Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyes vallásokban milyen...

Az egyes vallásokban milyen mértékben található meg a vallásszabadság?

Figyelt kérdés
Kérlek ne csak annyit válaszoljatok hogy persze benne van, hanem idézzetek az adott vallás szent könyvéből.

2018. aug. 27. 13:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Kedves BGB

"Az általad idézett versek az Ó-Szövetségből valók, amit Isten a Zsidó néppel kötött. Az Ó-Szövetségre vonatkozó kérdéseiddel fordulj kérlek tehát a Zsidó szakosztályhoz mert ők cselekszenek e szerződés szerint,"

Szeretném felhívni a figyelmedet arra hogy a Biblia része az Ószövetség és keresztények szerint az Ószövetség Isten szava. Tehát nem tudod annyival elintézni ezeket a verseket hogy azok már nem érvényesek rád.

"egy hittársaddal kielemeztünk néhány ilyen Ószövetségi verset. Ő nem értette meg teljesen, azon egyszerű oknál fogva, hogy eldöntötte, hogy nem is akarja megérteni, de azért elég tanulságos beszélgetést sikerült folytatnunk."

Az a nagy helyzet hogy nem egy hittársammal beszélgettél akkor hanem velem :) És ha jól megnézed kerülted a válaszadást a következőkre:

Ti azt mondjátok Jézus Isten és azt mondjátok az Ószövetség Isten szava. Ebből az következik hogy Jézus adott parancsot emberek tömeges lemészárlására és szexrabszolgák tartására. Persze én tudom hogy sosem tenne ilyet hiszen Isten prófétája, de a te vallásodból ez következik. Erre a kérdésre akkor sem válaszoltál és gyanítom most sem fogsz.

"A Keresztényekre viszont az Isten Fia által az egész emberiség számára, felajánlott Új-Szövetség vonatkozik. Keresztény = Krisztus-követő /és nem Mózes követő/"

Viszont amíg nem volt Jézus, ezek voltak érvényben. Vagyis hogy legyilkolható az aki másban hisz, a szűz lányok pedig megtarthatóak szexrabszolgának. Hiába mondod hogy ezek rád nem vonatkoznak. Keresztény vallás szerint az az istenség parancsolta meg ezeket akiben te hiszel.

"Jelen a topik témája nem az Ó-szövetségi törvénykezések elemzése amely az akkori kornak megfelelő bosszú logikájára szemet-szemért -fogat fogért - téged bántanak bántsd vissza vagy ahogy Jézus fogalmazza:"

Akkor miért nem az emberiség kezdetén érkezett Jézus? Emberek milliárdjai mégcsak nem is hallhattak Jézusról. Szerinted ez nem igazságtalan? Az iszlám szerint minden néphez érkeztek próféták.

"Valóban mivel nem ismerem a Koránt csak kiragadni tudok belőle. A fenti idézetet is a neten találtam és épp azért citáltam ide, hogy Koránt ismerők véleményét meghallgassam. Mi ezzel a probléma?"

Az a probléma hogy kiragadsz belőle. Nyilván tisztában vagy azzal hogy a kapcsolódó verseket is illetve a szövegkörnyezetet is figyelembe kellene venni.

"Amennyiben az Új-szövetségből valami nem tiszta, kérlek ragadd ki és hozd ide szívesen elmagyarázzuk mit gondolunk róla."

Szívesen kiragadok én neked verseket az Újszövetségből is. Kedves tőled hogy elmagyarázod nekem. Például:

Lukács 12:49 "Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre, és mennyire szeretném, ha már lángolna!

Lukács 12:51 Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre? Nem - mondom nektek -, hanem inkább meghasonlást.

Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.

Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.

Máté 21:19 Meglátott egy fügefát az út mellett, odament, de semmit sem talált rajta, csak levelet. Ekkor így szólt hozzá: "Ne teremjen rajtad gyümölcs soha többé!" És hirtelen elszáradt a fügefa.

Máté 15:4 Mert Isten ezt mondta: Tiszteld apádat és anyádat, és aki gyalázza apját vagy anyját, halállal bűnhődjék.

Kezdetnek ezeket tisztázhatod.

"Viszont ezzel az idézettel a topik kérdése a vallásszabadságról is megválaszolásra került mert szövegkörnyezettel vagy anélkül de az jön ki, hogy az Iszlám úgy értelmezi a vallásszabadságot, hogy aki megfizeti a sarcot az nem ellenség életben hagyható, aki viszont nem, az ellenség."

A vallásszabadságra vonatkozó verseket még az elején bemutattam. Azt is elmondtam hogy az általad idézett vers azokra vonatkozik akik megtámadták a muszlimokat.

"Ahol találtam az idézetet a neten, ott beszéltek könyv népei (zsidó és keresztény) és nem könyv népei megkülönböztetésről is, ott azt írták, hogy az Iszlám szerint a nem könyv népei nem választhatják a sarc és saját hit megoldást, hanem vagy áttérnek az Iszlámra vagy meghalnak."

Az igaz hogy a Korán megkülönbözteti a zsidó és keresztényeket mint könyv népei de az már nem igaz hogy más vallásúak áttérnek vagy meghalnak. Sehol nincs ilyen vers a Koránban.

"Továbbá szó volt még a sarcfizető keresztények szabályozásáról, hogy nem kongathatnak harangot. Nem tudom van-e ennek valami alapja?"

Nincs ilyen vers a Koránban. Ha volt is ilyen szabály akkor az egy adott ország szabálya. Egyébként ma Magyarországon nem hívhatja imára a müezzin a híveket a minaretből, sőt még mecset sem épülhet.

"Ezzel szemben a kereszténység egyszerű útmutatása: -Ne azzal foglalkozzatok, hogy mások mit csinálnak, hogy élnek ezeket majd Isten megítéli, hanem azzal hogy ti mi csináltok – vitathatatlanul a legnagyobb vallásszabadságot biztosítja. Ezt egyik vallás sem tudja túlszárnyalni."

Akkor nem figyeltél. Mégegyszer a vallásszabadságra vonatkozó Korán versek:

2/ 256 Nincs kényszer a vallásban!

109 Mondd: "Ti hitetlenek! Nem szolgálom azt, akit ti szolgáltok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. És én sem fogom azt szolgálni, akit ti szolgáltatok, és ti sem fogjátok szolgálni, akit én szolgálok. A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."

13/40 A te feladatod csupán az igehirdetés. A mi feladatunk a számonkérés.

50/45 Mi tudjuk a legjobban, hogy mit mondanak, és te (Mohamed próféta) nem vagy kényszerítő felettük.

1Kor 5:13 A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg”

Ez Bibliai vers valóban vallásszabadságra utal, de nem teszi semmisé a más vallásuak tömeges lemészárlására parancsot adó verseket. Illetve ha megnézed a Korán ennél jóval többet ír erről és pontosabban fogalmaz.

Kiemeltél néhány verset a Bibliából mint az emberiség számára követendő elv, de ezekkel kapásból több problémám is van.

Máté 5:39 Én pedig azt mondom nektek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is.

Ez azt jelenti magyarul hogy ne védekezz ha megtámadnak. Legyél megalázott, rabszolga. Ne szólalj fel az igazságtalanság ellen, hagy hogy kiraboljanak, megöljenek stb. Ezt nm tudom elfogadni mint elv. A Korán azt írja jogunk van az önvédelemhez. Én ezt tartom követendő elvnek és a legtöbb állam törvénykönyvében is benne van önvédelemhez való jog. A másik két vers is ilyen problémás.

Máté 5:42 Aki tőled kér, adj neki; és aki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.

Ez a vers szép és jó, de hol vannak a részletek. Ez elvileg a szegények segítését ösztönzi de önmagában ez kevés. Ha adsz néhány fillért a koldusnak le van tudva? Az iszlám vallás öt pillére közül az egyik a szegények kötelező anyagi támogatása. Tehát ez nem opcionális hanem kötelező és meg van határozva hogy minimum hány százalékot kell adnod a jövedelmedből a rászorulóknak. Ez sokkal pontosabb és hatásosabb mint a Bibliai vers, mert az Önmagában csak egy üres szlogen.

Néhány Korán vers:

Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná. (5:32)

Itt az élethez való jogot emeli ki, illetve azt hogy aki ártatlant bántalmaz az nagy bűnt követ el, aki viszont életet ment az nagy jótettet visz véghez.

Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat. (60:8)

Önmagáért beszél. Aki békésen viszonyul hozzád, nem bánhatsz vele rosszul.

Allah bizony az igazságra, a jóságra és a rokonnak való adakozásra szólít fel, és megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot. Óva int benneteket, hogy emlékezzetek! (16:90)

Ahogy mondtam az iszlám szerint jogod van az Önvédelemhez, de még ebben az esetben is nem az ellenség megsemmisítése a cél hanem az hogy abbahagyják a támadást.

2/190 Harcoljatok hát Allah Útján azok ellen akik veletek harcba szálltak. Ám ne lépjétek át a megszabott határokat!

