Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti éreztek ilyet Nagyszombaton...

Ti éreztek ilyet Nagyszombaton es Húsvétvasárnap?

Figyelt kérdés
En a misén sokszor "extazisba"esem. A glorianal pl vagy a kormenetnel. Orom es erő tölt el. Belegondolok hogy Isten kicsinnye lett ertunk majd ertunk meghalt es feltamadt. Nekem amikor ujra.felhangzanak a harangok csengok orgona olyan mintha megrepedne a sziklasirt eltakaro ko a fenyek felkapcsolasa pedig fokozza ezt. A ko megreped a vilagot feny önti el. Krisztus feltamadt legyőzte a halált. Csodálatos.
2018. márc. 31. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
A biblia olvasasakor is van hasonló élményed, vagy csak vallásos liturgiákon?
2018. márc. 31. 11:30
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Igen, éreztem ilyet.
2018. márc. 31. 11:42
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

#1, én akkor is ezt érzem nagyon, amikor a nagyszombati liturgián felolvassuk azt a sok bibliai részletet. Szám szerint 7 ószövetségi olvasmányt, egy részt Szent Pál apostoltól, és egyet az egyik evangéliumból. :)

Kérdező én is ugyanezt érzem nagyon, főleg nagyszombaton, amikor a pap és a mistránsok bejönnek, és azt enekli a pap, hogy "Krisztus világossága" meg aztán a húsvéti örömének nagyon szép, én is hajlamos vagyok ilyen "extázisba" esni, már nagyon varom az esti szertartást.

2018. márc. 31. 11:59
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Szép, bár mostanában a nagycsütörtöki virrasztás és a nagypéntek jobban megfog. Ez talán azért van, mert nem vagyok egy túl "hejehuja vigalom" típusú ember, a szenvedő Krisztust közelebbinek érzem.
2018. márc. 31. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon szép.
2018. márc. 31. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

A feltámadási vigilíia valóban a legszebb megemlékezési módja Krisztus feltámadásának, érthető, hogy ennyire megragad.

De én szeretem a három szent napot egyben nézni és átélni, úgy a teljes é igazi.

2018. márc. 31. 13:48
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Ez mind csak az elme és az érzések játéka, amit a környezet vált ki.

Nem szabad erre hagyatkozni.

Krisztus igaz, őszinte HITet vár tőlünk, amely a tetteinkben meg is nyilvánul.

Az érzések ahogy jönnek, úgy múlnak is, semmi köze Krisztus követéséhez.

2018. márc. 31. 15:50
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
Nem éreztem semmit,ellenben mennem kell dolgozni.
2018. márc. 31. 21:12
 9/10 anonim ***** válasza:
73%

Köszönöm szépen a lepontozást. Még jó, hogy nem az számít, hogy a GyK-n lévők hogy értékelnek...

Áldott húsvéti ünnepet kívánok!

2018. márc. 31. 22:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen! Szoktam ilyet érezni. És ezért szeretem a húsvétot, mert úgy gondolom, átérzem az ünnep lényegét.

Nagyon szeretem nagyszombaton és húsvétkor részt venni a szertartáson, sokkal jobban, mint egy átlagos vasárnapon. És csodálatos minden egyes perc a szertartásoknak.

Számomra a sötétség (lásd téli sötétség) elmúlását is jelenti az ünnep, és ha belegondolsz nagyon sok egyházi ének is céloz erre!

Nekem a húsvét sokkal szebb és meghittebb ünnep, mint a karácsony.

2018. ápr. 4. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!