Honnan ered az a hiedelem, hogy a Sátán kínozza a pokolban az elkárhozott lelkeket?
Bocsánatot kérek a kérdezőtől.
Aki a forrás anyagot is feltüntetve idézett itt, annak nem volt szándéka a magáénak tekinteni az idézetet.
Inkább arra szolgált, hogy nem Ő találta ki, hanem hiteles forrásból mások is megerősítik azt.
A válaszolónak nincs is ott a neve, tehát nem plagizált.
Biztos vagyok benne, hogy nem rossz indulatból tette, és nem is volt szándéka, felnagyítania magát.
De muszáj vádakat kreálni mások ledegradálására.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kérdésnél is képesek lesztek "egymásnak ugrani". Én ezt egy totál semleges kérdésnek szántam. Viszont itt is az történt mint általában, a kérdésre alig érkezik válasz, helyette egymást kritizáljátok. :)
Nem is az a baj, hogy most itt ez a helyzet, nem ez az élet nagy kérdései közül az egyik. Viszont általánosságban ez a jellemző, és ez már nagyobb probléma.
Kedves Kérdező.
Sajnos többnyire megfigyelhető,ha egy Tanú ír választ, akkor ez lesz belőle.
Mi ugyan úgy mint más, válaszolunk egy kérdésre, erre jön valaki, aki ahelyett hogy a kérdezőnek válaszolna, elkezdi a Tanú válaszát negatívan elemezni.
Pedig nem ez a kérdés.
A kérdezőnek gondolom van annyi joga, hogy eldöntse, mit fogad el a válaszokból, és mit nem.
Azonban vannak, akik ezzel is befolyásolni akarják a kérdező döntésének szabadságát.
Sajnálom.
#15 *
tapasztalatbol ered vagyis nem hiedelem
"Az ókori babilóniai és asszír vallásokban „az alvilágot . . . a borzalmak helyének ábrázolták, amely igen hatalmas és ádáz istenek és démonok uralma alatt állt”
Ott volt a 2. válaszban. A babiloni és asszír vallásokból ered a gondolat, hogy a pokolban Sátán a kínzó.
Kicsit bele olvasgattam, és látom hogy ide keverték babilón,asszír...stb népeket.
Tisztázzuk akkor gyorsan. Az ókori népeknél nem létezett, a mai értelemben vett pokol.
Egész egyszerűen, a túlvilág egy olyan hely volt, ahol a halottak tartózkodnak.
Ott sétálgattak,tettek-vettek, "jók-rosszak" királyok és koldusok, katonák és pékek, orvosok és rablógyilkosok együtt.
Későbbiekben " meg is ítélték" - így idézőjelbe, mert köze sem volt ahhoz, amit most gondolnak - őket.
Ám konkrétan Pokol, Sátán, kínzás....stb, Ábrahámita találmány.
Az egy más kérdés, hogy a mögött a név mögött, hogy Sátán, valós entitás személy létezik, létezett. Nyilván sok néven, mert minden nép máshogy nevezte, és eggíik sem volt "gonosz". Csak az Ábrahámiták tudtak, ilyen mocskot ki..arni magukból.
Az Ábrahámiták a régi istenekből, teremtőkből formáltak - saját törzsi hitüket felemelendően - "gonoszt".
Ebben a "valláskultúr-kőrben " egy Ábrahámitának nem nagyon lehet megmagyarázni, hogy Sátán az emberekért van (tanító, óvó szándékkal) JHVH,Elohim,Isten,Allah meg egy pusztító mocsok.
Ez van. Ilyen világot csinált az ember, így most ezt éli. Az idióta, elvadult, dekadens, lélekkel nem törődő emberek kora van.
Mondjuk szerintem, látszik egyfajta változás, egy felfelé emelkedés kezdete, az Ábrahámizmus egyre jobban háttérbe szorul.
Most még a három közül a legerőszakosabbat, az Iszlámot kell eltakarítani, és el kell érni, hogy a júdaizmus azzá váljék ami volt.
Az izraeliták vallása legyen, és csak az. Legyenek boldogok, a pusztító, embergyilkos idiótájukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!