Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miből kell adnom tizedet,...

Miből kell adnom tizedet, nettó vagy a bruttó keresetből? Amit az állam elvisz, az is a jövedelmem, de nem én kapom. Bár kapok belőle valamennyit más formában.

Figyelt kérdés
Nyilván ugye az egyházaknak az lenne a jó ha mindenki bruttóból adna. De a Bibliában van erre utalás, mert azt olvastam, hogy "add meg az államnak ami az államé, az Istennek ami az Istené"...
2010. jún. 7. 08:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mormonoknál pl van tized. Nem kötelező, de nagyon csúnyán kinéznek.
2010. jún. 8. 12:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Én a nettóból adtam, amíg hívő voltam. Amikor eljöttem a gyülekezetből, úgy gondoltam, egyetlen dolog, amit értelmesnek látok egész hívőségemből az volt, ha segítettem másokon, így ezt a szokásomat megtartottam, de már nem a gyülekezet kapja, hanem egy kutyamenhely. Úgy vagyok vele, ha van Isten, neki ez is tetsző így, ha nincs, a kutyoknak akkor is jól jön.:)

Amúgy ha sok mindenben csalódtam is Istenben, el kell ismernem, anyagi gondjaim még sosem voltak olyan értelemben, hogy eddig nem haltam éhen és semmit nem kapcsoltak ki nálam. Pedig állandóan borotvaélen táncolok, mert meghalt a családom, aki él, az is munkanélküli, a fizetésem az éhenhaláshoz is kevés, de tény, hogy a pályaválasztás kezdeti nehézségeit leszámítva én 11 éve még 2 hónapig se voltam állás nélkül, soha. Az első állásom alatt felajánlottak egy munkahelyet, gondolkoztam mi legyen, közben kiderült hogy az első állásomon leépítések jönnek, így én magamtól álltam tovább. A második állásom alatt ugyanígy volt, felajánlották a köv. állást és mentem tovább. Most is szükségem volna valami csodára, mert a fizumból nem jövök ki. De úgy vagyok vele, a nettó tizedet adom továbbra is, néha picit kevesebbet, de annak ellenére, hogy már nem igazán vagyok hívő, van bennem egy pici remény, hogy valami csoda hamarosan megint történik, ugyanis hamarosan felélem az összes tartalékomat.

Egyszer húztam egy igét, és az állt rajta, hogy "Éheztem, és ennem adtatok..."

Akkor pékboltban dolgoztam, és sokszor a kidobásra ítélt tegnapi sütiket szétosztogattam a szegény családoknak a környéken.

De balek nem vagyok, utcai koldusnak pl. sosem adok.

2010. jún. 10. 15:55
 13/14 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez nemes dolog... Más lenne a világ, ha csak az emberek fele gondolkozna így!!!
2010. jún. 11. 07:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha mi brutto 10% fizetnek akkor csaaladomnak nem lenne mibol enni.Meg netto 10% sem tudjuk nelkulozzni sajnos igy jelkepes osszeget fizetunk minden honapban.Annyit amit cukor csoki mozira luxusra koltenenk.
2012. dec. 1. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!