Szerintetek az baj, hogy katolikus létemre, hiszek a földönkivüli életben?
Nem baj, miért lenne baj? Egyébként semmi dolgod ezen a "hiten" kívül velük. Az lehetne baj, ha a melletted lévő emberre nem tudnál figyelni, mert elmerülnél a távoli galaxison való fantáziálásban.
Az számít, hogy az élő, eleven kapcsolataidban az emberekkel, állatokkal, növényekkel, az ásványi világgal és önmagaddal milyen? Tudsz figyelni, részvéttel lenni, csendben elmélyedni,
Mert Isten országa mibennünk van - és a távoli galaxisok is...
A farizeusok azt kérdezik: „mikor jön el az Isten országa?” Jézus felelete e kérdésre igazában nem válaszol, hanem kiigazítja azt, és mintegy tárgytalanná teszi, mert
„az Isten országa nem jön el olyan módon, hogy meg lehessen figyelni (meta paratérészeósz). Nem fogják azt mondani, íme itt van, vagy ott van, az Isten országa ugyanis tibennetek van” (Lk 17,21).
Abszolút nem baj.
Én Hiszen és vallom, hogy televan más értelmes lényekkel az univerzum és, ha van a multiverzum.
Szerintem rengetegen vannak. Csak a földi teremtmények estek bűnbe. Hamarosan mi is csatlakozunk hozzájut.
És az lesz a "feladatunk", hogy elmondjuk nekik (ezzel dicsőitsük Őt) mitől szabadított meg minket Isten.
Már alig várom, hogy jöjjön Jézus és véget vessen ennek a borzalombak ami itt a Földön van. És mehessünk vele az örök életbe.
Nem baj, ha hiszel a földönkívüliekben. Az a baj, ha azt is hiszed, hogy már itt jártak, embereket raboltak, és a többi.
Óvakodni kell attól, aki a hátsó kapun jön be.
Vannak ufók , akik bukott angyalok.
Jézus visszajovetele utan,es az elragadtatas utan, ezek jonni fognak, "mint segítők" ugy erkeznek de megtévesztik az emberiseget, azokat akik itt maradnak. Sok veszedelmet fognak okozni
Az Isten és ember kapcsolatát nem befolyásolja hogy van-e máshol élet.
Valójában rettentően sok faktor szerepel abban hogy a Földön kialakulhatott az élet (a légkör, a víz, a Naptól való optimális távolság, hogy nem csap be minden nap egy óriási meteorit, stb...), szóval a lakható bolygók száma nem annyira rettentően sok, mint azt pár évtizede az "ufo-őrület" csúcspontján gondolták. De ettől még persze LEGALÁBB valamilyen egyszerű egysejtű élőlények lehetnek valahol, ki tudja...
Az Egyház nem foglalkozik földönkívüli értelmes élet kérdésével. Ha szerinted létezik élet más bolygón, hiheted nyugodtan katolikus keresztényként is.
Én úgy vagyok vele, hogy nem is hiszem, de nem is tagadom. Mivel se egyik se másik verzióra nincs bizonyíték. A nagy számok törvényét nem tekintem annak. Ha kiderülne, hogy létezik elfogadom majd, ha nem derül ki, akkor se lesz számomra megrázkódtatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!