2/193 Ám ha abbahagyják akkor ne legyen ellenségeskedés.

Sok hasonló vers van a Koránban. Javaslom olvasd el. Akkor tényleg elhiszem hogy téged az igazság érdekel.

2018. aug. 31. 23:28
 22/30 BGB ***** válasza:

Kedves 39%

Szoktad kérdezni, hogy írók e még ezért jelzem, hogy készülök válaszolni. Lehet még ma de lehet csak 1-2 napon belül.

Elnézést!

Cserébe megszegem szent fogadalmamat, hogy amit úgy érzek, hogy már egyszer elmondtam azt nem írom le még egyszer hiába kérdezed újra esetleg más szavakkal mivelhogy nem nagyon szeretek írkálni.

Addig is

Üdv

2018. szept. 2. 09:57
 23/30 anonim ***** válasza:

Kedves BGB,

Azt mondtad 1-2 napon belül válaszolsz. Már eltelt 5 nap de semmi válasz. Remélem nem felejtetted el, ha már így beharangoztad. Bízom benne hogy nem okozol megint csalódást és megpróbálsz válaszolni.

2018. szept. 7. 09:33
 24/30 BGB ***** válasza:

Kedves 39%

Nem felejtettem el, szándékozok válaszolni, remélem a hétvégén összejön, tegyük hozzá: Ha Isten is úgy akarja.

Úgy érzem az előző topikban minden kérdésedre kimerítő választ kaptál topiktársaimtól vagy tőlem, te nyilván úgy, hogy semmire, majd válaszomban erre is szándékozok kitérni.

Mivel elég sokat irkáltunk egymásnak anno, remélem nem szükséges hangsúlyoznom, hogyha késik a válaszom azt nem a szándék vagy akarat hiánya okozza, hanem az időé vagy egyéb "fennforgás"

Üdvöt

2018. szept. 7. 20:52
 25/30 BGB ***** válasza:

Kedves 39%

Kértem keress a Koránból olyan verseket melyek az Újszövetségi elveket adják vissza, az általad beidézettekben azonban csak Ó-szövetségi elvek jelennek meg :Harcolj ellenségeiddel, szeresd aki veled van /hogy ki az ellenség már képlékeny pld. aki nem fizeti a sarcot az már lehet ellenség/ és csak odáig jut el max. hogy ne bántsd az ártatlant!!

Tehát a Korán egy Ószövetségi elvekre épülő vallásnak tekinthető.

Az Ó-szövetség mint megbeszéltük a bosszúra, az első meggyilkolt ember Ábel vérére, ami bosszúért kiállt Istenhez épül, az Új-szövetség viszont Jézus vérére a kereszten „ami jobbat beszél” „Atyám! bocsásd meg nekik; mert nem tudják mit cselekesznek.”

Tehát az Újszövetség a szeretetről, a megbocsátásról szól, és nem azt mondja, hogy nincs büntetés, bosszú mert van! Sőt elég kemény, csak azt mondja, hogy ez nem az emberek és főleg nem a keresztények dolga, mivel az ember nem tökéletes bíró, így ez Isten dolga.

„Róm 12:19 Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.”

A bosszú bosszút szül. Látunk a háborús hírekben kis gyerekeket gázállarcban kuksolni, mert valamelyik „nagyokos” elrendelte, hogy a civilek ellen is vessék be a gázt a város ostrománál. Aztán ez a kisgyerek felnő, katona lesz, és ha a helyzet úgy hozza ő is elrendeli a gáz bevetését mert hát vele és testvéreivel is ezt tették. És megint jönnek a hírek...

Ennek csak úgy lehet vége, ha valamelyik fél azt mondja OK felejtsük el ami eddig volt megbocsátok, és a másik is ezt teszi, annak érdekében, hogy a jövőben ne öljék egymás ártatlan kisgyerekeit.

Apró viták barátok között fajulhatnak gyilkossággá mert szó szót követ elcsattan az első pofon, előkerül a kés, és a végén a „győztes” is sír mert nem érti mi vitte rá hogy árvákat csináljon barátja gyermekeiből egy hülyeség miatt . Az, hogy átadta magát a bosszúnak és a haragnak. Talán inkább hagyni kellett volna az egészet, és amikor elcsattant az a pofon, nem a kést elővenni, hanem odafordítani a másik arcunkat hogy üss! Jelezve ezzel, hogy nekünk fontosabb a barátság és a béke mint a kakaskodás. Talán mindenki jobban járt volna. Ebben nincs semmi megalázkodás sőt! Senki nem mondja, hogy add fel az igazadat vagy hódolj be a másiknak!

Az Ószövetségi törvények nem tökéletesek, ezek csak alapok Jézus azért jött, hogy ezt befejezze betöltse Ő az a bizonyos alapkő ami az egész építmény csúcsává lett. Ezt már az Ószövetségi próféták is jelzik Jézus hivatkozik is rá, hogy ez róla szól:

Monda nekik Jézus: Sohasem olvastátok-e az írásokban: Amely követ az építők [Zsidók] megvetettek, az lett a szegletnek feje; az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink előtt

Isten olyan világot képzelt el, ahol gyermekei nem egymás ellen, hanem egymással vállt-vállvetve együtt küzdenek azért, hogy Isten szándékát és akaratát képviseljék a teremtésben. Az emberre hatalmas és fontos feladatok, nagy küzdelmek várnak, talán más világok új életformáit kell segíteni (ki tudja?). Romolhatatlan testet fogunk kapni amivel átszelhetjük a világűrt, leszállhatunk akár napba is, nem lesz semmi baja, és az idő és a halál sem fog korlátozni bennünket.

Ez azt jelenti, hogy az új világba nem vihetjük be haragot, gyűlöletet a bosszút és egyéb bűnt mert ezek szépen lassan kifejlődve mint látjuk a mi világunkat is teljes pusztulásba fogják sodorni pár ezer esztendő alatt, akkor mit művelnének ott ahol évmilliók/milliárdok állnának eme eszmék rendelkezésére.

Jak 1:15 Azután a kívánság megfoganván, bűnt szül; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.

Jézusról:

Apcs 4:12 És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk.

Ezt a világot csakis kizárolag a „Békesség fejedelme” vezetheti és csak az mehet be, aki az ő elveit választja a bosszú és gyűlölet helyett. A többieket sem első sorban azért nem engedi be Isten, hogy büntessen, hanem azért, hogy ne fertőzzék meg és ne tegyék tönkre azt is kicsinyes bosszúvágyó gondolkodásukkal és egyéb bünökkel, mert az öldöklésből épp elege van már most.

Szerintem ez logikus. És aki nem akarja megérteni ennek a logikáját az nem velem fog kitolni.

Máté 8:11 De mondom nektek, hogy sokan eljőnek napkeletről és napnyugatról, és letelepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában:

Máté 8:12 Ez ország fiai pedig kivettetnek a külső sötétségre; holott lészen sírás és fogaknak csikorgatása.

Isten leküldte az Újvilág törvényeit Jézussal, és az Újszerződést a maga részéről saját vérével aláírta. Ide keresnek jelentkezőket és csak e szerint a szerződés szerint, és csak olyat akinek ez tényleg tetszik és ebben akar hinni.

-----

Egyébként valóban jól látod az Újszövetséggel az ószövetségi vallások nem összemérhetőek, a különbség ég és föld, de nem az a megoldás, hogy az Újszövetséget szándékosan lerontod és amit Jézus élesen szétválasztott azt szándékosan összekevered.

Ehhez persze minden határon túl adnod kell az értetlent, Te nem érted: ha a Keresztény azt jelenti Krisztus követő akkor mért nem Mózest követik, Te nem érted : ha valaki aláír egy új szerződést, akkor mért nem a régi vonatkozik rá amit mással kötöttek. Esetleg kérdezz meg egy kisgyereket : Ha Béla leszerződik egy céghez, hogy takarít és később Sándor ugyanahhoz a céghez, hogy ő meg targoncát vezet akkor vajon Sándornak mit kell csinálni?

„Szeretném felhívni a figyelmedet arra hogy a Biblia része az Ószövetség és keresztények szerint az Ószövetség Isten szava. Tehát nem tudod annyival elintézni ezeket a verseket hogy azok már nem érvényesek rád.”

Ezt nem én intézem el hanem Jézus.”megmondatott a régieknek” az a régieknek szól a

a „ néktek pedig azt mondom” az nékünk szól. A Biblia Isten szava de ha Isten azt mondja Mózes hozd ki a népemet Egyiptomból akkor a Keresztények tudják, hogy az nem nekik szól és nem indulnak tömegesen Egyiptomba Zsidókat kihozni. Továbbá bárányt és galambfiat sem szoktak áldozni mert az sem nekik szól szerintük.

---

„kerülted a válaszadást a következőkre:

Ti azt mondjátok Jézus Isten és azt mondjátok az Ószövetség Isten szava. Ebből az következik hogy Jézus adott parancsot emberek tömeges lemészárlására és szexrabszolgák tartására „

A kérdés megválaszolhatatlan mivel az első fele logikailag hibás, a másik fele meg egyszerűen nem igaz.

