Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki utálja Istent?

Van itt olyan, aki utálja Istent?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért?
2018. máj. 30. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Ha vallásos lennék és hinnék benne, akkor utálnám, mert a Biblia szerint meg van a hatalma, hogy mindenkit boldoggá tegyen, de ezt nem teszi meg.
2018. máj. 30. 18:14
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
A sátán és az ő követői.
2018. máj. 30. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem azok akiket kereszténynek neveltek, de aztán rádöbbentek, hogy ők nem akarják ezt. Talán még hisznek Istenben, de utálják őt azért amilyen.
2018. máj. 30. 18:52
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Na, ez nem rossz kérdés.

Istent általában azok a buta keresztények utálják, akik még a Bibliát sem olvasták el, és az életük nem úgy alakul, ahogy ők azt elképzelték.

A gondolkodó embereknek itt azért nincsen határozott véleményük, mivel nem lehet tudni, hogy ez az isten milyen, és mit tett egyáltalán.

Ha pedig ellenérzésekről beszélünk, az utálat helyett inkább az elítélés a helyes kifejezés. Mivel ez az isten nem igazán gonosz, hanem inkább nemtörődöm, vagy esetleg sérült elméjű, ahogy valaki írta is.

2018. máj. 30. 19:31
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

"azok a buta keresztények utálják, akik még a Bibliát sem olvasták el,"

Ez nagyon nagy kamu. :D Nem utálhatja valaki épp amiatt, mert elolvasta azt? Vagy mert látja hogy sok helyen milyenek a keresztények, a tanításaik és világnézetük? Mert nekem több ilyen ismerősöm is van. Hisznek Istenben, de nem kedvelik. Ennyi az egész.

És nem, ne próbáld meg belemagyarázni, hogy "de hát Isten milyen jófej", és "az a hülye aki nem jól olvassa a Bibliát, meg ők csak nem értik meg Isten milyen kegyes".

Olyanok ezek mint a könyvek. Egyes emberek teljesen más szemszögből közelítenek meg egy egy személyt, vagy eseményt. Rossz emberek lesznek ettől? Koránt sem. Attól mert valakinek a Biblia meg a keresztény életmód miatt nem való tetszésére Isten, még nem ő a buta ember, és nem azért gondolja azt amit, mert rosszul olvasta volna a Bibliát, vagy épp el se olvasta volna.

2018. máj. 30. 19:42
 6/12 anonim ***** válasza:

"Nem utálhatja valaki épp amiatt, mert elolvasta azt?"

Csak a felületes, buta emberek utálhatják emiatt.

Azért, mert a világ és a Biblia alapján viszonylag keveset lehet mondani erről az istenről. Jó, nagyjából olyan, mint egy nagy hatalmú ember... és akkor mi van? Te minden nagy hatalmú embert utálsz?

Csinált jót is, meg rosszat is.

De még egyszer: NEM TUDJUK, hogy egyáltalán miért teremtette a világot, mi köze van hozzá, hogyan viselkedik vele, stb.

Az is lehet, hogy minden atomot minden milliomod másodpercben ő tart össze, különben azonnal szétesne az egész világunk.

Meg az is lehet, hogy messziről és magasról fütyül az egészre, és nem is érdekli.

2018. máj. 30. 20:06
 7/12 anonim ***** válasza:

#6 ,Meg az is lehet, hogy messziről és magasról fütyül az egészre, és nem is érdekli.'

(János 3:16): ,,Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Ebből nem az látszik, hogy fütyülne rá.

Én sosem utáltam Istent, sosem hibáztattam, sem a sorsot sem semmit amire azt mondják a legtöbben, hogy milyen igazságtalan. Az emberek a legigazságtalanabbak másokkal és gyakorta magukkal szemben is. Bár ne így volna. Én csak hálás tudok lenni, hogy kaptam reményt, hogy ez egyszer majd nem így lesz, s az emberekben a gondolota sem merül majd fel, hogy ártsanak egymásnak vagy maguknak, és ezt Istennek és a Fiának köszönhetem.

2018. máj. 30. 23:24
 8/12 anonim ***** válasza:
42%
Minek utáni olyat, ami "nem van"? :)
2018. máj. 31. 07:14
 9/12 anonim ***** válasza:

"Ebből nem az látszik, hogy fütyülne rá."

Nézd: egyébként jókat írtál - de az, hogy valaki valahol egyszer írt egy ilyen könyvet, az nem bizonyít semmit. Még azt sem, hogy ez az isten íratta, vagy egyáltalán köze van bármiféle istenhez.

Maradjunk annyiban, hogy HA ez az isten végtelen, AKKOR ebben a világban még a legkisebb rezdülés, és még a sátán leghalványabb gondolata is PONTOSAN úgy alakul, ahogy ő azt még a teremtés előtt eltervezte.

Tehát, ha ezek után sem jó a világ, akkor ő ezt ÍGY AKARJA!

2018. máj. 31. 08:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem ismerem, így nem ítélkezem. De az egyház undorító.
2018. máj. 31. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!