Nagyon érdekelne, hogy milyen egy hitgyülekezetes Istentisztelet. Voltam már katolikus misén és kíváncsi vagyok, hogy miben más ott hogyan zajlik? Valaki ezt elmesélné nekem pontosan?
Szia!
Valóban érdemes megnézni a showműsort a tv-ben. Általában ugyanaz a sablon. Az előadó elülteti a bűntudatot a bólogatókban, aztán a kellően szomorú társaság egy zenés-táncos hacacáré során kiengedi a felgyülemlő feszültséget és boldogan tejek a vállalkozás kasszájába. Néha izraeli zászlókat fáznak és pocskondiázzák a katolikusok át, ahonnét a vállalkozàs vezetőjét korábban kiebrudalták.
Kb...
Ez azért nem igaz. Talán a nevezett pártot jogosan vádolták keresztényellenességgel, ezért kellett neki egy felekezet, amire mutogathat, hogy lám mi nem vagyunk olyanok. Egy kis juttatásért pedig Németh Sanyi mindenre kapható. Lásd most ezen kormány elkötelezett híve. Hirtelen kapott is érte elismert státuszt a vallása.
Kedves Kérdező,
"Köszönöm a válaszod. Igazából nagyon kíváncsivá tettél. Milyen énekeket énekeltek? "
Sok ének szövege a Zsoltárok könyvéből van, vannak a gyülekezetben zeneszerzők, és vannak nemzetközi keresztény dalok is, amelyeket magyarra fordítva énekelünk. Néha van spontán éneklés is.
"Van énekeskönyvetek? "
Régebben voltak, egyre vastagabbak lettek, van fűzős változat is. Ma már ki van vetítve az ének szövege a színpad mögé.
"Az adakozás hogyan zajlik körbe jár valaki? "
Egy ember kb egy óra alatt végezne, és nagyon el is fáradna. Kb 12 ember jár körbe kosarakkal.
"Hogy ér véget az Istentisztelet énekeltek vagy imával? A pap is énekel veletek?" Néha énekkel, néha imával. A pap/lelkész is énekel velünk, régebben néha mikrofonba is énekelt, mostanában már nem.
Isten áldjon!:)
" És nincs orgonazene, mert a Biblia nem ilyen aláfestést ír. Pengetős, vonós és ütős hangszerek vannak.
------ "
Nem vagyok ugyan katolikus,de azért ez gusztustalan,ahogy más istentiszteleti módját alázod,ehhez értetek. Hogy jössz ehhez? Még jóhogy nem azt írod már,hogy a Biblia szintetizátort ír. Jézusom...
orgonazene? Hát furcsa is lenne, ha egy Bach korálra rángatóznának vidámvasárnap.
Akkor jöjjön egy rángatózós video (felkavaró képek következnek!):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!