Mi nem azt mondjuk, hogy Jézus és Isten [Atya] ugyanaz, egymással bármikor felcserélhető és behelyettesíthető fogalom, ahogy te érted. Amikor ezt egyik topiktársam leírta emlékszem még csodálkoztál is, hogy a többiek nem ugranak neki. Ugyanis a végtelen mindenható Isten egy korlátos emberi testbe „bele se férne”.

Jézus azt mondja az Atya nagyobb mindennél még nála is. Azt mondja az Atya Őbenne van és Ő az Atyában. Azt mondja aki engem látott látta az Atyát és azt mondja ő nem a maga akaratát cselekszi, hanem az Atyáét.

Ez nem olyan bonyolult dolog mint elsőre látszik akár egy földi példát is hozhatok:

A Balaton egyik öble a Keszthelyi-öböl. Aki Keszthelynél nyaralt, fürdött nyugodtan mondhatja, hogy ő látta a Balatont, fürdött benne. A Balaton vize a Keszthelyi-öbölben van

és a Keszthelyi-öböl vize pedig a Balatonban, ezek ugyanazok. Aki rávág a Keszthelyi öböl vizére az a Balatonra vág rá, és aki leköpi vagy bántja Jézust az az Atyát bántja feszíti keresztre.

Nem túl jó példa de lényeg, hogy hibás alapokra építkezel.

A kérdés második felét is megbeszéltük. Az általad hozott példában Isten által elrendelt népírtást kiáltottál, és amikor jobban megnéztük kiderült, hogy a békés, testvérnépükkel szemben (ellenében= vele szemben, átellenben) állomásozni szándékozó Zsidókat akarták kinépírtani a Moabiták, mivel féltek, hogy így nekik kevesebb legelő jut. Ennek érdekében felkeresték koruk nagy prófétáját Bálámot, akitől megtudták, hogy ez nem fog menni mert a Zsidók most Isten által elrendelt fontos küldetésben vannak, így ha ellenük harcolnak akkor Isten ellen fognak harcolni. Ennek ellenére nem adták fel, és megfogadták a próféta tanácsát, hogy csak úgy népírthatják ki a Zsidókat, ha elválasztják őket Istentől.

Ehhez saját asszonyaikat és lányaikat használták, akik saját testüket felajánlották a Zsidó férfiak részére, hogy pogány Isteneik felé tereljék őket. Ennek vetett véget Isten azzal, hogy megbüntette először saját népéből azokat akik ebben részt vettek (Mózessel felakasztatta azokat aki idegen nőket vettek) majd utána azt mondta : Most büntesd meg Moábot is.

Mivel Isten elleni harcban most a nők vitték a főszerepet, így hozott egy egyedi rendelkezést, hogy most a Zsidók harci szokásától eltérően a nőket is érje a csapás. Isten kivonta a büntetés alól azokat a lányokat akik életkoruknál fogva ebben nem vettek részt, tehát rendelkezett, hogy a szűz lányokat kíméljék meg, és azokat fogadják be maguk közé.

A szűz szó hallatán te egyből szexrabszolgaságot kiáltottál, holott ezek 99%-a a 0, 1, 2, 3, 4.. éves kislányokat jelentette akiket Isten nem akart a pusztában biztos halálra ítélni ezért kellett magukhoz fogadni .

Hogy a két Ószövetségi vallást összehasonlítsuk, feltettem a kérdést mit mond a Saria mi a teendő abban az esetben ha Muszlim lányok és asszonyok saját testüket felkínálják Zsidó férfiak részére abból a célból, hogy tudatosan és szándékosan Allah ellen küzdjenek elárulják?

A hallgatásodból arra következtettem jobb ha nem tudjuk, hamar előkerülnének azok a kövecskék.

De akkor nézzük meg mit mond az Újszövetségi törvény arra az esetre, ha keresztény lányok vagy asszonyok saját testüket felkínálják Zsidó vagy bármilyen férfiak számára abból a célból, hogy elárulják Jézust. Mi a teendő?

Semmi! (max. ne köszöntsük az ilyeneket)! Lelkük rajta (szó szerint). Őket majd Isten ítéli meg.

A történet univerzális ma is érvényes tanulsága: Aki Isten ellen lázad meghal. Ószövetségi időkben az Ószövetség szerint járt el Isten, amit nem szívesen és csak egy rövid időre engedélyezett az emberiségnek hiszen Káinnál még az eredeti elv szerint „Enyém a bosszúállás” alapján dönt, sőt még jelet is tesz Káinra, hogy aki önbíráskodni mer vele az hétszerte megbüntetik. Mivel azonban az ember egyre sűrűbben szegte meg a „Ne ölj” parancsát Isten kénytelen volt a szemet-szemért elvet engedélyezni az embereknek is.

A Moabiták általad képzelt kinépírtása annyira jól sikerült, hogy mint bemutattam nem sokára a Zsidók az éhhalál szélére kerültek mivel a Moabiták folyton rajtuk ütöttek, elrabolták a termésüket, ők barlangba kényszrültek bujkálni.

Szokták még azzal vádolni az Ószövetséget, hogy a zsidók az ellenéges népek lejáratására írtak minden félét, ami azért nem igaz, mert később egy derék Moabita hölgynek Ruthnak egy egész könyvet szentelnek, mivelhogy ő volt nagy királyuknak Dávidnak a dédanyja.

Nem értek hozzá, de ezzel mintha elismernék, hogy legnagyobb királyuk származása nem egészen „kóser”. Talán mai Izraeli letelepedési törvények ahol az anyai ágat fírtatják nem is tennék lehetővé Dávid családjának letelepedését.

/ Tényleg nem értek a mai Zsidó származási dologhoz csak tippeltem ha esetleg butaság szívesen venném ha valaki pontosítaná/ Ami lényeg, hogy Isten nem is akármilyen szinten bevonja Lót ágát is az emberiség megmentésért folyó munkájába, hiszen Dávid meg Jézus felmenője,

„Akkor miért nem az emberiség kezdetén érkezett Jézus? Emberek milliárdjai mégcsak nem is hallhattak Jézusról. Szerinted ez nem igazságtalan? Az iszlám szerint minden néphez érkeztek próféták. „

Akkor mondhatnám az első embert miért Ádámnak hívták és nem Mohamednek? De nem ez a válasz. Ha ismernéd a megváltás logikáját akkor tudnád, hogy az egyes emberek szempontjából annak nincs jelentősége mikor jött el Jézus, a megváltás ugyanis nem az egyes emberek megváltásáról szól, hanem magának az Ember mint faj megváltásáról és nem keverendő össze az Újszövetséggel bár mind kettő időpontja praktikus okokból megegyezik.

A megváltás ugyanis Jézus és volt beosztottja és „jobb keze” a mennyei birodalom egyik legnagyobb urának a Sátánnak a párharcáról szól, akiről a Biblia azt mondja Isten egyik leginteligensebb és legszebb teremtménye. Mivel Jézus elárulja, hogy „ember ölő volt kezdettől fogva” és a „hazugság atyja” önmagunkban nem sok esély lenne ellene. Mint látjuk útmutatása alapján (kapzsiság/profitorientáltság gyűlölet, irigység féltékenység, dicsvágy stb.) az emberiség készen áll a Föld teljes elpusztítására.

A Krisztus előtti emberekért sem kell aggódnod, mint látod Ábrahámhoz fogunk csatlakozni. Isten minden korban megjutalmazza azokat akik szorgalmasan keresik Őt.

Isten törvényei megismerhetők a természetből és fel vannak írva az emberek szívének hústábláira. Istenhez csak Jézuson keresztül vezet az út hiszen ő lesz a bíró aki eldönti ki az aki bemehet az új világba ki az aki nem, és ki az aki ennél is szigorúbb büntetést érdemel. Az eddig élt emberek lelkei várakoznak az itéletre. Várakozik Ádám, Káin, Szodoma polgárai, Sába királynője, Napóleon és mindenki. A Mohamed által hirdetett nyoma sincs próféták helyett Isten ez alapján fog ítélni. Nagy próféta ide vagy nagy próféta oda, aki szívébe felírt törvény helyett helyesnek tartja 9 éves kislányok konzumálását, szerintem nem sok jóra számíthat. Mint ahogy annak is nehéz lesz a dolga aki Krisztus után Jézusban nem látja meg az Atyát és mást választ.

Jézus ezt mondja magáról az itéletről:

Luk 11:30 Mert miképpen Jónás jelül volt a ninivebelieknek, azonképpen lesz az embernek Fia is e nemzetségnek.

Luk 11:31 A Délnek királynéasszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetség férfiaival, és kárhoztatja őket: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcsességét; és íme nagyobb van itt Salamonnál.

Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel e nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és íme nagyobb van itt Jónásnál

2018. szept. 10. 02:23
 26/30 BGB ***** válasza:

Kedves 39 %

II. rész mivel egybe nem engedte feltölteni

Szívesen kiragadok én neked verseket az Újszövetségből is. Kedves tőled hogy elmagyarázod nekem. Például:

Lukács 12:49 "Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre, és mennyire szeretném, ha már lángolna!

Lukács 12:51 Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre? Nem - mondom nektek -, hanem inkább meghasonlást.

Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. „

Ezek a versek arról szólnak, hogy Jézus felkészíti tanítványait, hogy szeretetről szóló tanait a világ nem könnyen fogadja majd be. Mivel mindenki érzi, hogy ez az életéről és haláláról szól nem lehet félvállról venni, ehhez vagy így vagy úgy viszonyulni kell. Ezek a tanok érdekeket sértenek, ellenállást fejtenek ki és „ e világ fejedelme” mindent megtesz, hogy eltüntesse a földről ezért háborúságok, keresztény üldözések lesznek.

Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.”

Ha valaki úgy dönt, hogy Krisztus tanait követi, ez ellenállást fejthet ki közvetlen környezetéből akár családtagjaiból is. Gondolj arra, ha egy muszlim úgy döntene, hogy ő inkább keresztény kíván lenni ez szembe fordítaná akár a családjával is. De igaz ez mindenkire, egy ateistának is el kellene viselni, hogy társai hülyének nézik, de ha egy Katolikus azt mondaná, hogy a Katolikus tanok helyett inkább Krisztus tanait akarja, akkor nyílván neki is lenne küzdelme.

Mindazonáltal aki inkább családi békességet választja az Igazság helyet arról Jézusnak ez a véleménye:

Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám

----

„Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen. „

Készüljetek a nehéz időkre legyetek óvatosak „tartsátok szárazon a puskaport”

/A keresztények kardja a nyelv, az Isten igéje ami soha nem valaki ellen sújt le hanem ez tudja elvágni a megkötözött szívek láncait -ha esetleg ez zavart./

Jézus az új testében János próféta leírása alapján aki elragadtatott Jézushoz a mennyekbe:

Megfordulék azért, hogy lássam a szót, amely velem beszéle; megfordulván pedig, láték hét arany gyertyatartót; >>

Jel 1:13 És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érő ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve. >>

Jel 1:14 Az ő feje pedig és a haja fehér vala, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tűzláng; >>

Jel 1:15 És a lábai hasonlók valának az izzó fényű érchez, mintha kemencében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása. >>

Jel 1:16 Vala pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélű éles kard jő vala ki; és az ő orcája, mint a nap [amikor] fénylik az ő erejében.

A keresztény harcos leírása Pálnál:

Annak okáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellenállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok. >>

Ef 6:14 Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, >>

Ef 6:15 És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével; >>

Ef 6:16 Mindezekhez fölvevén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; >>

Ef 6:17 Az üdvösség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde: >>

Máté 21:19 Meglátott egy fügefát az út mellett, odament, de semmit sem talált rajta, csak levelet. Ekkor így szólt hozzá: "Ne teremjen rajtad gyümölcs soha többé!" És hirtelen elszáradt a fügefa.

Tanítás a hit erejéről ha tovább olvasod egyértelmű.

És látván ezt a tanítványok, elcsodálkozának, mondván: Hogyan száradt el a fügefa oly hirtelen? >>

Máté 21:21 Jézus pedig felelvén, monda nekik: Bizony mondom nektek, ha van hitetek és nem kételkedtek, nemcsak azt cselekszitek, ami e fügefán esett, hanem ha azt mondjátok e hegynek: Kelj fel és zuhanj a tengerbe, az is meglészen; >>

Máté 21:22 És amit könyörgésetekben kértek, mindazt meg is kapjátok, ha hisztek.

Vallás szabadság.

Ez a kérdés eldőlt

1Kor 5:13 A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg

Ennyi. Nincs több, Nincs más. Nincs mit pontosítani.

„Máté 5:39 Én pedig azt mondom nektek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is.”

„Ez azt jelenti magyarul hogy ne védekezz ha megtámadnak. Legyél megalázott, rabszolga. Ne szólalj fel az igazságtalanság ellen, hagy hogy kiraboljanak, megöljenek stb. Ezt nm tudom elfogadni mint elv”

Ez azt jelenti maradj a békesség pártján a végsőkig. Ne hagyd magad provokálni oltsd a tüzet ne szítsd, ne menj bele felesleges csatározásokba. Ha valaki kötekedésből 1 mérföldre kényszerít, ajánld fel neki hogy szívesen, de menjünk inkább kettőre./lehet meggondolja nem is akar annyira sétálni/ Ha odafordítod a másik arcodat annak aki pofon ütött, fel teszed neki a kérdést Ember vagy-e még egyáltalán? Ugyan is egy ember nem szívesen üt meg egy védtelen neki ártani nem akarót. Úgy látom ez a Koránban is benne van. Valamint ezzel jelzed, hogy csinálhat bármit te nem tágítasz az igazadtól. Ez nem megalázkodás nincs benne, hogy add fel az elveidet, hódolj be sőt épp ellenkezőleg.

„Aki tőled kér, adj neki; és aki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.

Ez a vers szép és jó, de hol vannak a részletek. Ez elvileg a szegények segítését ösztönzi”

Ez nem a szegényekről szól főleg, hanem arról, hogy ha valaki a segítségedet kéri és tudsz neki segíteni ne fordulj el attól. Örülj annak ha segíthetsz másokon. Vonatkozhat akár ellenségedre is akivel pereskedsz, és olyan bajba kerül, hogy hozzád kényszerül fordulni kölcsönért pld. beteg lesz a gyereke kell pénz orvosra, akkor ne örülj a bajának, ted félre az ellenségeskedést segíts most neki ,még akkor is ha tudod, hogy utána folytatja a pereskedést, de arra is van esély, hogy ő is engedékenyebb lesz mert az emberek szeretnek jók lenni.

De ezek elvek sok minden lehet helyzet függő a kereszténységben nincsenek szabályok mert az a lényeg hogy örömmel csináld. Ilyen lelkületű legyél és akkor nem kellenek szabályok.

2018. szept. 10. 02:25
 27/30 anonim ***** válasza:

Kedves BGB

"Tehát a Korán egy Ószövetségi elvekre épülő vallásnak tekinthető."

Vicces mert ezt úgy írtad le mintha az Ószövetség egy teljesen más vallás szent könyve lenne, holott ez a te vallásod. Ha problémád van az Ószövetséggel akkor a saját vallásoddal van problémád. Aztán, ahhoz hogy ilyet állítsz ismerned kellene az iszlám vallást. Korábban kiderült hogy nem ismered, így nem tudom hogy hasonlítottad össze az Ószövetséggel.

"Kértem keress a Koránból olyan verseket melyek az Újszövetségi elveket adják vissza"

A szeretetre gondolsz? Keresztények gyakran hangoztatják hogy a kereszténység a szeretet vallása ami az iszlámból hiányzik. Ha ez kell, egyértelműen benne van az iszlámban:

„Aki meg akar menekülni a Pokol tüzétől, és be akar jutni a Paradicsomba, az úgy haljon meg, hogy hisz Allahban és az Utolsó Napban, és úgy bánjon másokkal, ahogy szeretné, ha vele bánnának.” (Muszlim hadisz)

Van három dolog, amelyek ha jelen vannak valakiben, rátalál a hit édességére: (az első): hogy Allah és Küldötte iránt nagyobb szeretetet érezzen, mint rajtuk kívül bármi/bárki iránt, (a második:) és, hogy ne szeressen egy embert sem (másért), csakis Allahért, (a harmadik:) és, hogy ugyanúgy gyűlölje a hitetlenségbe való visszatérést – miután Allah kimentette abból –, mint ahogyan gyűlöli azt, hogy a Tűzbe vettessen.” (al-Bukhári, Muszlim)

Azt hiszem egyértelműen kiderül hogy benne van-e a szeretet vagy nincs.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi Korán verseket. Hasonlítsd össze Allah tulajdonságait az Ószövetségben olvasható tömeggyilkos istenséggel:

Allah nem olyan, aki hagyja veszni a hiteteket. Bizony, Allah Gyengéd és Könyörületes az emberek iránt. (2/143)

Ő a Megbocsátó, a Szeretetteljes. (85/14)

Kérjetek bocsánatot az Uratoktól, aztán forduljatok megbánással hozzá! Bizony, az én Uram könyörületes és Szeretetteljes! (11/90)

Azt hiszem ezekből kiderül hogy a Korán szerint Isten, megbocsátó, könyörületes, szereti az embereket és törődik velük. Ellenben a Biblia istensége a zsidókon kívül nem törődik senkivel Jézus érkezéséig, de megbünteti őket. Nem is büntetés hanem népirtás az valójában.

