Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen a keresztény dresszkód...

Milyen a keresztény dresszkód nők esetében?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam lengén öltözött nőket kijönni egy templomból amit furcsálltam. Hogyan kellene öltözködnie vallásos keresztény nőnek? Korábban úgy tudom számított hogy férjezett vagy sem. Például bikini, megengedett?

2018. aug. 9. 10:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
67%
Kissé hímsovinisztának érzem a kérdést. Csak a női testről van benne szó, meg a bikiniről. Miért, egy férfi test nem lehet vágykeltő a nők számára? Egy pasi egy szál fürdőnadrágban nem kihívó? Csak a bikinis női test? A pasik lehetnek félmeztelenül a strandon?
2018. aug. 9. 11:25
 12/64 A kérdező kommentje:

Nyilván a férfiak hibája ha nem tudnak uralkodni magukon, de a nők hibája is ha lengén öltöznek mert ezzel gyakorlatilag okot adnak rá. Egy zártabban felöltözött nőt kevésbé bámulnak meg mint aki kiteszi mindenét. Ezzel szerintem mindenki tisztában van. Fordítva is igaz egyébként.

Nem tudtam hogy keresztényeknek kell igazodniuk az adott kultúrához. Akkor is ha az ellentétes a kereszténység addigi szabályaival? Nem gondolom hogy például az apostolok feleségei bikiniben vagy meztelenül mennének strandra ha itt lennének.

2018. aug. 9. 11:31
 13/64 A kérdező kommentje:
11, pont most írtam hogy fordítva is igaz.
2018. aug. 9. 11:32
 14/64 anonim ***** válasza:
51%

Ha templomba mész, akkor szoknya érjen legalább térdig, a ruhán ne legyen túl nagy kivágás és fedje a vállat.

A bikinit nem értem, mert azt írtad, hogy templomból láttál lengén öltözött nőt kijönni, csak nem bikiniben volt bent.

A bikini strandra, vagy otthon udvarra való, nem utcára, pláne nem templomba. Teljesen mindegy, hogy valaki házas vagy sem.

2018. aug. 9. 11:35
 15/64 anonim ***** válasza:
26%
#11 Nincs igazad, hiszen jól tudjuk, hogy a nők általában nem vizuális típusok, azaz számukra a látvány kevésbé izgató, mint a férfiak számára. ezt minden reklámszakember tudja, ezért a termékeket általában nem fürdőgatyás férfiakkal reklámozzk, hanem bikinis nőkkel.
2018. aug. 9. 11:36
 16/64 anonim ***** válasza:
0%

nem lehet szabadon a vállad

nem lehet átlátszó, nagyon mélyen dekoltált felső

nem lehet miniszoknya, minimum térdig érő szoknya

nem lehet nagyon hivalkodó erős smink,

Keresztény nő nem jár strandra (férfiak se) nincs tiltás rá, de jobb a kisértést kikerülni. Tehát nincs tiltva, ez mindig az egyénre van hagyva, az ő belátására. Az hogy otthon medence stb. az teljesen jó. De ha Balaton vagy nyilvános hely, akkor egyrészes. Otthon lehet bikini..

2018. aug. 9. 11:42
 17/64 anonim ***** válasza:
34%

"Nyilván a férfiak hibája ha nem tudnak uralkodni magukon, de a nők hibája is ha lengén öltöznek mert ezzel gyakorlatilag okot adnak rá. Egy zártabban felöltözött nőt kevésbé bámulnak meg mint aki kiteszi mindenét. Ezzel szerintem mindenki tisztában van. Fordítva is igaz egyébként."

Most mondom, hogy vannak hajfétises, kézfétises férfiak. Akkor öltözzünk burkába, hogy ne adjunk okot a szemérmetlen gondolatoknak?

"Nem tudtam hogy keresztényeknek kell igazodniuk az adott kultúrához. Akkor is ha az ellentétes a kereszténység addigi szabályaival? Nem gondolom hogy például az apostolok feleségei bikiniben vagy meztelenül mennének strandra ha itt lennének."

Az apostolok idejében más volt a divat, más volt a társadalmilag elfogadott norma, ha az apostolok feleségei (egyáltalán nem is biztos, hogy volt nekik, egyedül Péter a biztos, mert az ő anyósáról olvasunk a Bibliában ) ma élnének, szerintem vennének fel bikinit a strandra. Mert miért ne?

2018. aug. 9. 11:43
 18/64 anonim ***** válasza:
0%
*nem lehet szabadon a vállad, tehát utcán ujjatlan póló, nem megengedett.
2018. aug. 9. 11:44
 19/64 anonim ***** válasza:
0%
Utcán sort tilos pl.
2018. aug. 9. 11:45
 20/64 anonim ***** válasza:
51%

#15. Általában. De azért jobb a kísértést kerülni, nem? Legyen ugyanaz elvárva a férfiaktól is, ez így egyenrangú.

#16, remélem ezt nem komolyan gondoltad. -.-

2018. aug. 9. 11:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!