Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fenyegetik ezzel a hit...

Miért fenyegetik ezzel a hit gyülikben az embereket?

Figyelt kérdés

“Ha elhagyom istent, akkor ellenem fordul és megöl”

Én nem akarok úgy elni mint az ottani emberek...telle szabályokkal, félelemmel...rettegéssel.

Szabad akaratot hirdetnek, hogy azt ad isten de nincs! Utána fenyegetnek...ha nem azt csinalom amit “isten akar”

Privátban leírom, hogy melyik gyülekezetről van szó! Szóval ott lehet oket hagyni valahogy, sikerült mar valakinek? Az önbizalmam a céljuk, ott teljesen lerombolódik!

2018. febr. 16. 16:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne otthagyni? Zsarolnak / fenyegetnek téged hogyha otthagyod őket akkor tesznek valamit?
2018. febr. 16. 16:50
 2/16 anonim ***** válasza:
64%

A hitgyüli elhagyásával nem Istent hagyod el, hanem csak azt a felekezetet. Amely közel sem biztos, hogy helyes úton jár.

Ellenben a hit megéléséhez kell közösség. Szokták többen mondani, hogy a maguk módján vallásosak. Nos ilyen nincs, ezzel csak magukat csapják be.

Nem tudom, hogy valóban azt hirdetik-e, amit írtál, de téves a gondolat. Isten nem fordul az ember ellen. Ha te elhagyod Őt, akkor mindennél jobban vár vissza téged, ahogy az apa a tékozló fiút.

Mit akar Isten? Hogy szeresd őt, ahogy Ő szeret téged (bár ezt mi csak messziről tudjuk közelíteni), illetve szeresd embártársadat, mint saját magadat.

Ha akarsz, írhatsz privátot is.

2018. febr. 16. 17:41
 3/16 anonim ***** válasza:
55%

Bocsi, de egytől egyig marhaság, amiket írtál. Remélem, nem valamelyik pásztor vagy presbiter mondott ilyen hülyeségeket.

4 évig jártam a Hit Gyülibe, bármilyen félelem és rettegés nélkül, a helyi gyülibe minden héten (plusz néhány hétköznapi alkalomra is), a Csarnokba meg kb. havonta szerdánként.

A helyi vezetőség egy jó nagy baromsága miatt hagytam ott, nem egyedüliként, közel tíz évvel ezelőtt. De azelőtt is sokan elmentek, országos szinten is, szóval nehogy azt hidd, hogy te lennél az első.

2018. febr. 16. 18:02
 4/16 anonim ***** válasza:
13%

Mindegy, hova jársz, ha a magad útját járod, és nem akarsz megváltozni, veszélyeztetve vagy. De Isten az, Aki életet ad, nem pedig az, Aki elveszi. A legrosszabb, ami történhet veled az, hogy nem

részesülsz Isten életéből, és élettelen maradsz. Szabad akarat van Isten részéről, de a döntéseidnek következményük van. Az akarat szabadsága azt jelenti, hogy választhatod a jó utat is. Szabad a rosszat is választani, de el leszel számoltatva. Ez nem a Hit Gyülekezete tanítása, hanem a Bibliáé. Ezzel a hozzáállással jobb is, ha elmész, a Hit Gyülekezete nincs rászorulva azok jelenlétére, akik onnan elkívánkoznak, bárki szabadon távozhat, aki mást mond, hazudik. Azt pedig nem hiszem el, hogy a szószékről te olyanokat hallottál, mint amilyeneket értettél. A hiba az ön készülékében van.

2018. febr. 17. 06:08
 5/16 anonim ***** válasza:
Engem tönkretettek.
2018. febr. 26. 13:26
 6/16 anonim ***** válasza:
57%

Van egy nő a gyülekezetben, aki tönkrevágta a családomat. Miatta váltak el a szüleim. A fia most ott ül az első sorban, mint pásztor.

Válás után pár év múlva anyám meghalt. A nő utált, nem kellettem neki, apám szakított vele. 10 éves voltam. A nő rohangált apám után hogy békülnenek ki. Kibékültek. A nő járt a gyülekezetbe, nevelte 2 fiát.

Engem gyűlölt. Apám elhanyagolt, mindig magamra hagytak. Depressziós lettem. Azóta gyógyszereken élek. Jártam a gyülekezetbe. A nő is. Sosem állt szóba velem. Mikor gyermeket vártam, követelte, hogy menjek abortuszra. Az orvosomat is le akarta fizetni.

Ez csak 1 történet a gyülekezetből.

Ha beteg vagy azt mondják: Te tehetsz róla! Térjél meg! Azért vagy rosszul mert nem bocsájtasz meg!

De segíteni senki sem segít, inkább végignézik hogyan haldokolsz. Csak duma a szeretet! Senkit sem érdekelsz igazából!!!

2018. febr. 26. 14:05
 7/16 anonim ***** válasza:
36%

Kedves előző hozzászóló,

Ezt a hozzászólást ma már a 3. helyre teszed be.

2018. febr. 26. 21:10
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
Mind a 3 válasz volt a feltett kérdésre.
2018. febr. 26. 21:22
 9/16 anonim ***** válasza:
36%
Háromszor írtad le a történetedet. Ebből kétszer te nyitottad a kérdést.
2018. febr. 26. 21:31
 10/16 anonim ***** válasza:
63%

Hites vagy ugye? Ezért zavar annyira!

Tudod engem nem csak zavart, hanem az életem volt a tét.

2018. febr. 26. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!