Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van az itt olvasgatók között...

Lux morulus kérdése:

Van az itt olvasgatók között olyan, aki muzulmán volt, de elhagyta az Iszlámot?

Figyelt kérdés

Olyan válasz is érdekel,akinek az ismerőse hagyta el az Iszlámot.

Milyen körülmények között történt, mi váltotta ki nála, az Iszlámtól való eltávolodást?

Nem vagyok Ábrahámita vallású, Muszlim meg biztos nem leszek soha.

Csak érdekel. Jó volna, érdemi válaszokat kapni. Köszönöm!

2018. máj. 10. 15:12
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

19 #

"Hát igen, ahogyan egyes emberekre illik az antiszemita kifejezés,"

Te is mint "mindenki" nem ismered a szót. Csak amit mutattak neked, amit rádtukmáltak belőle. Nem vahyok meglepve.

" úgy a kérdezőre illik az antimuszlim. "

"antimuszlim" mi? Hát végül is értem, hogy mit akarsz kifejezni, de ez egy jó kis magyarázatra szorulna.

"Kiírt egy kérdést, aminek annyi a lényege, hogy érveket szedjen össze az iszlám ellen. "

Nem kell összeszednem. Minden benne van a történelmében, a szent irataiban, a törvényeiben, és a tanításaiban. Nem kell gyüjteni semmit. Ezt a kérdést ti kezditek ilyen irányba vinni, én nem. Nem is italtam rá.

2018. máj. 14. 04:04
 22/41 anonim ***** válasza:

"Hát igen, ahogyan egyes emberekre illik az antiszemita kifejezés, úgy a kérdezőre illik az antimuszlim."

19-es, ezt úgy nevezik iszlamofób. Olyan mint az antiszemitizmus csak ő nem a zsidókat gyűlöli hanem a muszlimokat. Arra számított a kérdező hogy tömegesen válaszolnak neki olyanok akik otthagyták az iszlámot. Mivel egy ilyen sem volt, kicsit frusztrált lett :), ezért ő maga kezdte szidni a muszlimokat :)

2018. máj. 14. 09:42
 23/41 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem azt mondtam hogy 10 éves vagy hanem hogy egy 10 éves gyerek értelmi szintjén vagy.

"Nem tizesével csomókban, de főleg 15-20 éve, ismertem párat. Barátnak kedvesek voltak. Legalábbis velem."

Tehát azok a muszlimok akiket személyesen ismertél kedves emberek de amúgy szerinted a muszlimok rosszak. Ez jól mutatja milyen hatással van a kormánypropaganda az agyhalott emberekre.

"Egyikőtök sem ítéli el nyíltan. Még nem találkoztam olyannal. Miért halllgat a Muszlim közösség ?"

Nézd meg a magyar iszlám közösség oldalát. Látni fogod hogy elítélik számtalanszor. A hazai média nem hozza le ezeket a híreket hogy kimossa a hozzád hasonlók agyát.

"Az egyik vallás, a másik nép. Én sem (feltétlenül) az arabokat ítélem el"

Kereszténység mióta nép? :) Azt kérdeztem te elítélted az erőszakos keresztényeket? És ha népről van szó nem kell elítélni? A magyar társadalom miért nem veti ki a bűnözőket?

"A bölcs " megmondtam neked" most tévedett. Azért, mert te nem látod, kaptam választ."

Persze, kaptál választ. Ezert is, mind privátban :)

"Ezértmondom azt is, hogy jobban ismerem az Iszlámot mint te. Vagy a betértek többsége.

Te túl közel állsz a kirakathoz, ezért csak egy darabját látod csak a kirakatot látod, "

Ugye tudod hogy ezek után nem tartalak értelmes lénynek? Messziről látszik hogy halvány lila gőzöd sincs az iszlámról.

"Az azért szxar lehet, ha az imaházban sem tudsz senkivel beszélni."

Mecsetbe nem vitatkozni járok. Ezen az oldalon lehet vitatkozni, de ahogy mondtam értelmi fogyatékosokkal nem szoktam mert nem fer, és te ebbe a kategóriába tartozol az eddigi hozzáoszlásaid alapján.

2018. máj. 14. 15:18
 24/41 anonim ***** válasza:

Én áttért muszlim vagyok.

Van egy ismerősöm aki áttért az iszlámra de végül elhagyta mert nem bírta ahogy a szülei/családja álltak hozzá és az egész témához. Utólag azt mondta, hogy nem gondolta végig komolyan ezt az egészet.

2018. máj. 14. 16:52
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

"Aki valóban ismeri az iszlám vallást nem hagyja ott mert tudja hogy az egyetlen igaz vallás. Statisztikák szerint az iszlám vallásra térnek át a legtöbben és nagyon kevés azok száma akik az iszlámról térnek át más vallásra."

