Szerintetek ez normális dolog velem kapcsolatban?
Tehát hogy kíváncsib vagyok a Teremtő Atyára mint a Fiára ?
Remélem érhető a kérdésem komolyan.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Na, először látok olyat, hogy egy jó választ, amit hívő írt, ennyire csúnyán lepontozzanak.
E szerint nem csak bigott fanatikus hívők pontoznak itt, hanem olyan gonosz, agresszív emberek is, akik mindenféle jó választ válogatás nélkül lepontoznak.
Szerintem ez nagyon szomorú.
"Ő van a középpontban, tehát normális."
Érdekes egy nem-keresztény felfogás. De szerintem keresztény szempontból érdekelte a kérdezőt.
Mi keresztények úgy hisszük, hogy Isten lényege a Szentháromság, tehát a Szentháromság van középpontban. Ha hihetünk Krisztusnak (én hiszek), akkor az Atya megosztotta vele mindenét. A "minden" az pedig minden. Tehát a Szentháromságban nincs középpont, nincs alá és fölérendeltségi viszony, ezért is ábrázolják háromszögként olykor.
Ha valaki azt mondja, hogy őt nem túlzottan érdekli a Fiú, azt jelenti, hogy az Atya se nagyon érdekli őt. Ha valaki azt mondja, hogy őt jobban érdekli az Atya, mint a Fiú, akkor az vagy paradoxon, vagy tagadja a Szentháromságot és elveti Krisztus szavát, mint írtam, az Atyát csak általa ismerhetjük meg. Aki ismeri Krisztust, ismeri az Atyát is.
"Ábrahám, a ti atyátok, ujjongott, hogy láthatja az én napomat. Látta, és örvendezett."
Még Ábrahám is "csak" Jézust ismerte.
Szia!
És mi van akkor, ha kiderül, hogy akit te a Teremtő Atyának gondolsz, az valójában maga az Úr Jézus Krisztus?
A Szentírás szerint ugyanis a teremtés közvetlen megvalósítója, „kivitelezője” maga Jézus Krisztus: „Minden őáltala lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett” (Jn. 1:3). Az Atyáról mint a teremtés elgondolójáról, „tervezőjéről” vall az Írás, „akitől van a mindenség”, de a közvetlen kivitelező a Fiú, „aki által van a mindenség” (I.Kor. 8:6).
Érdekes egyébként megfigyelni, hogy egészen a XVI. századig a képzőművészeti alkotásokon Őt láthatjuk teremtőként. Szakállal, a feje körül glóriával (= dicsfény), a kezében kereszttel szokták ábrázolni...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!