"Az Ó-szövetség mint megbeszéltük a bosszúra, az első meggyilkolt ember Ábel vérére, ami bosszúért kiállt Istenhez épül, az Új-szövetség viszont Jézus vérére a kereszten „ami jobbat beszél” „Atyám! bocsásd meg nekik; mert nem tudják mit cselekesznek.”

Akkor Jézus miért nem az emberiség kezdetekor érkezett? Ez sajnos sovány vigasz azoknak akiket lemészároltak a zsidók.

"Tehát az Újszövetség a szeretetről, a megbocsátásról szól, és nem azt mondja, hogy nincs büntetés, bosszú mert van! Sőt elég kemény, csak azt mondja, hogy ez nem az emberek és főleg nem a keresztények dolga, mivel az ember nem tökéletes bíró, így ez Isten dolga."

Ez egy hatalmas ellentmondás. Az Ószövetség tele van törvényekkel. Nagyon véres törvényekkel. Aztán meg az van hogy nem az emberek dolga bíráskodni. Ha eltekintünk attól hogy az Ószövetség törvényei véresek, az Újszövetség visszalépés az Ószövetséghez képest. Hiányoznak a törvények. Az szép és jó hogy szeresd a másikat de ez önmagában semmi csak egy üres szlogen.

"A bosszú bosszút szül. Látunk a háborús hírekben kis gyerekeket gázállarcban kuksolni, mert valamelyik „nagyokos” elrendelte, hogy a civilek ellen is vessék be a gázt a város ostrománál. Aztán ez a kisgyerek felnő, katona lesz, és ha a helyzet úgy hozza ő is elrendeli a gáz bevetését mert hát vele és testvéreivel is ezt tették. És megint jönnek a hírek..."

Pontosan ezért az állam feladata az igazságszolgáltatás amit törvények útján lát el. Ez teljesen hiányzik az Újszövetségből. Szerintem eredetileg benne voltak a törvények is az Újszövetségben is, csak az egyház amit követsz kivagdosta belőle és azt mondta majd ők eldöntik mi legyen a törvény a világi hatalommal együtt.

"Ennek csak úgy lehet vége, ha valamelyik fél azt mondja OK felejtsük el ami eddig volt megbocsátok, és a másik is ezt teszi, annak érdekében, hogy a jövőben ne öljék egymás ártatlan kisgyerekeit."

Az iszlám szerint az áldozat családja megbocsáthat az elkövetőnek, de akkor is az igazságszolgáltatás elé kll vinni az ügyet.

"Talán inkább hagyni kellett volna az egészet, és amikor elcsattant az a pofon, nem a kést elővenni, hanem odafordítani a másik arcunkat hogy üss!"

Miért kellene hagynom hogy valaki megüssön? Ráadásul a te példád két barátról szól de mi van ha egy idegen támad meg? Hagyjam hogy összeverjen és kiraboljon? Ugyanmár. Ez teljesen életképtelen elképzelés. Nem azt mondom hogy minden áron erőszakkal kell védekezni, de van hogy nincs más megoldás.

"Az Ószövetségi törvények nem tökéletesek, ezek csak alapok Jézus azért jött, hogy ezt befejezze betöltse Ő az a bizonyos alapkő ami az egész építmény csúcsává lett."

Jézus maga mondja hogy nem törölte el az Ószövetségi törvényeket. TEhát azok kérvényben kellene hogy legyenek:

Máté 5:17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.

"A többieket sem első sorban azért nem engedi be Isten, hogy büntessen, hanem azért, hogy ne fertőzzék meg és ne tegyék tönkre azt is kicsinyes bosszúvágyó gondolkodásukkal és egyéb bünökkel, mert az öldöklésből épp elege van már most."

Az Ószövetségben pont ő parancsolta meg az öldöklést.

"Szerintem ez logikus. És aki nem akarja megérteni ennek a logikáját az nem velem fog kitolni."

Te magaddal tolsz ki ha ez neked logikus. Az ószövetségben arról van szó hogy le kell gyilkolni aki másban hisz, az újszövetségben meg szeress mindenkit. Hol ebben a logika?

"Isten leküldte az Újvilág törvényeit Jézussal, és az Újszerződést a maga részéről saját vérével aláírta. Ide keresnek jelentkezőket és csak e szerint a szerződés szerint, és csak olyat akinek ez tényleg tetszik és ebben akar hinni."

Nincs semmiféle új szerződés. Jézus próféta aki Isten üzenetét hozta a zsidóknak. Azért jött hogy tanítsa őket és kijavítsa amit meghamisítottak.

"A Biblia Isten szava de ha Isten azt mondja Mózes hozd ki a népemet Egyiptomból akkor a Keresztények tudják,"

Teljesen mindegy kinek szól. Ha van egy főnököd aki megparancsolja Bélának hogy menjen és irtsa ki xy népet, a lányait pedig tartsa meg szexrabszolgának, neked meg azt hogy szeresd a másikat, attól még egy tömeggyilkos gonosz ember marad. Az az istenség akiben te hiszel az pontosan ezt tette.

"Mi nem azt mondjuk, hogy Jézus és Isten [Atya] ugyanaz, egymással bármikor felcserélhető és behelyettesíthető fogalom, ahogy te érted."

Ha Jézus nem egyenlő azzal aki az Ószövetségben beszél akkor két istenségben hiszel. Ez azt jelenti hogy többistenhívő vagy. Az egyik tömeggyilkolásra ad parancsot, másik meg szeretetre. Érdekes vallás.

"Mivel Isten elleni harcban most a nők vitték a főszerepet, így hozott egy egyedi rendelkezést, hogy most a Zsidók harci szokásától eltérően a nőket is érje a csapás. Isten kivonta a büntetés alól azokat a lányokat akik életkoruknál fogva ebben nem vettek részt, tehát rendelkezett, hogy a szűz lányokat kíméljék meg, és azokat fogadják be maguk közé."

Amit leírtál mese habbal. Először is több versben van felszólítás népirtásra:

Mózes 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellefhasnük, míg csak nem végzel velük!”

Ezékiel 9:2 Vénet, ifjat, szűzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, a kiken a jegy van, ne közelítsetek, és az én templomomon kezdjétek el. Elkezdék azért a vén férfiakon, a kik a ház előtt valának

Számok könyve 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

"Isten kivonta a büntetés alól azokat a lányokat akik életkoruknál fogva ebben nem vettek részt, tehát rendelkezett, hogy a szűz lányokat kíméljék meg, és azokat fogadják be maguk közé."

A fiúgyerekeket viszont nem vonta ki: "Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket" Tehát a csecsemőket is legyilkolták. Egy másik versben a szüzek sem menekültek meg: "Vénet, ifjat, szűzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig"

"A szűz szó hallatán te egyből szexrabszolgaságot kiáltottál, holott ezek 99%-a a 0, 1, 2, 3, 4.. éves kislányokat jelentette akiket Isten nem akart a pusztában biztos halálra ítélni ezért kellett magukhoz fogadni ."

Akiket megtarthattak szexrabszolgának. A Biblia szerint Salamonnak többszáz felesége és ágyasa volt. Nyilván az ágyas a rabszolga. Aztán ottan Ábrahám akinek Sára nem szült gyereket, ezért odaadta Hágárt hogy szüljön gyereket. Egyértelmű szexrabszolgaságról van szó. Aztán Sára mégis teherbe esett, amire kidobták Hágárt.

"Hogy a két Ószövetségi vallást összehasonlítsuk, feltettem a kérdést mit mond a Saria mi a teendő abban az esetben ha Muszlim lányok és asszonyok saját testüket felkínálják Zsidó férfiak részére abból a célból, hogy tudatosan és szándékosan Allah ellen küzdjenek elárulják?"

Nálad teljes zavar van úgy látom. Muszlim lányok és asszonyok nem adják testüket másnak csak férjüknek, és főleg nem azért hogy Allah ellen küzdjenek. A Biblia szerint ráadásul nem is ez történt, hanem hogy a pogány nők próbálkoztak be a zsidó férfiaknál. A kérdésed helyesen úgy hangozna hogy mi lenne ha pogány nők próbálkoznának be muszlim férfiaknál. a válasz az hogy semmi, mivel muszlim férfi csak a feleségével lehet együtt, aki nem lehet pogány nő csak egyistenhívő.

"A hallgatásodból arra következtettem jobb ha nem tudjuk, hamar előkerülnének azok a kövecskék."

Ne keverd össze kérlek az iszlámot a te vallásod rémtetteivel. A Biblia szerint halálra kövezés jár a paráznaságért:

Tóra 3 Móz. 20 10) Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő.

Az iszlámban ezért nem jár halálbüntetés, hanem ennek büntetése 100 botütés.

"Semmi! (max. ne köszöntsük az ilyeneket)! Lelkük rajta (szó szerint). Őket majd Isten ítéli meg."

Ez nem vigasztalja azokat a nőket akiket halálra köveztek az Ószövetség szerint többezer évig. Jézus előtt megkövezték, utána azt mondták semmi baj, csak nem köszönünk neki. Totál logikátlan.

