Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan találjak vissza a...

Hogyan találjak vissza a keresztény útra?

Figyelt kérdés
Katolikus családból származom. A szüleim komolyan vették Jézus követését, hittanra járattak, minden vasárnap a templomban telt. 20 évesen házasodtam, hatalmas, rózsaszín szerelemben. Szűzen akartam férjhez menni, a családi nyomás is ez volt, de a férjem nem várt volna rám sokat. Viszont esküdni hajlandó volt korán, és így teljesült az álmom, hogy ártatlanul álltam a templomban. Ő egyetemre járt, eleinte hetente hazajött hozzám (a szüleimnél laktam). Majd ezek a látogatások fokozatosan megritkultak. Én ezalatt dolgoztam. Ebben az állapotban nem éreztem magam sem feleségnek, sem felnőttnek. Anyám dirigált nekem sok mindenben, hisz a gyerekszobámban laktam még, és a férjem diák volt. Nem találtam a helyem. Nem voltam boldog. Önállóságot akartam, és egy igazi társat magam mellé. Haragudtam a családomra, es a férjemre is. Elutasítottam a szüleimet és lassan Jézust is, mert a szüleim őt képviselték. Istent hibáztattam a korai, félresikerült házasságomért. Külföldre menekültem. Új szakmát tanultam, idegenekkel béreltem lakást. Tetszett a zsongás. Faltam az életet. Nem hiányzott a csend és Isten sem. A férjemmel polgárilag elváltunk, az pedig nem érdekelt akkor, hogy mi lesz a szentségi házasságunkkal. 26 éves koromban rám talált a második nagy szerelem. Idővel összeköltöztünk, polgári házasságot kötöttünk, és született két szép gyerekünk. Most 34 éves vagyok. Évente kétszer látogatunk haza (ő is magyar). Egyszer az én családomhoz megyünk hosszabb időre, egyszer az övéhez. Most már nem haragszom a szüleimre és Istenre sem. Hiányoznak a régi vasárnap reggelek, az evés előtti ima hangulata, es meg csomó minden más. Talán mostanra értem meg mindehhez, de hogyan lépjek újra erre az útra? Hiszen ez az élet nem csak a templomba járást és az imát követeli meg. Az egész jelenlegi családom egy hatalmas bűn Isten szemében. Az egyház szerinti férjemről semmit sem tudok, őszintén, nem is akarok! Nincs a kezemben semmi, amivel a házasságunkat érvényteleníttetni tudnám. Nem voltak eltitkolt szenvedélyei, nem volt házasságban valaki mással, és nem tudok arról sem hogy hűtlen lett volna, (csak feltételezem).
2018. júl. 2. 18:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A lényeg a krisztusi szeretet. :)

"Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”

(János 13:35)

„De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem."

(János 17:20‭-‬21)

2018. júl. 3. 18:11
 12/12 anonim ***** válasza:

A #9 a pokolra küldi a milliárd katolikust- merő szeretetből, mely szeretet nála abban nyilvánul meg, egy gondolategységben hányszor tudja kimondani BibliaBibliaBiblia, de e helyett elolvashatná " Krisztus követését" Kempistől és elgondolkozhatna, hogy noha a BibliaBibliaBiblia egyértelműen írja "vegyétek és egyétek ez az én testem, ez az én vérem" - miért lesz belőle egy emlékműsor, műsoros est, JELENLÉT helyett a nyakas Kálvinistáéknál.

Az utolsó idők jeleiben egyetértünk, és Istennek hála, majd Krisztus Pantokrator ítéli meg, ki hogyan tovább - nem a gyakorizók igen bölcs serege.

[link]

Mindazonáltal tudom, hogy 9-es ül az első sorban, én meg bűnösként az utolsóban.

Az elbizakodottaknak, akik meg voltak róla győződve, hogy igazak, s a többieket megvetették, ezt a példabeszédet mondta: „Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus odaállt előre, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetenként, mindenemből tizedet adok. – A vámos megállt hátul, szemét sem merte fölemelni az égre, inkább a mellét verte és könyörgött: Isten, irgalmazz nekem, bűnösnek! – Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, az nem. Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik, aki megalázza magát, az felmagasztaltatik.” Lk18,10-14

2018. júl. 3. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!