Most vagy tényleg naiv vagy, vagy szándékosan hallgatod el a statisztikák hátterét. Muszlim országban élek, így némi rálátásom van, hogyan készülnek a statisztikák. Európaiaknak ez nem szokott egyértelmű lenni, így leírom, hogy működik a dolog egy muszlim országban:

Itt az emberek beleszületnek a vallásba. Tehát ha muszlim apa gyereke, akkor ő is muszlim lesz, ha keresztény családba születik, akkor ő is keresztény lesz hivatalosan, ezt bele is ütik a születési anyakönyvi kivonatba. A bibi ott van, hogy elvileg elismerik a keresztény (és zsidó) vallást egy muszlim országban, de semmiképpen nem tekintik egyenlőnek a muszlim vallással. Muszlim férfi elvehet keresztény nőt, a gyerekük meg mindenképpen muszlim lesz. Keresztény férfi viszont nem vehet el muszlim nőt, mert ugye akkor a gyereknek kereszténynek kéne lenni, ez pedig nem engedhető meg. Keresztény ember gond nélkül áttérhet muszlimnak (ilyenkor átírják a születési anyakönyvi kivonatát, új nevet is kap), olyan viszont nincs, hogy egy muszlim ember áttérjen kereszténynek (hivatalosan). Szóval ennyit a statisztikáról.

Tény az, hogy sokan otthagyják az iszlámot, csak ez nem kerül be a statisztikákba. Muszlim országokban nincs olyan, hogy ateizmus (hivatalosan), a felnövekvő nemzedék (fiatalok) nagy része viszont ateistává válik jelenleg. Egyiptomban pl. egy bloggert azért börtönöztek be, mert nyíltan felvállalta, hogy ateista (egyébként muszlim eredetileg).

Kérdező, én személyesen olyanokat ismerek, akik keresztények lettek muszlimból. Részletekbe nem bocsátkozok, mert muszlim országban ilyen csak titokban történhet, ha nyilvánosságra kerül, akkor elég súlyos következményei lehetnek (és nem, nem fogják megváltoztatni a statisztikát akkor sem).

2018. máj. 15. 16:56
 26/41 A kérdező kommentje:

#24; #25

Köszönöm a választ.

A "mohamedán" tevexarnak meg, jobbulást kívánok.

Ahogy mondtam is, ők senki mást nem tartanak sem embernek, sem egyenlőnek, sem értelmesnek, csak azt aki muszlim.

Két válasz jött privibe, és két válasz ide.

Köszönöm az értelmes, kérdésre adott válaszokat.

Jöhet még ide, akár konkrét példával is.

És bárhogy is béget, a " mecset tartópillére" jobban ismerem az Iszlámot nála :)

2018. máj. 16. 07:56
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

66%-os

"Itt az emberek beleszületnek a vallásba. Tehát ha muszlim apa gyereke, akkor ő is muszlim lesz, ha keresztény családba születik, akkor ő is keresztény lesz hivatalosan, ezt bele is ütik a születési anyakönyvi kivonatba."

Akkor nem igazán sikerült megértened mit is írtam. Én nem a muszlim országok statisztikáiról beszélek. Azt mondtam hogy az iszlámra térnek át a legtöbben és nem arról hányan születnek bele.

"Keresztény ember gond nélkül áttérhet muszlimnak (ilyenkor átírják a születési anyakönyvi kivonatát, új nevet is kap), olyan viszont nincs, hogy egy muszlim ember áttérjen kereszténynek (hivatalosan). Szóval ennyit a statisztikáról."

Amit itt leírtál lehet abban az országban így van de sok muszlim országban szó nincs ilyesmiről. Senkit nem érdekel hogy valaki áttér a keresztény vallásra. Kb az összes muszlim országban van keresztény egyház.

"Tény az, hogy sokan otthagyják az iszlámot, csak ez nem kerül be a statisztikákba. Muszlim országokban nincs olyan, hogy ateizmus (hivatalosan), a felnövekvő nemzedék (fiatalok) nagy része viszont ateistává válik jelenleg."

Muszlim fiatalok nagyrésze szerinted ateista? :) Csak szeretnéd. Egy ilyen állítás után nehezen tudom elhinni hogy muszlim országban élsz. Hogy vannak akik ateisták lesznek az igaz, de ez sokkal kevésbé jellemző muszlimokra mint a keresztényekre. Szóval továbbra is az a helyzet hogy az iszlám vallásra térnek át a legtöbben és legkevesebben hagyják ott.

"Kérdező, én személyesen olyanokat ismerek, akik keresztények lettek muszlimból. Részletekbe nem bocsátkozok, mert muszlim országban ilyen csak titokban történhet, ha nyilvánosságra kerül, akkor elég súlyos következményei lehetnek (és nem, nem fogják megváltoztatni a statisztikát akkor sem)."

Ahogy mondtam az nem általános hogy súlyos következményei lennének pedig te pont ezt akarod mondani. Ez a részletekbe nem bocsátkozok eléggé szánalmas. Ha leírnád ide mi történne? Muszlimok elindulnának Magyarországról és megkeresnék őket? :) Szánalmas vagy.