"Ószövetségi időkben az Ószövetség szerint járt el Isten, amit nem szívesen és csak egy rövid időre engedélyezett az emberiségnek"

Aha. "Csak" néhány ezer évig.

"Mivel azonban az ember egyre sűrűbben szegte meg a „Ne ölj” parancsát Isten kénytelen volt a szemet-szemért elvet engedélyezni az embereknek is."

Hát mostanában milliószor többször szegik meg a ne ölj parancsot mégis csak annyi van hogy nem köszönünk neki.

"Akkor mondhatnám az első embert miért Ádámnak hívták és nem Mohamednek?"

Ez a kérdesd abból adódik hogy szinte semmit nem tudsz az iszlámról. Ádám az első próféta, az alapüzenet pedig ugyanaz volt minden próféta esetében. Tehát akár lehetett volna Mohamed az első próféta Ádám pedig az utolsó.

"Isten törvényei megismerhetők a természetből és fel vannak írva az emberek szívének hústábláira."

Akkor Jézusra nem nincs is szükség. Minek jött ha úgy is ott van minden? Ha meg szükség volt rá, akkor előbb kellett volna jöjjön.

"Várakozik Ádám, Káin, Szodoma polgárai, Sába királynője, Napóleon és mindenki."

Ők simán hivatkoznak arra hogy nem kaptak semmi segítséget, útmutatást. Ez olyan mintha semmit nem tanítanál a gyerekednek de ha rosszat csinál jól megvernéd.

"A Mohamed által hirdetett nyoma sincs próféták helyett"

Isten sorozatban küldte a zsidókhoz a prófétákat és gondolod hogy másokhoz nem tudott küldeni?

"Nagy próféta ide vagy nagy próféta oda, aki szívébe felírt törvény helyett helyesnek tartja 9 éves kislányok konzumálását, szerintem nem sok jóra számíthat."

Kár hogy ez is egy olyan városi legenda amit a kedves keresztények terjesztenek. Nem tudjuk pontosan hány éves volt Aisha akkor. A Korán nem írja, más források meg eltérő számokat közelnek. Kedves keresztények persze kiválasztották azt a változatot amiben a legfiatalabb és úgy állítják be mint igazság.

"Mint ahogy annak is nehéz lesz a dolga aki Krisztus után Jézusban nem látja meg az Atyát és mást választ."

Aki Jézusban Istent látja az bálványimádó. Egyetlen vers sincs a Bibliában amiben kijelentené Jézus hogy ő Isten.

A második részre holnap reagálok.

2018. szept. 10. 22:33
 28/30 anonim ***** válasza:

"Ezek a tanok érdekeket sértenek, ellenállást fejtenek ki és „ e világ fejedelme” mindent megtesz, hogy eltüntesse a földről ezért háborúságok, keresztény üldözések lesznek."

Sehol nem írja hogy keresztény üldözések lesznek. A kard jelenthet szó szerinti értelmezést. Tehát hogy Jézus követői vegyék át a hatalmat.

"de ha egy Katolikus azt mondaná, hogy a Katolikus tanok helyett inkább Krisztus tanait akarja, akkor nyílván neki is lenne küzdelme."

A katolikusok azt mondják Krisztus tanait követi.Egyébként valóban nem, de akkor te melyik irányzatot követed?

„Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen. „

Készüljetek a nehéz időkre legyetek óvatosak „tartsátok szárazon a puskaport”A keresztények kardja a nyelv, az Isten igéje ami soha nem valaki ellen sújt le hanem ez tudja elvágni a megkötözött szívek láncait -ha esetleg ez zavart./"

És mi van azzal az elvvel hogy ha megütnek tartsd oda a másik arcod? Itt azt mondja Jézus vegyél kardot. És itt biztos hogy nem szimbolikus a kard, nem a nyelvről van szó. Itt szó szerint kardot kell venniük. Akkor ez egy ellentmondás.

"Ef 6:17 Az üdvösség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde: >> "

Oké ezek metaforák, de Jézus szó szerint kardot mondott.

"Tanítás a hit erejéről ha tovább olvasod egyértelmű."

Sajnos nem látom az összefüggést. A hit erejétől ki tud száradni a fügefa? Ki tudnád fejteni mert nem értem.

"Ennyi. Nincs több, Nincs más. Nincs mit pontosítani."

Igen ez a vers vallásszabadságra utal de a dolog szépséghibája hogy többezer évig nem így volt. Előtte meg kellett ölniük azt aki másban hitt.

"Valamint ezzel jelzed, hogy csinálhat bármit te nem tágítasz az igazadtól. Ez nem megalázkodás nincs benne, hogy add fel az elveidet, hódolj be sőt épp ellenkezőleg."

És mi a teendő ha itt nem áll meg? Erőszakkal kényszerít hogy elhagyd a vallásod vagy az életedre tör. Mit kell tennie a kereszténynek ilyen esetekben?

"Ez nem a szegényekről szól főleg, hanem arról, hogy ha valaki a segítségedet kéri és tudsz neki segíteni ne fordulj el attól."

Igaz ez jelenthet sok mindent.

"De ezek elvek sok minden lehet helyzet függő a kereszténységben nincsenek szabályok mert az a lényeg hogy örömmel csináld. Ilyen lelkületű legyél és akkor nem kellenek szabályok."

Szépen hangzik de szabályok nélkül nem sokat ér. Vegyük a szegények anyagi támogatását. Az iszlám vallás szerint ez kötelező. Adott jövedelem fölött mindenki köteles egy meghatározott százalék erejéig támogatni a szegényeket. Ennél többet adhat, de kevesebbet nem. Ezt nem látom a keresztény vallásban. Ha odadobsz néhány fillért a koldusnak le is van tudva?

"De ezek elvek sok minden lehet helyzet függő a kereszténységben nincsenek szabályok mert az a lényeg hogy örömmel csináld. Ilyen lelkületű legyél és akkor nem kellenek szabályok."

Pont ez a baj. Szabályok nélkül csak káosz van. Az Ószövetség tele van szabályokkal de ezek hiányoznak az Újszövetségből. Az hogy szeressétek egymást szép és jó, de önmagában kevés. Mindenki azt képzel bele amit akar. Egyébként szerintem az Újszövetségből sem hiányoztak eredetileg csak az egyház a világi hatalommal együtt kivágta és azt mondták, majd ők hoznak törvényeket.

2018. szept. 11. 22:42
 29/30 BGB ***** válasza:

Kedves 39 %

Kérdésed első felével nem igazán kívánok foglalkozni, minden kérdéseidre választ kaptál, amire meg nem, azt úgyse akarnád megérteni .

Értik az ateisták, a zsidók, a buddhisták, az 5 éves gyerekek, hogy a keresztények nem zsidók, rájuk az Újszövetség vonatkozik nem a régi. És értik ezt a muszlimok is, mert nem tesznek fel olyan kérdéséket, hogy: Keresztények mért áldoztok bárányt, tulkot, vagy mért vannak bolyhok a köntösötökön ahogy vallásotok megkívánja?

Akkor nem értik csak, ha az érdekük azt kívánja, hogy ne értsék. Persze akadhatnak ilyenek keresztények között is, ha nekik vagy papjaiknak az az érdekük, akkor ők sem értik. Ez nem tűnik igazságosnak pedig mint mondod Allah szereti az igazságosokat.

Ez szép gondolat, de a kereszténységben ez kevés. Istent csak azok ismerhetik meg akik “éhezik és szomjazzák” az igazságot. Ez azt jelenti, hogy minden áron tudni akarják, még akkor is ha nem nekik kedvez és nem a muszlim testvérnek, szent Pápának, Luther Mártonnak felebarátaiknak stb. kell adni a két pontot, hanem az igazságnak.

Jézus 2000 évvel ezelőtt feladott egy “apróhirdetést” az egész emberiségnek, milyen munkatársakat keres az Új világához, melynek Ő lesz a vezetője/királya/kalifája/elnöke stb., ami úgy kezdődik “Boldogok a lelki [szellemi] szegények [koldusok] mert övék a mennyeknek országa”.

Jézus tehát nem mindenkihez jött mert például, akiket nem érdekelnek a szellemi dolgok, nem érzik, hogy valami még hiányzik, nem kérnek mint egy koldus, elég ami van és fontosabb, hogy ki nyeri a forma 1-et minthogy szellemi dolgokkal foglalkozzanak, azokkal nem nagyon tud mit kezdeni. Tehát csak azokon tud segíteni, akik keresik az igazságot és Istent. Ez minden korban így volt. Ábrahám is érezte, hogy Úr városában valami nem stimmel a pogány Istenekkel és Délnek nagy királynéja Sába a világvégéről elutazott a kor akkori profétájához Salamonhoz, hogy halhassa, és Jézus ezt az Istenkeresést pozitív példaként említi.

