Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon melyik kereszté...

Magyarországon melyik keresztény irányzat követői a leginkább fanatikusak?

Figyelt kérdés
Milyen veszélyt jelentenek az emberekre?

2018. júl. 4. 11:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

"Jehova Tanúi veszélyesek"

Igen? Na ne mond. Mond csak, mit tettem, tettünk, hogy veszélyes vagyok? Megölöm az embereket? Ellopom a megélhetésüket, otthonukat? Milyen olyan dolgot tettem, ami kimeríti a BTK. ide vonatkozó tilalmait, vagy akár a Bibliában leírt tilalmak egyikét szegtem, szegtük meg?

Azért, mert itt nem lehet paráználkodni, lopni csalni, hazudni, és szolgálatot kell végezni Istennek?

Aki még is megteszi, az nem ronthatja a levegőjét tovább a gyülekezetnek. Ugyan mond már, miért bánt téged az, ha egy személyt kiközösítenek mert olyat tett.

Egyetértünk ezzel a bibliai eljárásmóddal. Más egyházakban azt tesznek amit akarnak, mindenki magáért felel. Mi úgy döntöttünk a Biblia alapján, hogy nem lehet a keresztény gyülekezet tagja az, aki világi szokásokat gyakorol.

Nem kötelező itt lenni. Ha pedig ide jött és kitették a szűrét, akkor nincs mit lázadnia, mert egyetértett vele amikor megkeresztelkedett.

"Örüljön" inkább, hogy megszabadult innen.

2018. júl. 4. 17:36
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

{4

"A Jehova tanúi(utcán még mindig leszólitgatnak,pedig tilos a ' térités)"

Valóban? Magyarországon, nincs tiltás alatt a szolgálatunk.Miről beszélsz?

Egyébként is nem térítünk, mert megtérni az egyénnek kell az ismeret alapján. Mi az ismeretet és jó hírt mondjuk, a Többi nem a mi feladatunk

2018. júl. 4. 17:41
 13/23 yesyesyes ***** válasza:
44%

Elvileg minden keresztény irányzat tagjai akik komolyan veszik felekezetük tanításait és az üdvösségre aszerint törekednek, valamiképp fanatikusok is.

Hogy aztán melyik az ártalmasabb, abban megoszlanak a vélemények.

A legveszélyesebbek a hamis tanítás miatt:

- adventisták

- jehovisták

- mormonok

- Holic csoport..(dunaföldváriak, vagy ahogy magukat nevezik: "keresztények")

A többivel nem kerültem kapcsolatba, nem tudom.

Jajnemá igazat mond!

Péternek és az adventista hozzászólóknak ne higgy!

Belinkelnek a felületes olvasónak olyan általánosan megfogalmazott adventista hitelveket amelyből nem derül ki hogy mi is a gyakorlat és az ő tanításuk az evangéliumról és a keresztségről.

Ide linkelem a saját oldalukon található vallástételt amit a keresztelendőnek el kell fogadnia, különben nem merítik be.

Érdekes kis vallástétel...

[link]

Keresztségi fogadalom és keresztség

Keresztségi fogadalom – A keresztelendőknek vagy akiket a gyülekezet közösségébe hitvallás útján fognak felvenni, a gyülekezet vagy egy másik megfelelően kijelölt testület jelenlétében (lásd 31. oldal) meg kell erősíteniük, hogy a Hetednapi Adventista Egyház hitelveit elfogadták. A lelkipásztornak vagy a felszentelt presbiternek a következő kérdéseket kell feltennie a jelöltnek (jelölteknek), akik válaszukat szóbeli egyetértésükkel vagy kezük felemelésével jelezzék.

Az 1-2-3-4-5-7-11-12.pontokat nem másoltam ide, csak azokat amelyek távol állnak Krisztus evangéliumától!

6. Elfogadod-e a Tízparancsolatot Isten jellemének írott kifejezéseként és akaratának kinyilatkoztatásaként? Szándékodban áll-e a benned lakozó Krisztus által megtartani ezt a törvényt, beleértve a negyedik parancsolatot is, amely előírja a hét hetedik napjának az Úr szombatjaként és a teremtés emlékünnepeként való megtartását?

