Ti éreztek ilyet Nagyszombaton es Húsvétvasárnap?
#1, én akkor is ezt érzem nagyon, amikor a nagyszombati liturgián felolvassuk azt a sok bibliai részletet. Szám szerint 7 ószövetségi olvasmányt, egy részt Szent Pál apostoltól, és egyet az egyik evangéliumból. :)
Kérdező én is ugyanezt érzem nagyon, főleg nagyszombaton, amikor a pap és a mistránsok bejönnek, és azt enekli a pap, hogy "Krisztus világossága" meg aztán a húsvéti örömének nagyon szép, én is hajlamos vagyok ilyen "extázisba" esni, már nagyon varom az esti szertartást.
A feltámadási vigilíia valóban a legszebb megemlékezési módja Krisztus feltámadásának, érthető, hogy ennyire megragad.
De én szeretem a három szent napot egyben nézni és átélni, úgy a teljes é igazi.
Ez mind csak az elme és az érzések játéka, amit a környezet vált ki.
Nem szabad erre hagyatkozni.
Krisztus igaz, őszinte HITet vár tőlünk, amely a tetteinkben meg is nyilvánul.
Az érzések ahogy jönnek, úgy múlnak is, semmi köze Krisztus követéséhez.
Köszönöm szépen a lepontozást. Még jó, hogy nem az számít, hogy a GyK-n lévők hogy értékelnek...
Áldott húsvéti ünnepet kívánok!
Igen! Szoktam ilyet érezni. És ezért szeretem a húsvétot, mert úgy gondolom, átérzem az ünnep lényegét.
Nagyon szeretem nagyszombaton és húsvétkor részt venni a szertartáson, sokkal jobban, mint egy átlagos vasárnapon. És csodálatos minden egyes perc a szertartásoknak.
Számomra a sötétség (lásd téli sötétség) elmúlását is jelenti az ünnep, és ha belegondolsz nagyon sok egyházi ének is céloz erre!
Nekem a húsvét sokkal szebb és meghittebb ünnep, mint a karácsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!