“Délnek királyné asszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetséggel együtt, és kárhoztatja [hibáztatja, elítéli] ezt: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcsességét; és íme, nagyobb van itt Salamonnál [Máté 12:42]

Nagyobb van itt, mint egy próféta! Itt most a világmindenség királya, igaz álruhában mint a mesékben az igazságos Mátyás király vagy Hárún ar-Rasíd kalifa amikor arra volt kíváncsi, ki mit gondol valójában róla és nem a pénzéért hatalmáért tülekednek.

Istent csak azok láthatják meg akiknek tiszta a szívük, nincs benne harag gyűlölet, előítélet, irigység stb. Az Új világba csak azok mehetnek be, akik a békességet, együttműködést keresik a végsőkig és tudomásul veszik, hogy nincs önbíráskodás, Isten a bíró mivelhogy az ember nem tökéletes bíró.

Jézus ezt a szerződést a maga részéről vérével aláírta, akiknek tetszik aláírhatják, de nincs más út Istenhez a Krisztus utáni korban.

“Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.” [Ján 14:6]

Vagy ahogy János próféta, aki elragadtatott mennybe látásában Jézus kifejti:

“Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó. >>

Jel 22:14 Boldogok, akik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba. >>

Jel 22:15 De kinn [maradnak] az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot. >>

Jel 22:16 Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag. >>

Jel 22:17 És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És aki hallja, ezt mondja: Jövel! És aki szomjúhozik, jöjjön el; és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen

Jézusnak a program beszéde ez volt az első beszéd amit sok ember előtt mondott (boldog mondások)

És megnyitván száját, tanítja vala őket, mondván:

Máté 5:3 Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.

Máté 5:4 Boldogok, akik sírnak: mert ők megvigasztaltatnak. >>

Máté 5:5 Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet. >>

Máté 5:6 Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek. >>

Máté 5:7 Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek. >>

Máté 5:8 Boldogok, akiknek szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják. >>

Máté 5:9 Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak. >>

Máté 5:10 Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. >>

Máté 5:11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem. >>

Máté 5:12 Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek voltak

------

Kiragadásaiddal sem kívánok foglalkozni többet. Mindről kiderült, hogy pont az ellenkezője igaz. Isten intézkedik az árván maradt kislányok családba fogadásáról és te szexrabszolgaságot kiálltasz. Ha te befogadnál egy hideg éjszakában eltévedt kislányt reggelig, hogy ne érje baj, majd valaki megvádolna, hogy konzumálási céllal tetted mit tennél az illetővel?

És amikor látod, hogy nincs igazad, nem tudsz mit mondani elintézed egy “mese habbal”-al

Igazságos ez?

Beidézed

Mózes 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

De a következő sort, hogy miért? azt már nem teszed hozzá

“Azért, hogy meg ne tanítsanak titeket az ő mindenféle utálatosságaik szerint cselekedni, amelyeket ők cselekesznek az ő isteneiknek, és hogy ne vétkezzetek az Úr ellen”

Azt már nem teszed hozzá, hogy ezek népek Baál és Molok tiszteletére saját csecsemőiket ezen istenek tüzesen izzó oltáraira helyezték, hogy elevenen elégessék őket.

“Vigyázz magadra, hogy őket követvén tőrbe ne essél, miután már kivesztek előled; és ne tudakozzál az ő isteneik felől, mondván: Miképpen tisztelik e nemzetek az ő isteneiket? én is akképpen cselekszem. >>

5Móz 12:31 Ne cselekedjél így az Úrral, a te Isteneddel, mert mind azt az utálatosságot, amit gyűlöl az Úr, megcselekedték az ő isteneikkel; mert még fiaikat és leányaikat is megégetik vala tűzzel az ő isteneiknek.”

Azt sem teszed hozzá, hogy Isten pontosan ugyanazt a büntetést méri saját népére miután a zsidók jó szokásukhoz híven nem tartják be Isten parancsát és ahogy Isten megmondta “tőrbe” esnek és kezdik átvenni ezen népek szokását gyermeket áldoznak a Moloknak.

Jer 32:35 És magaslatokat emeltek a Baálnak, a Ben-Hinnom völgyében, hogy megáldozzák fiaikat és leányaikat a Moloknak, amit nem parancsoltam nekik, és még csak nem is gondoltam, hogy ez utálatosságot megcselekedjék, hogy Júdát vétekre vigyék.

Jer 32:36 És most azért azt mondja az Úr, Izrael Istene e városnak, amely felől ti mondjátok: Odaadatik a babiloni király kezébe, fegyver, éhség és döghalál miatt:

A zsidók városait feldúlják, őket Babilonba hurcolják és csak 60 év múlva egy következő generáció kezdheti meg a visszatérést. A zsidók tanulnak a bődületes pofonból azt a völgyet Ben vagy Gen-Hinon völgyét ami a gyerekáldozatok központja volt be sem lakják, szemétteleppé nyilvánítják a szemétre ként szórnak, hogy a város szemete “olthatatlan” tűzben elégjen innen jön a Gyehenna kifejezés. Jézus amikor arról beszél, hogy a hibás(bűnös) emberek a Gyehennára (Gen-Hinonra) kerülnek akkor azt mondja, hogy Isten az ilyeneket egy szeméttelepre fogja tenni.

Valóban, mint mondod Isten milyen igazságtalan nem tudom a te vallásodban ez, hogy van de a Biblia Istene már csak ilyen. Erre például nagyon “ugrik” mert mint mondta Ő ilyet nem parancsolt de még gondolni sem gondolt, tehát fel sem merült benne, hogy az ember saját magzatát neki áldozza, undorodik az ilyentől.

3Móz 20:2 Izrael fiainak pedig mondd meg: Valaki Izrael fiai közül és az Izraelben tartózkodó jövevények közül odaadja az ő magzatát a Moloknak, halállal lakoljon, a földnek népe kövezze agyon kővel.

3Móz 20:3 Én is kiontom haragomat az ilyen emberre, és kiirtom azt az ő népe közül, mivelhogy adott az ő magzatából a Moloknak, hogy megfertőztesse az én szentségemet, és megszentségtelenítse az én szent nevemet.

Az Ó-szövetség többi erőszakos versét nem kívánom elemezni van belőlük elég hiszen Isten Bíró is. Ítél és büntet, de igazságos és szem előtt tartja még az ellenségeinek igazságát is. Fenti ítélet előtt is 300 évet várt miután Ábrahámot elküldte e népekhez megnézni a Kánaán földjét, mert úgy ítélte e népek "gonoszsága még nem telt be”, de már látta milyen Isteneket kezdenek követni, valamint Noé is évszázadokig építette a bárkát jelül az akkor még szét nem szóródott teljes emberiségnek.

--

Az Ó és Új-szövetség Istene ugyanaz, és jól mondod a keresztények pontosan azért tanulmányozzák mivel kíváncsiak apjukra Istenre mit tesz ellenségeivel, szövetségeseivel, milyen amikor teremt, amikor ítél és amikor kegyelmez. Isten hatalmas erő, energia belőle táplálkoznak az izzó napok milliárdja és minden élő még a Sátán is és ha haragra lobban minden lény csöndben van a felső egektől a Földön át a Seolig. .

5sMóz 32:39 Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kívülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, aki kezemből megszabadítson.

5Móz 32:40 Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én!

5Móz 4:24 Mert az Úr, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten ő.

5Móz 32:22 Mert tűz lobban fel haragomban és leég a Seol fenekéig; megemészti a földet és gyümölcsét, és felgyújtja a hegyek alapjait.

Ezt jó lenne elkerülni és azért jött Jézus, hogy összebékítse Apját az emberrel, mert az ember szénája elég rosszul áll jelenleg is. Jézus nem is Isten igazságosságára építi népe védelmét, hanem Isten hatalmas irgalmára és szeretetére.

"...bocsásd meg a mi bűneinket --- mert mi is megbocsátunk mindenkinek akik ellenünk vétkeztek"

------

Néhány pontosítás még irományodhoz.

“Ne keverd össze kérlek az iszlámot a te vallásod rémtetteivel. A Biblia szerint halálra kövezés jár a paráznaságért:”

Itt az Iszlám.com -on épp arról értekeznek Krisztus után 2000 évvel, hogy milyen fontos ez a “rémtett” a kövezés az Iszlám szempontjából ma is .

• A házasságtörés: a házasságtörést elkövető házas ember – legyen férfi vagy nő – büntetése a halálra kövezés. A házasságtörés bizonyítása csakis kétféleképpen lehetséges:

[link]

Az én vallásom az Újszövetség szerint a paráznaság legnagyobb és egyetlen büntetése az, hogy a másik elválhat mivel megszegték a szövetséget, de ez sem kötelező.

“Én pedig azt mondom nektek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik [Máté 5:32]

A kereszténységben nincs válás sem férfinek sem nőnek mert a szövetség szent.

Jézus sosem mondta, hogy ne kövezzetek, sőt pont az ellenkezőjét mondta a nagyon kövezni akaró Zsidóknak. Csak ők megértettek, valamit amit Te nem. A Ján 8:4-ben megnézheted, hogy ad parancsot Jézus a kövezésre a Mózesi törvények értelmében, és érdekes azóta nem akarnak kövezni a keresztények.

