Hogyan lehet áttérni Katolikus vallásról, Evangélikus vallásra?
"Elsőáldozó sem volt, szerinted mennyit tudhat az Egyházról? Semennyit. Lényegében nem is katolikus, csak egyszer régen meg lett keresztelve."
Farizeus szavak...
Sziasztok!
Én egy eléggé ökumenikus személy vagyok, egyébként evangélikus.
Kedves kérdező!
Én jól érzem magam az egyházban, a gyülekezetben. Mint ahogy mindenhol itt is vannak nehézségek. Úgy gondolom, hogy a keresztyén ember nagy próbája, az hogy a gondok közepette is tudjon Istenhez fordulni és Istenre figyelni. Nem szabad hagyni, hogy a problémák "Isten helyét" foglalják el a szívünkben, mert Istent semmi nem tudja pótolni.
Ha át szeretnél térni, látogass el több evangélikus gyülekezetbe, ne csak Istentiszteletekre, hanem akár ifjúsági órákra, Bibliaórákra csendesnapokra stb.
És tényleg Isten legyen az első az életedben.
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa." (János 3, 16-17)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!