Hány vallás létezik jelenleg a Földön, van-e erre vonatkozólag valamilyen becslés? Illetve mennyi létezhetett eddig?
Figyelt kérdés
Két különböző kérdés, bár azthiszem elég lehet az egyikre is válaszolni, mert elég testes téma.2018. febr. 4. 21:54
1/15 Gugu Gabor válasza:
2/15 anonim válasza:
Kb. 8000 ismert vallás létezett idáig.
Ebből csak az egyik a kereszténység, de annak van legalább 6000 ágazata.
3/15 A kérdező kommentje:
8000? Te jó ég...
2018. febr. 4. 22:08
4/15 anonim válasza:
Az is elég borzasztó, hogy a kereszténység már csaknem annyi felé szétszakadt, mint az összes többi vallás együtt.
5/15 A kérdező kommentje:
Hát a világ már csak ilyen, mindenki másként gondolkozik, elkerülhetetlen, hogy létre jöjjenek más gondolkodású csoportok. Szerintem ez nem gond, pl. a reformáció is jót tett a kereszténységnek.
2018. febr. 4. 22:15
6/15 anonim válasza:
Közel 8000-ről tudunk, ezeknek feléről csak nagyon keveset eredeti mivoltukhoz képest, rengetegnek ezek közül voltak/vannak subvallásai. A legrégebbi (feltételezhetően) vallási jelkép 32000 éves. Rengeteg olyan lehetett a több százezer éves történelmünk során, amiről soha nem fogunk tudni.
7/15 A kérdező kommentje:
A kb. 8000-et milyen forrásból idézed?
2018. febr. 5. 09:35
8/15 anonim válasza:
Nem azért mondom, de aki idejön lepontozni: MIÉRT jön?
Abban reménykedik, hogy majd azt írjuk, hogy 3 vallás létezik, de igazából ebből 2 hamis?
Miért zavarja ennyire a pontozókat az igazság, ill. ha már ennyire zavarja, akkor miért jön ide? Bosszankodni, és aztán jól lepontozni mindenkit?
9/15 A kérdező kommentje:
Szia! Én semmilyen pontot nem adtam senkinek, csak arra lennék kíváncsi, hogy a 8000 körüli számot milyen forrásra hivatkozva írtad be? Szeretnék én is utána olvasni, mert érdekel a téma.
2018. febr. 5. 16:10
10/15 anonim válasza:
Elég szomorú, ha nem pontozod a jó válaszokat.
Akkor minek írunk, ha nem is értékeled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!