-a szombat kötelező megtartása

8. Elfogadod-e a Biblia lelki ajándékokról szóló tanítását, és hiszed-e, hogy a prófétaság ajándéka a maradék egyház egyik ismertetőjele?

- Ellen G. White-ról van szó és a maradék egyházról...

9. Hiszel-e a megszervezett egyházban? Szándékod-e Istent imádni és az egyházat támogatni tizededdel és adományaiddal, személyes erőfeszítéseiddel és befolyásoddal?

-Ószövetségi tized szedése

10. Hiszed-e, hogy tested a Szentlélek temploma? Tiszteled-e Istent azzal, hogy arra gondot viselsz, elkerülve az ártalmas dolgok használatát; tartózkodva a tisztátalan ételektől; az alkohol tartalmú italoktól, azok előállításától vagy árusításától; a dohány bármely formájának emberi fogyasztásától, előállításától vagy árusításától; a narkotikumokkal és egyéb drogokkal való visszaéléstől és terjesztésétől?

-tisztátalan ételek alatt az Ószövetségben meghatározott állatok fogyasztásának tilalmát érti...

13. Elfogadod és hiszed-e, hogy a Hetednapi Adventista Egyház a bibliai próféciák maradék egyháza, és hogy az Isten minden népből, fajból és nyelvből kihív és elfogad embereket ebbe a közösségbe? Szeretnél-e a világszéles egyház helyi gyülekezetének tagjává válni?

-maradék egyház, azaz csak az adventista egyházba hív Isten üdvösségre vágyó embereket (alig manipulatív megfogalmazás)...

Ha ezeket nem fogadod el, hiába hiszel Krisztusban, nem merítenek be!!!!

Alternatív fogadalom

1.

2. Elfogadod-e a Biblia tanításait úgy, ahogyan azok a Hetednapi Adventista Egyház alapvető hitelveiben megtalálhatók, és elkötelezed-e magad arra, hogy Isten kegyelme által ezen alapelvekkel összhangban élj?

-az adventista azaz Ellen G. White tanítását kell elfogadni és aszerint élni...

Ja, és igen, fanatikusan védik tévtanaikat hamis prófétanőjük istentelen írásait.

Viszont nyomatékosan kijelentem hogy tagjaiknak nagy része jó ember, segítőkész, jószívű, csupán a tanítás az, amely nem Krisztushoz, nem az igazság megismeréséhez vezet!

2018. júl. 4. 19:45
 14/23 anonim ***** válasza:

" Szerintem azok minősülnek ilyen fanatikus gyülekezeteknek, ahol azt tanitják, hogy egyedül ők üdvözülnek, mindenki más tévúton jár (a katolikusok ilyet nem mondanak) "

Hát sajnos de. Én pont ezért válaszolom erre a kérdésre,hogy a Jehova tanúi első sorban,aztán a katolikusok (bocsi,esküszöm nem szívesen írom ezt le,mert anyósomék is katolikusok és nagyon drága emberek). A tanúk szerintem egyértelmű,hogy miért,a katolikusoknál meg van egy saját tapasztalatom,sógorom ugyanis gyerekkorában katolikus volt,aztán kamaszként elment egy kis gyülekezetbe és elkezdett oda járni. Mára már ő ennek a gyülekezetnek a pásztora és a katolikus rokonai elkezdtek szervezkedni a háta mögött,hogy valahogy visszacsábítsák magukhoz. Elkezdtek trükközgetni,főleg,mikor megtudták,hogy a pásztor új termet akar bérelni a gyülekezetnek,mert sokan vannak öregek akik már nem bírják a lépcsőzést. Na itt kaptak az alkalmon,felajánlották neki,hogy kap termet,de ez azzal jár,hogy ők szabják meg,hogy a gyülekezetének mit tanítson (gondolok itt olyanokra,hogy el kellett volna mondanunk nekünk is az Üdvözlégy Máriát,pedig azt mi nem szoktuk,mert Máriával nem beszélgetünk semmilyen formában). A pásztor egyik rokona meg elkezdte a pásztor apját,az apósomat nyaggatni,hogy győzze meg,hogy visszamenjen. A komment végére még annyit,hogy egy 35 éves férfiről beszélek,akinek úgy elkezdtek szervezkedni a háta mögött,mintha egy 6 évesnek választanának általános iskolát.

