A temetőkben felállított keresztszobrokra mikor és milyen virágot szokás vinni?
Gyakran látok gyertyákat, virágokat ott főként ünnepekkor. Mindenképpen szeretnék én is virágot vinni, egyfajta gesztuskénm Jézusnak, így ezzel egy kis hálát kifejezni, amiért életet adta értünk.
Nem rég tértem meg, református vagyok. Úgy tudom a náluk ez annyira nem szokás, de úgy gondolom hogy ez a saját hitem kérdésére függetlenül a felekezettől.
Nálunk itt Pest mellett nincs rá "szabály".
Van egy feszület a temetőben, ott Mindenszentekkor szoktunk gyertyát gyújtani, amikor megyünk ki a a rokonok sírjaihoz. Viszont mivel több rokonunk sírja nem itt van, ezért ott a keresztnél gyújtunk egy gyertyák nekik is.
Szerintem bármikor vihetsz oda virágot.
Nincs rá szabály.
Bármikor, bármilyen virágot vihetsz.
Ha oda viszel virágot/gyertyát, tulajdonképpen távol, másutt nyugvó elhúnytad sírjára 'teszed'.
Aminek szezonja van éppen.
De akár meg is állhatsz a temetői feszület előtt, elmondhatsz egy Miatyánk imát a halottakért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!