Olyan lehet a pokol mint egy bug?
Én hitem szerint a pokol és a mennyország ugyan az, én tulvilágnak hivom. A mennyország a tulvilági létemnek az az állapota, amikor isten végtelen közelségében vagyok. Pokol, amikor végtelen távol vagyok.
Hogy értsd. Van egy érrendszerbetegségben szenvedő ember. Az orvos azt mondja, hogy ha leteszi a cigit, akkor megtudja gyógyítani. Ha leteszi, akkor meggyógyul. Ha nem, akkor teljesen hátat fordít a dokinak, és egy hónapon belül meghal. Valahogy így működik szerintem.
Kedves Kérdező!
Nem. A pokol az a hely, ahol nincs ott Isten jelenléte. Egy ember már az életében megtapasztalhat valamit a pokolból, amikor egy olyan közegben él, ahol nagyon erőteljes valamilyen "negatív" hatás. Például zaklatják családon belül, drogelvonási procedúrán megy át és komoly fájdalmai vannak stb. A pokol egy olyan hely, ahol nem ad neked kegyelet senki, mert elutasítottad a jót. Egy olyan hely, ahol nem lesz tested, mégis ott lesz a vágy, hogy kielégítsd, de nem lesz rá lehetőséged. Pl. nem fogsz tudni számítógépes játékokat játszani - ez persze akkor probléma, ha függő vagy és nem tudsz enélkül meglenni. Ez csak egy példa.
Szóval a pokol sokkal több, mint egy zuhanás a semmibe.
Akkor ha egy vágy marad csak (Isten) az emberben, a mennybe jut?
Mert Buddha ugyanezt tanította. Számomra ezért érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!