Nem ütközik törvénybe valakit a hitében elbizonytalanítani?
Szia
Valakit a meggyőződésében elbizonytalanítani csak akkor lehet, ha nincsen pontos ismerete arról, amit/amiben hisz.
A másik kérdésedre Krisztus a legnagyobb példa hiszen ő azért jött elsősorban a zsidó néphez, hogy elmondja nekik már nem a mózesi törvény szerint kell élniük az életüket, hanem úgy, ahogyan Ő tanitja....Sőt tanítványainak is azt kellett hírdetniük minden felé, hogy "térjetek meg", a Cseleked, 2:38 szerint. Van ma néhány olyan ország, ahol ezért a tevékenységért börtönbe zárják az embereket, illetve meg is ölik.
Nem ütközik,de nem hiszem,hogy egyébként olyan nagy probléma lenne,hogy törvényt kellene alkotni ezzel kapcsolatban.Nekem van rokonom,aki többször próbált megtéríteni elég idegesítő módon,hát nem találkozom vele,ezzel csak ezt érte el.Én elvagyok hülyék nélkül is.
Szóval le lehet szerelni bárkit,ha nem vagy rá kíváncsi.Utcán egyszerűen továbbsétálsz,ha meg akarnak állítani,ha postaládába kapsz hittérítő anyagot,azt kidobod.Ha esetleg becsönget hozzád valaki,és te jelzed,hogy ne jöjjön többet,de mégis megteszi,az pedig zaklatásnak minősül,feljelentheted.
Alapvető emberi jog a vallásszabadság, és a vallás nyilvános kifejezésének szabadsága.
Nézd kicsit a hittérítő szemszögéből! Meg van győződve mondjuk arról, hogy nem tudod az igazságot, ezért bajban vagy. Nem erkölcsi kötelessége, hogy ha erről mélyen meg van győződve, akkor megpróbáljon téged megszólítani és meggyőzni? Amíg tisztességes eszközökkel teszi, és elfogadja az elutasítást is, nincs baj. Szerintem még lehülyézni sem elegáns.
#4-es
"Valakit a meggyőződésében elbizonytalanítani csak akkor lehet, ha nincsen pontos ismerete arról, amit/amiben hisz."
Ha pontos ismerete lenne, nem kellene hinnie, mert tudása lenne róla. A hit addig a pontig hasznos, amíg az igaz tudás megszerzése felé tereli a delikvenst, egyébként értéktelen.
Vagyis kedves kérdező, biztos nem törvénybe ütköző, bár lehet holnaptól beiktatják :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!