Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki, miért és mikor írta a Mi...

Ki, miért és mikor írta a Mi Atyánkot, és a Hiszek Egyet?

Figyelt kérdés
2018. júl. 21. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
A Mi atyánkot maga Jézus. A Hiszek egyet nem tudom ki.
2018. júl. 21. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
A Miatyánkot maga Jézus szerezte, a Hiszekegy pedig a Nikaia–konstantinápolyi zsinaton született
2018. júl. 21. 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

A Hiszekegynek volt korábbi változata is, az un. Római hitvallás, ennek későbbi változatát fejtették ki az említett zsinaton.

Illetve az említett hitvallás volt az alapja az Apostoli Hitvallásnak is, ami kicsit rövidebb, mint a Níceai.

2018. júl. 21. 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

A minta imát, amit Jézus elmondott, a Bibliában található.

Miért?

Mert a Tanítványok kérték, hogy tanítsa meg Őket, helyesen beszélgetni Istennel.

Ezzel mintát adott az ima, vagy is az Istennel való tisztelet teljes beszélgetés formájáról, illetve hogy mit foglalhatunk bele a szavainkba, miről szól egy beszélgetés, Istennel.

A hiszek egyet, azt nem tudom ki írta, és miért, ezért erre nem tudok választ adni.

Csak sejtésem van.

Amikor hallottam ezt a "monológot" sok érdekes dologra figyeltem fel.

HISZEK EGY ISTENBEN,

mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.

A háromság kizárva. a folytatás:

És Jézus Krisztusban, az Ő egyszülött Fiában,

Róla nem mondja, hogy Teremtő, azonkívül egy másik személy akinek van kezdete.

Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül;

Vagy is Jézus a pokolban volt mint halott, és onnan kelt életre.

"ott ül a mindenható Atyaisten jobbján;"

Vagy is Ő nem az Atya, és nem is mindenható.

"Hiszek Szentlélekben".

Erről sem mondja, hogy Teremtő, és azt sem, hogy hol foglal helyet az Atya mellett ha élőlény lenne.

2018. júl. 21. 20:36
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"Hiszem.....a test feltámadását és az örök életet.

Vagy is nem az égben hanem a földön, mert Test nem örökli az égi lakhelyet....

2018. júl. 21. 20:37
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

#4-5

Ha a Bibliát olvasnád a szektás kiadványok helyett, nem írnál például ilyen hülyeséget:

"Róla nem mondja, hogy Teremtő, azonkívül egy másik személy akinek van kezdete."

Pont azt mondja a Biblia, hogy Krisztus által lett teremtve minden:

"Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte. Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Mindent általa és érte teremtetett. Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn."

Nem csak hogy Krisztus által lett teremtve minden, de kezdete sincs Neki:

"Ezt mondja Izrael Királya s Megváltója, a Seregek Ura: Én vagyok az első és az utolsó"

"Én vagyok az alfa és az ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég."

Hanem Ő maga a kezdet az Atyaistennel és Szentlélekkel együtt.

Én óvakodnék a helyedben az olyan antikrisztusi kijelentésektől, mint tettél előbb. Tudod mit írt János azokról, akik tagadják, hogy Jézus a Krisztus.

2018. júl. 21. 21:46
 7/7 anonim ***** válasza:

"Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül;

Vagy is Jézus a pokolban volt mint halott, és onnan kelt életre."

Végül is magát a poklot is tagadják, tehát ő a saját tanításuknak mondott ellent. :)))

Amúgy a Biblia maga írja, hogy az Anya, a Fiú és a Szentlélek NEVÉBEN kell keresztelni. Na és mi a neve ennek a hármasnak? Na vajon? Na? Nem, nem a kitalált jehova nőnemű műszó.

2018. júl. 22. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!