Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen a keresztény dresszkód...

Milyen a keresztény dresszkód nők esetében?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam lengén öltözött nőket kijönni egy templomból amit furcsálltam. Hogyan kellene öltözködnie vallásos keresztény nőnek? Korábban úgy tudom számított hogy férjezett vagy sem. Például bikini, megengedett?

2018. aug. 9. 10:04
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
76%

A kereszténység nem egyenlő a prűdséggel. Hordok sortot, újatlan felsőt, és természetesen bikinit is a strandra. Oke, nyilván a templomban van dresszkód, de egyébként a hétköznapokon úgy öltözök, mint bárki más, oke, nem teszem a melleimet a kirakatba, de ezt amúgy sem tenném. Normálisan öltözködöm.

Aki szerint a kereszténység valami öltözködési szabályrendszer, az nem értette meg a lényeget.

2018. aug. 9. 10:28
 2/64 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván helyszíntől is függ. Nem mindegy, hogy épp strandon, munkahelyen, az Operában vagy templomban vagy.

Templomban alapvetően az lenne a "dress-code", hogy a váll ne legyen kint, tehát a felsőrész ne túl vékony pántos legyen (vagy akkor vigyünk egy kendőt/stólát eltakarni), ne legyen mély a dekoltázs és az alsó rész ne érjen nagyon térd fölé. Persze, ezek után jogos a kérdés, hogy akkor egy macinaci tökéletes.. Nyilván megtisztelve a helyet, ennek megfelelő ruhában kéne menni, a póló+hawaii gatya és strandpapucs sem igazán idevaló.

Sajnos itt nálunk Magyarországon elég lazán veszik az öltözködési etikettet. Simán láttam már én is farmer minisortban és trikóban lányokat szentmisén. Olaszországban sok helyen a turistákat is kizavarják, ha így akar valaki bemenni.

"Korábban úgy tudom számított hogy férjezett vagy sem. " - Hát, a kendőt hordtak a férjezett nők, meg más volt a viselet, de ez nem vallási dolog, hanem sokkal inkább társadalmi.

"Például bikini, megengedett?" - Strandon igen.

2018. aug. 9. 10:33
 3/64 anonim ***** válasza:
És honnan tudod, hogy keresztények voltak, nem csak turisták, akik megnéztek belülről egy szép templomot? Oda bárki bemehet, ateista, buddhista, túrista (trappista - ahogy Hofi mondaná). :)
2018. aug. 9. 10:46
 4/64 anonim ***** válasza:
100%
Illik a vállakat eltakarni, a szoknya pedig lehetőleg érjen térdik, vagy majdnem térdig. De nem mindenki érzi így, ezért valóban vannak lengébben öltözött nők és lányok a templomokban. Bikiniset mondjuk még nem láttam, azért az durva lenne.
2018. aug. 9. 10:51
 5/64 A kérdező kommentje:

Én itt elsősorban nem a helyfüggő dresszkódokra gondolok. Egy színházba nyilván nem megy senki shorban és strandpapucsban. Inkább arra, hogy helyes-e ha hívő keresztény nő lengén, kiivóan öltözik. Bikini mindkettőtök szerint megengedett, de ez nagyon sokat megmutat és egy strandon sok férfi is megfordul ahol biztosan megbámulják. Esetleg vágyat ébreszt bennük, stb. Ilyen szempontból nem jelent problémát?

Első válaszoló írta hogy a kereszténység nem valami öltözködési szabályrendszer. Minden keresztény maga dönti el akkor mit tart helyesnek és ügy öltözik?

2018. aug. 9. 10:54
 6/64 anonim ***** válasza:
60%
Igen, egy szép női test vágykeltő a férfiak számára, de jelen korban és kultúrában a strandon viselt bikini teljesen elfogadott viselet a nők számára. Keresztány nők számára is. A "ri-bancos" öltözködés (szinte teljesen kitett mell, szorosan a testre simuló nadrág) nyilván nem elfogadott.
2018. aug. 9. 10:59
 7/64 A kérdező kommentje:
Én értem hogy jelen korban a strandon viselt bikini teljesen elfogadott viselet a nők számára, de ez miért jelenti azt hogy keresztények számára is elfogadott? Ha néhány év múlva minden strandon a nudizmus lesz elfogadott akkor keresztények ehhez is igazodni fognak és meztelenül mennek strandra?
2018. aug. 9. 11:07
 8/64 anonim ***** válasza:
86%
Ja, persze, mert ha egy férfi megbámul egy nőt, az csakis a nő hibája, amiért túl lengén öltözött. Nem inkább a férfiak hibája, ha nem tudnak uralkodni magukon? A Biblia azt irja, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. Na, most akkor hogy is van ez? Egyébként az, hogy egy pasi megbámul-e, független attól, mi van rajtam. Hagy ne kelljen már nekem is burkát hordani. Ugyanis vannak hajfétises, lábfétises, kézfétises férfiak is. Ezzel az erővel tetőtől talpig fekete zsákba kéne csomagolni magamat. -.-
2018. aug. 9. 11:08
 9/64 anonim ***** válasza:
50%

"Ha néhány év múlva minden strandon a nudizmus lesz elfogadott akkor keresztények ehhez is igazodni fognak és meztelenül mennek strandra?"

Miért ne? Az északi népek is meztelenül járnak szaunázni, es régen is meztelenül szaunáztak, amikor még sokkal inkább hívők voltak az emberek, ott ez egy társadalmilag teljesen elfogadott dolog, és nem a szexualitás miatt pucérkodnak. A meztelenkedés önmagában nem bűnös dolog, nem arról van itt szó, hogy az erotika miatt meztelenkednének az emberek.

Mondjuk azt tudnám elképzelni ilyen esetekben, hogy külön női és férfi strandok.

2018. aug. 9. 11:13
 10/64 anonim ***** válasza:
28%

#7 Ezért írtam, hogy ebben a korban és ebben a kultúrában. 100 évvel ezelőtt botrány lett volna, ha egy nő bikiniben fürdőzik. Talán hallottál az ellenőrökről, akiknek az volt a dolguk, lemérjék, megfelelő hosszúságú-e a nők fürdőruhája. Vannak országok (mondjuk nem keresztény országok), ahol a nők csak tetőtől talpig beburkolózva járhatnak nyilvánosan.

Egy kiéhezett férfi számára egy női szempár is lehet vágykeltő, aki meg rendben van, azt nem fogja kikészíteni egy bikinis nő látványa. Személy szerint úgy érzem, a mai női öltözködés túlságosan kihívó, némileg ízléstelen. Például az annyira rövid nadrág, amiből kilóg a fenék egy része, vagy az olyan laza felső, amin át látható a melltartó kosár része.

2018. aug. 9. 11:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!