Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen a keresztény dresszkód...

Milyen a keresztény dresszkód nők esetében?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam lengén öltözött nőket kijönni egy templomból amit furcsálltam. Hogyan kellene öltözködnie vallásos keresztény nőnek? Korábban úgy tudom számított hogy férjezett vagy sem. Például bikini, megengedett?

2018. aug. 9. 10:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:
?
2018. aug. 9. 12:31
 42/64 anonim ***** válasza:
93%

Ajj, már megint összehozott a sors, egy "mindenkimáshülyecsakénvagyokhelikopter" típusú emberrel. XD

Több helyen is utána néztem a 11,22 értelmezésének, és a legtöbb helyen a jelentése:

hiába szép egy nő (itt szó nincs arról, hogy hogyan öltözködik, csak hogy szép a fizimiskája), ha közben nem okosan viselkedik, nem gyakorol szerénységet, megcsalja a férjét stb.

Szó nincs cicomázkodásról.

2018. aug. 9. 12:32
 43/64 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, ne forgasd ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy akár meztelenül is járhat. Hanem azt, hogy bizonyos helyeken, ahol társadalmilag elfogadott (pl. Finnország) ott teljesen normális dolog pucéran szaunázni, keresztényeknek is. Mert nem az a cél vele, hogy vágykeltő legyen, hogy mutogassa magát.
2018. aug. 9. 12:37
 44/64 anonim ***** válasza:
66%

Érdekes egyébként ez a kis "eszmecsere". Például a Biblia azt is írja asszonyoknak, hogy fedetlen fővel ne imádkozz. Mivel 58%-os barátunk tudomásom szerint hitgyülis (még ha rá is kérdeztem a szektára, de eléggé titkolja), elég képmutató írása ezen témában. Néha rákapcsolok a vidám vasárnapra, nem látom a kendőt a nők fején.

Ezért kicsit abszurdnak tartom ezt a farizeusi viselkedést. Nem tudom, hogy ez a szektád alapnézete, vagy csak te vagy ilyen túlbuzgó farizeus. Esetleg csak nemi ösztöneid felett nem tudsz uralkodni, ezért akarsz minden nőt majdnem burkába csomagolni.

2018. aug. 9. 12:46
 45/64 A kérdező kommentje:
42, Abból a Bibliai idézetből sehogy sem következik amit te szeretnél kihozni. Jelentése hogy legyél szemérmes. Azok a tiltások pedig konkrét tiltások, nem átvitt értelműek.
2018. aug. 9. 12:48
 46/64 A kérdező kommentje:
43 Ha pucéran mész strandra vagy szaunázni akkor is vágykeltő ha nem az a célod.
2018. aug. 9. 12:51
 47/64 anonim ***** válasza:
0%

44 Kedves Timea,

Le lehet akadni rólam.. Az meg, hogy én milyen közösségbe tartozom, és hogy élem az életemet, ahhoz semmi közöd.

2018. aug. 9. 12:53
 48/64 anonim ***** válasza:
64%

#45. Nem én szeretném kihozni, csak 10 internetes találatból 9 így értelmezi. Keresztény oldalak. Angolul is. Velük vedd fel a kapcsolatot, ne velem.

Hosszú munka lesz, mire mindet kioktatod.....

2018. aug. 9. 12:56
 49/64 A kérdező kommentje:
Nincs kioktatás csak egyszerű szövegértelmezés. Azt el tudom képzelni hogy ezek a keresztény oldalak vonzóbbá akarják tenni a keresztény vallást, ezért értelmezik úgy hogy csak átvitt értelmű.
2018. aug. 9. 12:59
 50/64 anonim ***** válasza:
11%

49 Senki nem akarja vonzónak beállítani a kereszténységet. Mert nem könnyű, és ha így tenne az illető, akkor saját fejére tenné az átkot, ha félre vezet bárkit is.

A kereszténység nem könnyű, hanem harcos, és nehéz.Csak amikor Isten felemel és veled jár akkor érzed, hogy ami eleinte mázsás súly, és nehéz volt, egyszempillantásra könnyűnek tűnik.

2018. aug. 9. 13:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!