Te is isten vagy?
Furcsa lehet a kérdés, ezért kifejtem. Jehovásoktól elég gyakran olvasom, hogy bár hiába nevezi Jézust a Szentírás több helyen is Istennek, az isten szó egyszerű rang féle, ami bárkire és bármire használható.
Persze az olvasóban felmerülhet, hogy miért állna meg itt a kérdésem. Teljesen jogosan. Izajás próféta Örök Atyának is nevezi Jézust. Te is örök atya vagy kedves olvasó?
Jézusban az Isten lett emberré. Erről számtalan tanúbizonyságot tett. Talán az egyik legékesebb a számomra:
János14.20. Azon a napon megtudjátok majd, hogy én az Atyámban vagyok és ti bennem és én bennetek.
Az ember egy kicsit másképpen, de megistenűlhet. Akkor, ha befogadja lelkébe Jézust.
De a kettő közötti az egyik lényeges különbség, hogy a Teremtő(Isten) nem lehet nem Teremtő(Isten), és a teremtmény pedig nem lehet nem teremtmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!