2018. júl. 4. 20:23
 15/23 A nép hiteője ***** válasza:
49%
A linkrol mar toroltek a bemerites szoveget. xd
2018. júl. 5. 10:42
 16/23 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a kisebb szekták, lásd hitgyülisek, jehovások, nazarénusok stb. Katolikusokra, protestánsokra egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy fanatikusak lennének, mert az ő "követőik" többsége szekularizált és legfeljebb származás alapján sorolja magát valamelyik felekezethez tartozónak, de nem követi a vallás tanait.
2018. júl. 5. 16:33
 17/23 anonim ***** válasza:
57%

Gratulálok yesyesyes!

Most aztán igazán lelepleztél bennünket! :-)

Szóval azért vagyunk fanatikusok és veszélyesek, mert azokat vesszük fel a tagjaink közé, akik elfogadják a hitelveinket. Tájékoztatlak róla, hogy minden keresztény felekezet: a katolikusok, a reformátusok, az evangélikusok, vagy a baptisták, azokat veszik fel tagjai közé akik elfogadják a hitelveiket, ez teljesen természetes dolog. Sajnálom, hogy ezért veszélyesnek és fanatikusnak bélyegzel bennünket.

Üdv. Péter

2018. júl. 5. 23:40
 18/23 yesyesyes ***** válasza:
0%

Kedves Péter!

Azért vagytok veszélyesek mert olyan hitelveket fogadtattok el az üdvözülni vágyóval, amelyeket sem Jézus Krisztus sem az apostolok nem hírdettek mint a bemerítkezés, vagy mint a keresztény élet feltételét!

Valamint olyan személy, nevezetesen Ellen Gould White magyarázatai szerint tanítjátok a Krisztust keresőt, akit Isten és az apostolok mércéje szerint hamis prófétának, hamis tanítónak kell minősíteni!!!

Az ilyenek ellen harcoltak leginkább az apostolok mint ti, akik elferdítitek a Krisztus evangéliumát!

"Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.

Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.

Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá..." 2 Kor. 11,13-15 (Jehovisták, mormonok stb...is ide tartoznak)

Valamint fanatikusok is vagytok mert kitartotok ezen tévtanok mellett, ami nem volna baj ha csak egymás között tennétek, de ti még hírdetitek is minden alkalmat megragadva hogy hogyan lehet Krisztust elkerülni, megtagadni...(jehovisták, mormonok stb...is)

Ráadásul te mestere vagy a ködösítésnek, a kérdések és válaszok elferdítésének, hogyan kell a lényegesről a lényegtelenre terelni a figyelmet hogy az igaznak látszódjon!

Mint #13-as hozzászólásomban kifejtettem, a tanításotok miatt vagytok veszélyesek a Krisztust keresőre de te ezt nem akartad jól értelmezni, ezért ráterelted a figyelmet arra hogy minden keresztény felekezet a saját hitelvei szerint vesz fel tagokat.

Ez igaz is de én a feltett kérdésre válaszoltam: "Magyarországon melyik keresztény irányzat követői a leginkább fanatikusak? Milyen veszélyt jelentenek az emberekre?"

Azt a veszélyt jelentik hogy ha az említett szekták tanításait magukévá teszik, Krisztust, az Igazságot soha meg nem ismerhetik!!!!

Miként Timótheusnak írta az apostol:

"Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

Mert ezek közül valók azok, a kik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,

Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.

Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek." 2 Tim. 3,5-8

Viszont nyomatékosan kijelentem hogy tagjaiknak nagy része jó ember, segítőkész, jószívű, csupán a tanítás az, amely nem Krisztushoz, nem az igazság megismeréséhez vezet!

2018. júl. 6. 13:37
 19/23 anonim ***** válasza:
65%

Kedves yesyesyes!

