Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jó a vallásnak élni?

Miért jó a vallásnak élni?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, ha hisz az ember, de hogy eszerint élje az életét...
2018. aug. 8. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A vallásnak sosem jó élni, sőt egyenesen Tilos!

Istennek, Istennel kell élni, úgy ahogy ő meghagyta:)

A vallásosság semmit nem ér.

2018. aug. 8. 12:47
 2/8 anonim ***** válasza:
A vallásos emberek abban hisznek hogy a világnak van egy teremtője, hogy ez a teremtő akar tőlük valamit, tartoznak neki felelőséggel, és hogy a halál után az örökkévalóságban nem mindegy hogy Istennel vagy Isten nélkül lesznek.
2018. aug. 8. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Felelősségelhárítás.
2018. aug. 8. 13:26
 4/8 anonim ***** válasza:

1# 99%-ban ugyanaz, mint amit a kérdező kérdezett.

Miért nem a családnak, a hobbinak, a kalandoknak, a boldogságnak élsz?

2018. aug. 8. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
42%

Szia!

Ha valaki valamiben hisz, de nem aszerint éli az életét, akkor hazudik. Ezt nevezik a gyakorlatban képmutatásnak. Bizonyára ismered a közmondást: "bort iszik és vizet prédikál."

Akkor visszakérdezek: miért jó képmutató módon hazugságban élni?

A hitre nagyon jó példa az Úr Jézus Krisztusnak ez a példabeszéde:

"Hasonló a mennyek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet az ember, miután megtalált, elrejt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megveszi azt a szántóföldet. Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz is, aki szép gyöngyöket keres. Amikor egy nagy értékű gyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt. Hasonló a mennyek országa a tengerbe kivetett hálóhoz is, amely mindenféle halat összegyűjt. Amikor megtelik, kivonják a partra, és nekiülve a jókat edényekbe gyűjtik, a hitványakat pedig kidobják. Így lesz a világ végén is: eljönnek az angyalok, és kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, és a tüzes kemencébe vetik őket, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás. Megértettétek mindezt? – kérdezte tőlük Jézus. Azok így válaszoltak: Igen. Ő pedig ezt mondta nekik: Azért minden írástudó, aki tanítványává lett a mennyek országának, hasonló ahhoz a házigazdához, aki újat és ót hoz elő kamrájából." (Máté evangéliuma 13:44-52)

Üdv. Péter

2018. aug. 8. 13:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is elsösorban Istennek kell élni. De ha azt vesszük, hogy a vallás valahol vállalás is, lehet a vallásnak is élni. És a vallás valahol a lelkiségröl (is) szól, ha nem az egésznek lényege ez. Én magam keresztény vagyok és felnöttként tértem meg. Ezt úgy hozta magával az élet. Templomba már nem járok de a mai napig sok lelkieröt ad. És azt még a pszichológusok is elönyös emberi tulajdonságnak írják le. És valóban, korábban nagyon sok frusztrációt kellett megélnem az életben, néha úgy, hogy szinte elviselhetetlenné vált már. Az én vallásosságom ezt teljes mértékben megszüntette. Az élet nem lett könnyebb de így könnyebb elviselni. Magyarán ha helyes módon éled az életed a vallásodnak megfelelöen elöbb vagy utóbb kialakul benned a lelki béke. Egy olyan tulajdonság amivel csak nagyon kevesen rendelkeznek. Talán ezért (is)éri meg, de ez csak a földi világban való része, a halál után meg ugyanezt folytatod. Nagy misztérium ez és csak akkor lehet megtapasztalni, ha magad is erre az útra lépsz, mert kivülállóként az út nem megismerhetö. Kb. ennyi. Remélem tudtam ezzel Neked segíteni.
2018. aug. 8. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Imádom, amikor valaki mesterkélten és önkényes módon leválasztja saját vallását a vallás fogalmáról. Nevetséges...

Attól, mert ez a szó az utóbbi kétszáz évben bizonyos körökben pejoratív és némileg relativista jelentést kapott, attól még a vallás az vallás, és kész.

Hagyjuk már ezt a manapság elterjedt baromságot, hogy "az én istenfelfogásom az a tiszta hit, a többi az meg csak szimpla vallás". Nyelvcsavarás, dekonstruktív nyelvi játék, magyarul: szélhámosság.

Kérdezőnek: Az ember elemi igénye, hogy megtalálja léte "értelmét", funkcióját, pontosabb kifejezés, létének beteljesülését. Erre a vallások ősidők adnak utakat és ezáltal az ember egzisztenciálisan közelebb érzi magát a célhoz, és életének kereteit stabilabban éli meg.

2018. aug. 9. 00:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Én is próbáltam annak élni,aztán jól magamra maradtam a nehézségeimmel,mert a környezetemben csak a szájukat járatni nem lusták,a kezüket már igen.
2018. aug. 10. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!