Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért hagyta hogy...

Isten miért hagyta hogy Jézust keresztre feszítsék, és megkínozzák?

Figyelt kérdés
Szeretném most leszögezni, hogy keresztény katolikus vagyok, hiszek Istenben, Jézusban és Szűz Máriában is. Jártam templomba, hittan órára, megvagyok keresztelve és első áldozó is voltam. A Bibliát viszont eddig még sohasem olvastam el, azonban interneten láttam videókat Jézus életéről és a keresztre feszítéséről is. Egyes jeleneteknél elfordítottam a fejem, annyira brutálisnak találtam... ha Jézus valóban Isten fia volt, miért hagyta hogy ennyire megkínozzák, és megalázzák?
2018. márc. 31. 14:21
1 2
 11/12 KZitus ***** válasza:

Szia

Eleve úgy jött le(vállalta a földi életet), hogy váltságul meghaljon az emberiségért. Csak egy tökéletes ember veheti ki a a bűnös embert az Ádámtól örökölt halálból. Ahogyan a Biblia írja.

1Kor 15:45, 47: „Így is van megírva: »Az első ember, Ádám, élő lélekké lett.« Az utolsó Ádám életadó szellemmé lett. Az első ember a földből való, és porból alkották; a második ember az égből való.”

Kristusra is igaz volt annak idején, amikor itt élt a földön, és persze ránk is:Máté 24:13 "De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben"

Így nem érhette vád Istent, Sátán részéről, hogy nem tehette próbára a végsőkig drága Fiát.

Hatalmas áldozat ez értünk!

Még a Bibliában is nehezen olvasom a halálával kapcsolatos részeket, filmen pedig sosem, ahogyan te is írtad, inkább kimegyek...

2018. ápr. 6. 16:04
 12/12 világvége1 ***** válasza:
42%
Istennek nincs fia. Jézus pedig nem volt jó, ezt ő maga is állította.
2020. jún. 12. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!