Szerintetek meddig lesznek még vallások?
Lassan megyünk a Marsra, az űrutazás tök alap dolog lesz.
Szerintem egy jó 50 éven belül felfedezünk egy másik intelligens fajt.
Ha találkozó nem is lesz, de kommunikáció igen.
Ilyen események után szerintem drasztikusan le fog csökkenni az egyház szerepe.
Kicsit el vagy tájolva a valóságtól kedves kérdező. Mert nem az űrutazás lesz az alap a közeljövőben, hanem a Föld tönkretétele: felmelegedés, sivatagosodás, éhezés, háború a vízért s ehhez hasonlók, egyszóval a pusztulás és a halál. S mivel ez meg van jövendölve a Bibliában, várhatóan drasztikusan meg fog nőni a szerepe az Egyháznak.
Jó űrutazást!
"Ilyen események után szerintem drasztikusan le fog csökkenni az egyház szerepe."
Miért? A Mars vagy az idegenek milyen választ tudnak adni arra, hogy mi van a halál után és mi értelme az életnek?
Egyébként, ha jönne egy intelligens faj, az Egyháznak akkor nőnek meg csak igazán a szerepe. Hogyan tekintsük őket? Isten ugyanolyan teremtményének, mint magunkat? Vagy nem? És ha nem, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül akár ki is írhatjuk őket..? Üdvözülhetnek-e ők is? Ez számos kérdést felvet.
Az űrutazással meg másik intelligens fajjal hogy függ össze a vallás?
(Amúgy 50 évvel ezelőtt is biztosak voltak benne hogy 50 éven belül az űrutazás tök alap dolog lesz, és felfedezünk intelligens fajokat.)
"Szerintetek meddig lesznek még vallások?"
Amíg minden nap megkérdezed. Vissza kellene menni a valláskritika rovatba provokálni. Amúgy is odavaló kérdés ez is
A 'vallás' és az 'egyház' fogalmak egyike sem szinonímája a 'katolikus'-nak.
.
Hit Istenben pedig mindaddig lesz, amíg lesznek lezuhanó repülőgépek.
A zuhanó repülőgépen a megrögzött ateista is Istenhez fohászkodik...
"Hit Istenben pedig mindaddig lesz, amíg lesznek lezuhanó repülőgépek.
A zuhanó repülőgépen a megrögzött ateista is Istenhez fohászkodik..."
Ezt a butaságot már többször megcáfolták!
Meddig akarod még írni?
Előfordul, hogy akik addig hívők, ott térnek ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!