Amikor megszületünk akkortól létezik a lélek vagy előbb vagyok?
Jézus a Bibliában Istennek mondja magát (többek között az általad idézett részben is), ezért ez érthető hogy előbb létezett.
Egész biztosan nem a születés az a pillanat. Én református vagyok és még soha nem hallottam erről hivatalos állásfoglalást a mi részünkről, de a katolikus egyház szerint a fogantatás.
Az Úr Jézus az Isten (aki szellem) megtestesülése, így örökkévaló.
"Az nem lenne meglepő ha mindenki, aki meghal ugyanúgy a semmi fogadja?"
Vallási rovatban mégis mit vársz erre a kérdésre?
1 Mózes "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett."
Isten Lelke= Szent Szellem
Teste=Fiú Jézus
János Evangéliuma
"Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal."
Jézus a testé lett Ige, Ő az Atya testben, Jézus 100%-ban ember és 100%-ban Isten!
Kétlem, hogy emlékeznél mi volt kezdetben.
Halálunk után Istentől kirendelt helyre fogunk kerülni, megbántuk-e bűneinket elfogadtuk-e Jézust Istennek és Megváltónak!
Ti mi a francról beszéltek? A kérdező nem azt kérdezte, hogy Isten előbb volt-e mint az emberek! SŐT! Még csak nem is Istenről kérdezett!
Kérdező, azóta van lelked, amióta kialakultál az anyukád hasában.
Nem tudom, miféle választ vársz, kérdező... de már az anyukád hasában is pont ugyanolyan érzéseid voltak, mint kint. Sőt: anyukád hangját, illatát, mozgását stb. már azelőtt megtanultad, hogy kijöttél volna.
Az ember lelke folyamatosan alakul ki a születés előtt - és utána is. Öntudatod csak majd 2-3 éves korod után lesz pl. Addig harmadik személyben beszélsz magadról is.
Szia
Azért mondhatta Jézus, hogy ő már volt Mózes és Ábrahám előtt, mert szellemteremtményként isteni formában az égben volt jóval e két hűséges férfi előtt. Azt írja a Példabeszédek 8:22 " Jehova engem hozott létre lsőként,
a legkorábbi műveként réges-régen."
A kérdésedre. A megfogant, születendő gyermek már élő lélek....hiszen él.
A többit csak képzelted...elengedted a fantáziádat. Csak óvatosan :-)
Arra sem emlèkszel, hogy alvás közben létezel, mégis vagy valahol. Még működsz is közben.
Nem tudom pontosan mi a lélek, hogyan, mikortól, hogyan van. Bontogatták már annyifélefelé az emberi tudatot, mégsem jutottak ezekkel semmire. Pontosabban azt nem tudjuk, hogy mi az a rész ami testtől függetlenül is egyéni, egyedi, nem a környezeti hatásoktól befolyásolva alakult olyanná amilyenné. Szóval ha mondjuk Jézus lelkét beleraknánk Hitler baba testébe, akkor az milyen embert eredményezne.
Nem ismerem annyira a vallásokat, de úgy tudom annyit írnak a Bibliában, hogy az ember test és lélek egysége, de arról nem írnak, hogy mikortól létezik az a lélek, hogy működik, mit hoz, mit visz magával. Nehéz is lenne ezt érteni, ha nem tudjuk értelmezni az örökkévalóságot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!