Valamit tud ez a Jézus!

"Ószövetségi időkben az Ószövetség szerint járt el Isten, amit nem szívesen és csak egy rövid időre engedélyezett az emberiségnek"

Aha. "Csak" néhány ezer évig.

"Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap" [2Pét 3:8]

-Isten csak a zsidókhoz küld prófétát

Jónás prófétát például Ninivébe küldi, ami nem Zsidó város hanem Szír, Asszíria fővárosa. Amikor Jónás számon kéri Istent mért kegyelmezett meg a városnak

“Én pedig ne szánjam Ninivét, a nagy várost, amelyben több van tizenkétszer tízezer embernél, akik nem tudnak különbséget tenni jobb- és bal kezük között, és barom is sok van?!”[Jón 4:1]

Tehát Isten mndenkire gondol még a barmokra is amikor ítéletet hoz.

Az hogy a keresztények nem ítélkezhetnek nem azt jelenti, hogy az Új-szövetségben nincs ítélet büntetés, bosszú sőt ellenkezőleg. Ahogy a mentőorvosnak az életmentés a dolga akkor is ha bűnöző a paciens, úgy a keresztényeknek sem dolguk másokon bosszút állni mert nem ővék az ítélkezés joga.

A keresztények 1 pontból álló Sairáját nem érdemes lebecsülni félvállról venni, nem olyan ártatlan dolog az mint elsőre látszik.

Majd az Isten megítéli!

/az Új-szövetségi kérdéseidre még szándékozom reagálni/

2018. szept. 29. 12:06
 30/30 anonim ***** válasza:

Kedves BGB! Már nem is számítottam arra hogy válaszolsz :) de örülök.

"Persze akadhatnak ilyenek keresztények között is, ha nekik vagy papjaiknak az az érdekük, akkor ők sem értik. Ez nem tűnik igazságosnak pedig mint mondod Allah szereti az igazságosokat."

Én teljesen objektíven közelítek a keresztény valláshoz, azonban ha valami érthetetlen, ellentmondásos, azt szóváteszem, ahogy azt is ha a keresztények mellébeszélnek, vagy kitérő választ adnak a számukra kínos kérdésekre. Pont hogy keresztényekre jellemző hogy hazugságokat terjesztenek az iszlámról. Szándékosan vagy tudatlanságból de nagyon gyakran előfordul. Te is azzal jöttél hogy Mohamed próféta felesége 9 éves volt, miközben ez a legkevésbé valószínű a fennmaradt források közül.

"Jézus tehát nem mindenkihez jött mert például, akiket nem érdekelnek a szellemi dolgok,"

Azt a sok embert aki Jézus előtt született, nem érdekelte volna mit mond Jézus? Nekik esélyük sem volt megismerni.

"Isten a bíró mivelhogy az ember nem tökéletes bíró."

Keresztények nem abban hisznek hogy Jézus lesz a bíró?

“Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”

Ezt úgy is lehet érteni hogy Jézus próféta, és akkor az "én általam" azt jelenti aki hallgat Jézus tanítására.

"Máté 5:6 Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek. "

Akkor nem ártana ezt betartanod. Az iszlám az egyetlen keresztény valláson kívüli vallás ami előírja hogy hinni kell Jézusban mint prófétában. Aki elutasítja Jézust mint prófétát az nem lehet muszlim. Ha te tényleg Jézus követője vagy és az igazságot keresed az lett volna a minimum hogy tanulmányozod az iszlám vallást. Viszont egyértelmű hogy ezt nem tetted meg.

"Mindről kiderült, hogy pont az ellenkezője igaz. Isten intézkedik az árván maradt kislányok családba fogadásáról és te szexrabszolgaságot kiálltasz"

Hogy mi van? Ezt komolyan mondod? Legyilkolják a lányok családját, te meg úgy akarod beállítani hogy segítenek az árvákon? Ez már undorító. Ezért kár volt reagálnod. Csak mégegyszer a vers hogy miről is van szó:

Számok könyve 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Egy másik vers pedig azt írja, a szüzeket is meg kell ölni:

Ezékiel 9:2 Vénet, ifjat, szűzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig,

"És amikor látod, hogy nincs igazad, nem tudsz mit mondani elintézed egy “mese habbal”-al

Igazságos ez?"

Most két dolog lehet. Szándékosan letagadod a versek valódi jelentését és hazudsz, vagy pedig annyira buta vagy hogy nem tudod értelmezni.

"Azt már nem teszed hozzá, hogy ezek népek Baál és Molok tiszteletére saját csecsemőiket ezen istenek tüzesen izzó oltáraira helyezték, hogy elevenen elégessék őket."

Nyilván ez egy barbár tett, de nem az a megoldás hogy kiirtod az egész népet mert ez így ugyanolyan barbár tett.

"Valóban, mint mondod Isten milyen igazságtalan nem tudom a te vallásodban ez, hogy van de a Biblia Istene már csak ilyen. Erre például nagyon “ugrik” mert mint mondta Ő ilyet nem parancsolt de még gondolni sem gondolt, tehát fel sem merült benne, hogy az ember saját magzatát neki áldozza, undorodik az ilyentől."

Igazán? Akkor Jézus feláldozása mi? Ugyanilyen pogány barbár tett. Isten nem kér emberáldozatot, a keresztény vallás alapja viszont pont ez.

"Az Ó-szövetség többi erőszakos versét nem kívánom elemezni van belőlük elég hiszen Isten Bíró is."

És emberekkel végezteti el a tömegmészárlást? Az iszlámban egy ilyen esetet sem találsz. A Korán azt írja Allah fogja elszámoltatni az embereket és aki bűnös, megkapja a büntetését.

"Itt az Iszlám.com -on épp arról értekeznek Krisztus után 2000 évvel, hogy milyen fontos ez a “rémtett” a kövezés az Iszlám szempontjából ma is ."

Az Iszlám.com nem egyenlő a Koránnal. Az illető valószínű vahabita nézeteket vall. Koránban az olvasható hogy 100 botütés jár ezért, de szó nincs halára kövezésről. A Biblia viszont azt írja, halálra kell kövezni a paráznákat.

"Az én vallásom az Újszövetség szerint a paráznaság legnagyobb és egyetlen büntetése az, hogy a másik elválhat mivel megszegték a szövetséget, de ez sem kötelező."

Ez érdekes. Jézus előtt még brutálisan kivégezték a paráznákat, utána meg semmi büntetés. Totál logikátlan és értelmetlen. Vagy te látsz ebben logikát?

"A kereszténységben nincs válás sem férfinek sem nőnek mert a szövetség szent."

Ez is teljesen értelmetlen. Az iszlám is a házasság fenntartását preferálja, de engedi a válást. Előfordulhat hogy a házastársak nem jönnek ki egymással. Nincs más megoldás mint a válás. Sokkal jobb mint leélni egy egész életet úgy hogy nem tud kijönni a házastársával.

Miért nem jött Jézus az emberiség elején. A keresztény vallásnak akkor lenne egy minimális logikája ha Jézus az emberiség kezdetkor jött volna el. Így viszont sok milliárd ember mégcsak nem is hallott Jézusról mert előtte született. Totális igazságtalanság.

"Jónás prófétát például Ninivébe küldi, ami nem Zsidó város hanem Szír, Asszíria fővárosa. Amikor Jónás számon kéri Istent mért kegyelmezett meg a városnak"

Ez pont a iszlám vallást igazolja. Ugyanis az iszlám szerint Isten minden néphez küldött prófétákat.

"Tehát Isten mndenkire gondol még a barmokra is amikor ítéletet hoz."

Tehát keresztény vallás szerint is Isten minden néphez küldött prófétákat? Hol van ez a Bibliában leírva?

"A keresztények 1 pontból álló Sairáját nem érdemes lebecsülni félvállról venni, nem olyan ártatlan dolog az mint elsőre látszik."

Önmagában csak egy üres szlogen. Nincs mögötte tartalom. Egyébként is a szeretet kb minden vallásban megtalálható, vagy legalább is sokban. Ebben nincs semmi extra. A hippiknek ez volt a szlogenje. Szóval tartalom nélkül ez semmi.

"az Új-szövetségi kérdéseidre még szándékozom reagálni/"

Sajnos nem tudom elfogadni a legtöbb válaszodat mert az nem válasz. Ti azt mondjátok Jézus Isten és azt mondjátok az Ószövetség Isten szava. Ebből az következik hogy Jézus adott parancsot emberek tömeges lemészárlására és szexrabszolgák tartására. Ezt kellene tisztáznod. Persze én tudom hogy Jézus soha nem tenne ilyet, de a vallásodból ez következik. És utána azt hova tűntek a törvények az Újszövetségből. Meg azt, mi abban a logika hogy Jézus előtt brutális kivégzés járt az elkövetett bűnökért, Jézus után pedig semmi.

2018. szept. 30. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!