Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ehetek disznóhust ha nem...

Ehetek disznóhust ha nem vagyok megkeresztelve?

Figyelt kérdés

Nem vagyok megkeresztelve mert 15 éves vagyok. A családom eszik disznó húst mert ők sem keresztények. Egy rokonom álltal nem eszek húst már vagy 5 éve, mert elmondta hogy ő nem eszik disznóhúst mert az ó szövetségbe a zsidóknak megtiltotta, tisztáltalan állatnak nyílvánítva.

Hogy értsétek én járok templomba már nem a rokonommal, de szoktam.

Sokszor megkaptam már azt, hogy miért nem eszek disznóhúst, ha meg sem vagyok keresztelve. Meg nem lesz semmi bajom ha eszek disznóhúst. Az utóbbi nyílván igaz is, DE az nem biztos hogy halálom után megbánom e vagy sem.

Szóval baj ha eszek disznóhúst néha? Nem fogok bejutni így a menybe?

2018. ápr. 16. 14:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%

Az Ószövetség tartalmaz egészségügyi előírásokat is, a különböző állatok húsának fogyasztása tiltása is az.

.

"Nem vagyok megkeresztelve mert 15 éves vagyok."

Mi az összefüggés?

.

Az Ószövetség tiltja többek közt a disznóhús evését a zsidóknak, de te zsidó vallású sem vagy, mert nem vagy körülmetélve.

2018. ápr. 16. 16:35
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

A disznóhús kerülése nem feltétele az üdvösségnek. Jómagam több mint 25 éve vagyok vegetáriánus, de elsősorban egészségügyi okokból, és csak másodsorban vallási okok miatt. A Biblia nyilvánvalóvá teszi, hogy az ember nem húsevőként lett teremtve, ez csak később alakult ki. Ha valakinek van rá lehetősége akkor érdemes az eredeti - Isten által adott - étrendhez visszatérni.

Üdv. Péter

2018. ápr. 16. 17:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tisztán láss: Akkor is ehetsz disznóhúst ha nem vagy keresztény - és akkor is ehetsz, ha keresztény vagy.
2018. ápr. 16. 17:09
 14/20 bánomisén ***** válasza:
63%
Ugye, te troll vagy? Ennyi ostobaságot csak egy troll hozhat össze.
2018. ápr. 16. 17:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz disznóhúst enni, próbálkozz sertéshússal.
2018. ápr. 16. 18:56
 16/20 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Ez kb olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy építhetsz-e homokmandalát, ha az imám azt mondta, hogy csak elsőáldozás után lehet?

2018. ápr. 16. 19:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, mit akarsz ezzel az egésszel,ha meg sem vagy keresztelve.

Akkor mit akarsz hússal, templommal és másvilággal?

Én is trollszagúnak érzem ezt az egész zagyvaságot.

2018. ápr. 16. 20:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Jehova tanúit 18 előtt nem keresztelik meg (tudtommal)
2018. ápr. 18. 13:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Az lehet, de én még nem hallottam Jehova tanúját "templomról" beszélni.

Imaház vagy Királyterem, de nem templom.

2018. ápr. 18. 16:54
 20/20 követ62 ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan.

Bármikor, bármennyit, bármilyen formában. A lényeg, hogy jól legyen elkemészítve.

Sőt, ha csak azért nem eszel, mert valaki mondta majdhogynem bűnt követsz el.

Rm.14:23 "...ami hítből nincs bűn az!"

Viszont azt sem halgathatom el mi az I.Kor.10:23 ír "Minden szabad nekem, de nem minden használ, minden szabad nekem, de nem minden épít."

Úgy, hogy jóétvágyat!

Amíg el nem hagytam az én kedvencem az oldalas és a kolbász volt. 😊

2018. ápr. 19. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!