Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te is isten vagy?

Te is isten vagy?

Figyelt kérdés

Furcsa lehet a kérdés, ezért kifejtem. Jehovásoktól elég gyakran olvasom, hogy bár hiába nevezi Jézust a Szentírás több helyen is Istennek, az isten szó egyszerű rang féle, ami bárkire és bármire használható.

Persze az olvasóban felmerülhet, hogy miért állna meg itt a kérdésem. Teljesen jogosan. Izajás próféta Örök Atyának is nevezi Jézust. Te is örök atya vagy kedves olvasó?

2018. jún. 12. 20:29
1 2
 11/12 Metionin ***** válasza:
Önmagam istene: én döntöm el hogy mit csinálok, nem áll fölöttem semmilyen magasabb rendű entitás, nem félek attól hogy xy felsőbb lény pokolra juttat csak mert nem élek úgy ahogy az neki kedvez. Én döntöm el hogy hogyan élek és azt tartom be.
2018. jún. 14. 10:25
 12/12 anonim ***** válasza:

Jézusban az Isten lett emberré. Erről számtalan tanúbizonyságot tett. Talán az egyik legékesebb a számomra:

János14.20. Azon a napon megtudjátok majd, hogy én az Atyámban vagyok és ti bennem és én bennetek.

Az ember egy kicsit másképpen, de megistenűlhet. Akkor, ha befogadja lelkébe Jézust.

De a kettő közötti az egyik lényeges különbség, hogy a Teremtő(Isten) nem lehet nem Teremtő(Isten), és a teremtmény pedig nem lehet nem teremtmény.

2018. jún. 14. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!