Mások becsapása, információk elhallgatása, kegyes hazugság, mi a különbség?
Mármint keresztényi szempontból.
Hazudni bűn, ez egy dolog. Viszont annyi féle módon lehet "hazudni", és ennek anni féle következménye lehet, hogy aligha lehet egy kalap alá venni őket.
Például egyik eset, egy nő azt hazudja a bíróságon hogy megerőszakolták, és emiatt lecsuknak valakit.
Másik eset, egy másik nő azzal bókol a férjének, hogy olyan sármos, mint George Clooney, miközben nem is.
Mind a kettő bűnt követett el, és ugyanazt a büntetést érdemli?
Kedves Kérdező!
Hol van az a Bibliában, hogy hazudni bűn? Így én még nem láttam. De persze attól még lehet, hogy benne van, nem kétlem.
Mit jelent hazudni? Mit jelent az információ elhallgatása?
Csak azért kérdezem, mert ha csak azt az egyet vesszük alapul, hogy aki Krisztusban van, új teremtmény, a régi elmúlt és újjá lett minden - akkor az illetőnek nincs bűne akkor sem, ha van... Vagyis. Egy ilyen ember véletlenül (ne szándékosan!) megöl valakit. Isten előtt nincs bűne, hiszen Jézus meghalt érte, a vére befedezi már a bűnt. Akkor Isten hazudik, amikor azt mondja, hogy nem bűnös?
Amikor egy nő a bíróságon hazudik, hamis tanú lesz belőle. A Biblia azt kéri, ne tegyünk ilyet.
A másik nő meg ha úgy gondolja, hogy a férje olyan sármos, mint George Clooney - hát ha én mondanám ezt a férjemnek, az válóok! Ugyanis nincs jó véleményem arról az emberről. ;) És egyébként meg azt írod, a nő bókol a férjének, tehát ő ezt komolyan így gondolja, tehát így van! Ki állítja, hogy a férj nem is olyan sármos, mint George Clooney? A férj kolléganője? Hát akkor ez nem hazugság, hanem nagyon is rendben van.
Mit érdemel a hamis tanú? Mit érdemel egy szerelmes feleség, akinek történetesen Clooney egy jó pasinak számít?
Biztos, hogy ennyi információ elég az ítélethozatalhoz? Nekem nem. :)
Kedves Haev!
Jogos észrevétel, és igazad van. A harmadik válaszból már rájöttem, hogy én voltam aki helytelenül értelmezte a "felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot ne tégy" parancsolatot.
Már értem, hogy azért ez nem teljesen egyenlő a mai köznapi értelemben vett hazugság jelentésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!