Akkor kezdjük elölről. Az adventisták nem vallják azt, hogy csak az üdvözül, aki bemerítkezik, illetve keresztény életet él. Mi rábízzuk ezt az "igazságosan ítélőre"! Az üdvösség hitünk szerint Isten ajándéka, és nem mi emberek fogjuk azt megmondani, hogy Isten kinek adja ezt az ajándékot. Egy jól ismert anekdotával érzékeltetve: a mennyben 3 dolgon fogsz meglepődni: 1 akikről azt gondoltad, hogy ott lesznek, azok nincsenek ott, 2. akikről azt gondoltad, hogy nem lesznek ott, azok ott vannak, 3. te is ott vagy... :-)

Ki vagy te, hogy Isten és az apostolok mércéje szerint ítélsz?

Szerintem gondolkozz el ezen: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess"

Kérlek írd le, hogy mi alapján állítod azt, hogy Krisztust és az igazságot nem ismerheti meg az aki adventista?

Már ne is haragudj, de ez ellentmondás: "kiknél megvan a kegyességnek látszata...megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek" illetve "tagjaiknak nagy része jó ember, segítőkész, jószívű."

Kérlek gondolkodj el ezeken.

Üdv. Péter

2018. júl. 6. 13:53
 20/23 yesyesyes ***** válasza:
36%

Kedves Péter!

Nincs kedvem szélmalomharcot folytatni veled és hittestvéreiddel de most kivételt teszek...

Adventista keresztségi felkészítésben vettem részt, évekig jártam gyülekezeteitekbe, ismerem tanításaitok majd minden fonákságát, nem egy lelkészt, prédikátort ismerek, hidd el tudom mit írok...

"Az adventisták nem vallják azt, hogy csak az üdvözül, aki bemerítkezik, illetve keresztény életet él."

"...olyan hitelveket fogadtattok el az üdvözülni vágyóval, amelyeket sem Jézus Krisztus sem az apostolok nem hírdettek mint a bemerítkezés, vagy mint a keresztény élet feltételét."- ezt a mondatod próbálod a saját szád íze szerint lefordítani?

"Ki vagy te, hogy Isten és az apostolok mércéje szerint ítélsz?

"Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba." 1 Ján. 4,1 - az apostol kéri...

Szerintem gondolkozz el ezen: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" - kevered a szezont a fazonnal. Amit itt idézel az arról szól hogy az embereket ne ítéljük el, ne a hamis tanítást vagy a bűnt...

"Kérlek írd le, hogy mi alapján állítod azt, hogy Krisztust és az igazságot nem ismerheti meg az aki adventista?"

- hol írok ilyet? Péter, nagyon csúnya az a módszer ahogy elferdíted a mondanivalómat...

"...ha az említett szekták tanításait magukévá teszik, Krisztust, az Igazságot soha meg nem ismerhetik!!!!"

-ezt írtam és ennek más az értelme mint amit te kérdeztél...aki az adventista, jehovista, mormon ...stb tanítást teszi magáévá - itt a szekták, köztük az adventista tanokról van szó...

Már ne is haragudj, de ez ellentmondás: "kiknél megvan a kegyességnek látszata...megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek" illetve "tagjaiknak nagy része jó ember, segítőkész, jószívű."

A hangsúly "a hitre nézve nem becsületes emberek"-en van... nem pedig a mindennapi életben tanúsított viselkedésükön...

Attól hogy valakinek hibás a hite, nem a Krisztus és apostolai által hirdetett evangéliumot fogadja be, attól még cselekedhet jót, lehet jószívű, adakozó, becsületes stb...

Viszont ha más evangéliumot, más Krisztust hirdet mint amit az apostolok és Krisztus hirdetett akkor:

"...Lehetetlen dolog, hogy botránkozások ne essenek; de jaj annak, a ki által esnek. Jobb annak, ha egy malomkövet vetnek a nyakába, és ha a tengerbe vettetik, hogynem mint egyet e kicsinyek közül megbotránkoztasson." Luk. 17,1-2

- (megbotránkoztasson= σκανδαλίζω (szkandalidzó): bűnre csábít, bűnbe visz, gáncsot vet, elgáncsol, elbotlaszt, tőrbe csal...stb) - a tanítás által is el lehet valakit gáncsolni, el lehet botlasztani, tőrbe lehet csalni nemcsak a cselekedettel...

Kérlek gondolkodj el ezeken.

Üdv. yesyesyes

2018. júl. 6. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!