Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is így van a vallásokkal?

Más is így van a vallásokkal?

Figyelt kérdés

Ugye alapból van 4 fő vallás.

Ebből nálam kapásból kipereg a hindu meg az iszlám, mert ugye kasztrendszer, saria meg a többi.

A keresztényekkel jól kijönnék, az Újszövetség kifejezetten ajánlott lenne, de ez a pénz hajhászás.

Másrészt nem hiszem el, hogy Jézus valóban Isten fia volt.

Jó ember volt, de ennyi.

Aztán marad a buddhizmus.

Na ez lehetne az, akiknek elhiszek sok mindent, az én tapasztalatom alapján van reinkarnáció stb.

Viszont az a sok hablaty, a nagy büdös semmiről, az valami félelmetes.

Könyveket írnak úgy buddhisták, hogy egyszerűen semmi értelme, mindenféle felsőbb dimenziók, amiknek semmi értelme nincs emberi aggyal.

Egyébként nem lenne hülyeség, tuti vannak más szintek.

2018. júl. 30. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Azért a kereszténység és iszlám viszonyában sem tévedett. Pusztán történelmi alapon nézve az iszlám vallás egyik alapja a zsidó-keresztény ebionita szekta. Egy történelmi tény.

2018. júl. 31. 12:07
 12/16 A kérdező kommentje:

Én nagyon úgy érzem, hogy nem tudtok ti szart se.

Sok a lexikális anyag, de tapasztalat nulla.

Az ateizmus egy vicc, ezt mindenki tudja nagyon jól.

2018. júl. 31. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:
57%

A kereszténység ugyanabban hisz mint a judaizmus, csak van egy extra prófétájuk: Jézus. Az Újszövetség nem véletlenül nevezi a keresztényeket zsidóknak, és vallja Jézust az Ószövetségben megjósoltnak.

A muszlimok meg konkrétan úgy jöttek létre hogy egy arab csóka elment a keresztény világba, és nekilátott megalapítani a saját felekezetét. De mindenki szerint túl különböző volt, ezért ki akarták végezni, de ő elmenekült, és megcsinálta a saját keresztény felekezetét, aminek a híveit elnevezték mohamed-ánoknak.

És mivel egyetlen istenség sem bizonyított, így mind alaptalan mese, így az egyetlen racionális álláspont az ateizmus.

A vallás szélhámosság és őrület, az ateizmus meg a logikus álláspont. Egyik sem vicc. Kivéve a Repülő Spagettiszörnyet.

2018. júl. 31. 13:14
 14/16 anonim ***** válasza:
63%

Vicces, amikor egyesek egyből kijelentik, hogy Isten nem létezik és pont. De az is, hogy Isten létezik és pont.

Calójában egy emberi létezésst annyire meghaladó entitást, mint Isten, sosem fogjuk tudni teljes bizonyossággal bebizonyítani, hogy nem létezik, de azt sem, hogy igen.

Az ugyan logikailag nyilvánvaló, hogy a keresztények által Istennek nevezett lény nem létezik olyan formában, ahogy elképzelik, de ettől mlg nem zárható ki, hogy másfajta Isten létezik-e.

2018. júl. 31. 17:00
 15/16 anonim ***** válasza:

"A kereszténység ugyanabban hisz, mint a judaizmus."

Ez hamis állítás. Soroljam, hogy milyen alapvető különbségek vannak?

Oké, ha én alapítok egy szektát, ami szerint Jézus maga a Sátán, az végeredményben a kereszténységen alapszik, nemde? Akkor én is keresztény vagyok technikailag? Ne már. :)

Az utolsó bekezdésed hogy jön az én kommentemhez?

2018. júl. 31. 17:29
 16/16 anonim ***** válasza:

Azt úgy hívják Sátánizmus, és igen, az is a kereszténységből fejlődött ki, tehát mondhatjuk, hogy a judaizmus/kereszténység egyik ága.

A tudományban SEMMIT nem lehet 100%-ra bizonyítani.

De azért vicces amikor ilyeneket kezd vki követelni. Tudod mit? Fizess nekem 1,000,000 HUF-t amivel tartozol. Én nem tudom 100%-ra bizonyítani hogy tartozol, de te sem tudod bizonyítani hogy nem tartozol. Szóval fizesd ki.

Egyébként illene tudni, hogy ha valaminek a léte nem bizonyított, pláne ha nem is bizonyítható (mert hiányzik, vagy ellenőrizhetetlen a definició), akkor az definició szerint ugyanolyan mintha nemlétező lenne, tehát nemlétezőnek tekintjük?

Különben fizethetnénk Tolkiennek, nehogy lerohanjon minket Mordor....

2018. júl. 31. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!