Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz az hogy a hitgyülekezetbe...

Igaz az hogy a hitgyülekezetbe a fizetésed 10 vagy 20%-át kell odaadnod adományként?

Figyelt kérdés
2010. jún. 13. 12:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Nem kell, csak lehet. Nem 20, hanem 10 százalék, amit tizednek hívnak, már az ószövetségben alakult ki. Vetés és aratás törvénye. Ki mint vet, úgy arat. Ez az adakozásra vonatkozik. Senki nem tartja számon, rólam sem tudják, de én fizetem. Nem embereknek, hanem Istennek. De pl. a férjem nem fizeti, senki nem tudja és nem is erőltetné. Ezt csak hitből lehet, ha hiszed, hogy megáld az Úr és 100-szorosan kapod vissza, akkor az nagyon jó, de ha kényszerből fizetnél, akkor le is beszélnének róla. Most is 30 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultaknak, odaadjuk a bútorainkat, ruháinkat és ott segítünk, ahol tudunk. Vagy erre egy szervezetünk: Hites Adakozók Hálózata, azaz HAH.

[link]

A lényeg, hogy jó célra fordítják és én nem sajnálom.

Ha ez zavar, hogy mi adakozunk és hogy fenntartjuk magunkat, azaz a gyülekezetünket, akkor mennyire fog zavarni, ha elárulom, hogy az adódból a papok fizetését növeled. Mert az állam tartja el a történelmi egyházakat, tehát a felújítások meg minden a te és az én pénzemből van.

2010. jún. 13. 19:30
 12/18 kzs ***** válasza:
66%

Húúú! TELJESEN egyetértek az előbbi, vagyis a 'tegnap 19:30'-as válaszadóval! Lényegre törő, és színigaz a véleménye ez ügyben!

Vagyis a Hit Gyülekezetében teljesen önkéntes az adakozás, beleértve a tized (vagyis a fizetés 10%-ának)adományozását. Soha senki erre nem kényszerít, és egyáltalán nem jegyzik, és nem ellenőrzik, hogy az illető személy odaadta-e vagy sem.

Sajnálatosan rossz szemmel nézik a gyülekezetet emiatt, pedig az adakozást és a tized adományozását NEM a gyülekezet találta ki. Azok gyakorlása teljesen bibliai.

Lásd: Malakiás 3/10-12; de utal rá Pál apostol is.

-------------

És való igaz, hogy - ha akarjuk, ha nem - a mi adónkból tartja fent az állam a történelmi egyházakat.

2010. jún. 14. 08:36
 13/18 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat! Kb. ezekre számítottam

Teljesen jogosan tartja fenn az állam a történelmi egyházakat, hisz azok TÖRTÉNELMIEK!!!! Nem sajnálom, ha az adóm x %-a megy erre, hiszen még az én gyerekeim is láthatnak majd 100évesnél régebbi templomokat is...

Az meg hogy ki hogyan és mennyit "adományoz" az saját joga, dolga. Csak egy kicsit fura...

2010. jún. 14. 13:43
 14/18 anonim ***** válasza:

Összekevered a műemléket a templommal. A hitnek, a prédikációnak, a bibliának, a lelkisegélynek semmi köze egy épülethez. Akkor inkább támogass egy restauráló céget. Azért tartsuk el a papokat (akik vizet prédikálnak és bort isznak), hogy a gyermekeid áldozatok lehessenek? Természetesen nem általánosítok, csak azt szeretném, hogy túlláss ezeken a dolgokon. Örülj neki, hogy nem kérünk az államtól, az adózóktól. Mi is örülünk, hogy aki nem hisz, azt nem kényszerítik. (Ellentétben én támogatom a papokat...pedig nem akarom)

Jószívűen adakozunk. Lehet, hogy egyszer meglátod a munkánkat és még hálás leszel...

2010. jún. 14. 17:02
 15/18 anonim ***** válasza:
10%????????? Ez minimálbér esetén is kb 100 000 forint ?!
2010. jún. 15. 19:29
 16/18 anonim ***** válasza:
mármint évente..
2010. jún. 15. 19:29
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

"Igen! A 10 %-ot elvárják. Képzeljétek el, milyen jól járnak pld. Gerával /futbalista/ a HIT-esek!"

Na ja, csak mielőtt Gera hitgyülis lett volna, azelőtt heroinfüggő volt, aki már rég nem focizott, és akiről már mindenki lemondott.

Az, hogy most a legjobban befutott magyar focista - és gondolom eszerint is keres - azt annak köszönheti, hogy a hitgyüliben valami olyan módon tudtak elérni hozzá, ahogy máshol nem, és az ő hatásukra le tudott szokni, és a teljesen lepusztult kondijából sikerült olyan szintre felküzdenie magát, ahol most van.

Én nem vagyok hívő, egyik felekezetnek sem vagyok tagja, de focidrukkerként hálás vagyok nekik az egyik legjobb magyar focistáért.

Ha az éneklés, a közösségérzet, ilyenek kellenek ahhoz, hogy az ilyen gyerekeket el lehessen érni, és jó útra terelni, akkor hajrá.

2010. jún. 21. 21:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kötelező adományt fizettni ez nem igaz! aki akar az adhat de nem kötelező!!
2011. júl. 25. 18:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!