2018. máj. 16. 10:03
 28/41 anonim ***** válasza:
Kérdező, az egyre primitívebb hozzáoszlásaid azt mutatják már nagyon frusztrált lehetsz. Tudom arra számítottál hogy majd tömegesen válaszolnak neked volt muszlimok akik leirják hogy milyen rossz volt muszlimnak lenne, de ahogy mondtam nem így lett :) Igazából ahogy látom egy válasz sem érkezett. A 24-es esetében az illető környezete nem engedte hogy muszlim legyen.
2018. máj. 16. 10:07
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

" Én nem a muszlim országok statisztikáiról beszélek. Azt mondtam hogy az iszlámra térnek át a legtöbben és nem arról hányan születnek bele."

Nem világos, hogy itt mire gondolsz, vagy mit mondtál. Ha világviszonylati statisztikákról beszélsz (én azt gondoltam, hogy arról beszélsz), akkor abban jócskán benne vannak a muszlim országok (mivel ott van a legtöbb iszlám-követő), és én ennek írtam le a hátterét, hogy miért növekszik a muszlimok száma világviszonylatban (a muszlimnak áttértek száma is), és miért nem hagyják ott hivatalosan (mivel nem lehetséges).

"Amit itt leírtál lehet abban az országban így van de sok muszlim országban szó nincs ilyesmiről. Senkit nem érdekel hogy valaki áttér a keresztény vallásra. Kb az összes muszlim országban van keresztény egyház."

Tévedsz. Ez éppen a legtöbb muszlim országban így van. Látszik, hogy soha nem néztél mögé a dolgoknak (gondolom, nem is akarsz). Az, hogy van keresztény egyház, semmit nem jelent a muszlimok számára. Ők ugyanis NEM TÉRHETNEK ÁT KERESZTÉNYNEK. Akik áttérnek, csak titokban teszik, mert másképp nem is lehet (ők nem járhatnak templomba). De erről nyilván nem fogsz hivatalos infót kapni, muszlimoktól meg főleg nem.

"Muszlim fiatalok nagyrésze szerinted ateista? :) Csak szeretnéd. Egy ilyen állítás után nehezen tudom elhinni hogy muszlim országban élsz."

Statisztikát nem tudok mondani, mert nyilván nem születik ilyen, de ez a tendencia pl. Egyiptomban, hogy az ateizmus egyre jobban terjed a fiatal értelmiségiek körében. Nem akarlak meggyőzni, azt hiszel el, amit akarsz.

"Ahogy mondtam az nem általános hogy súlyos következményei lennének pedig te pont ezt akarod mondani."

Az mindenesetre látszik, hogy nem ismered, hogy zajlik az élet egy muszlim országban. Éppen az az általános, hogy súlyos következményei vannak annak, ha valaki nyíltan hátat fordít az iszlámnak. De neked felesleges mondanom. A Magyarországon tapasztalt szabadságot kivetíted az egész világra, és úgysem hiszed el, hogy muszlim országokban nem így van (és itt nem csak Szaúd-Arábiáról beszélek, ahol lefejezés jár érte, hanem az enyhébb muszlim országokról is, ahol lehet, hogy "csak" börtönt kap, ha sikerül a népharag elől megmenekülnie).

2018. máj. 16. 11:57
 30/41 A kérdező kommentje:

28 #

Ezt már írtad.

Én meg akkor is, és most is elmondom, - és fentebb számosítottam is - hogy kaptam választ.

Ha egyet sem kaptam volna, akkor sem lennék flusztrált. Miért lennék?

Aki itt flusztráltnak tünik az te vagy, mert csak úgy néz ki a helyzet, hogy vannak aposztaták az Iszlámban is.

Mint minden vallásban egyébként, csak te ezt mérhetetlen sértésnek éled meg, ami pontosan mutatja az Iszlám alapjait, valamint egybe is vág az én, Iszlámról kialakított képemmel.

Továbbá.

Mint az elején is írtam engem hidegen hagy, hogy te mit gondolsz rólam. Nem mérvadó a véleményed.

Fent megtalálod miért, de képtelen voltál megérteni, úgyhogy nem írom le mégegyszer.

"Amit itt leírtál lehet abban az országban így van de sok muszlim országban szó nincs ilyesmiről."

Mondja ezt a muszlim országokat csak térképen látó "tartópillér".

Egy sírnivalóan rossz vicc vagy, haver!

"Senkit nem érdekel hogy valaki áttér a keresztény vallásra. Kb az összes muszlim országban van keresztény egyház."

Ez pedig az ártó szándékú hazugság, netovábbja.

29 # leírta már szépen, de szerintem -

egész egyszerűen - te egy világtalan, rosszindulatú, hamis ember vagy.

Persze nem ujság ez az Iszlámtól, más vallások felé.

És pontosan tudom azt is, hogy nem állsz le, mert az megfutamodás lenne az ellenség elől. Most már viszont a gyomrom is megmozdult tőled. Kár beléd a szó.

Egy elvakult, fanatikus, rosszindulatú, embernek kinéző, tárgy vagy.

Természetesen, ezt minden flusztráció nélkül, csupán tudásból közlöm feléd. De majd úgyis jössz megint valami észbontó, blőd idiótasággal.

2018. máj. 16. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!