Van egy kezdodo kapcsolat (fiuval) az eletemben, es nem tudom hogy helyes e amit teszek, vagy benne van e Isten terveben, es egy ideje nem talalok a kerdesemre valaszt Isten igejeben. Mit tegyek?
Szia
Szóval nekem úgy tűnik,te pontosan tudod, hiszen leírtad, hogy ez a kapcsolat még korai!
Csakhogy az elméd viaskodik a szíveddel, és nem tudod hogyan kellene döntened.
Sajnos ez a világ azt mondja -általában- hallgass a szívedre. Ezzel ellentétben a Teremtőd azt mondja neked „Csalárdabb a szív mindennél, és veszedelmes. Kicsoda ismerheti azt? Én, Jehova kutatom a szívet . . . , hogy mindenkinek útjai szerint fizessek, tetteinek gyümölcse szerint” Jer 17:9, 10
Az, hogy Jehova a szívet kutatja, nem azt jelenti, hogy orvosi vizsgálat alá veti a szó szerinti szívünket, mely 70-80 év alatt mintegy hárommilliárdszor dobbanhat. Jehova itt a jelképes szívről beszélt. Ez a „szív” a teljes belső énünkre utal, mely magában foglalja a vágyainkat, a gondolatainkat, a beállítottságunkat, a hozzáállásunkat és a céljainkat. Neked is van ilyen jelképes szíved. Isten képes megvizsgálni ezt, és bizonyos mértékig te is megteheted.
Gyakorlatilag még gyermek vagy, és nincsen tapsztalatod az ilyen érzéssel, ezért ha engeded, teljesen eluralhatja a gondolataidat.
Mit szólnának ehhez a "kapcsolathoz" a szüleid? Tudod a választ? Beszélj velük erről. Akkor hallgass rájuk, mert ők sem akarnak neked rosszat, ahogyan a Teremtőd sem.
Ha azt mondanák a szüleid, hogy még éretlen vagy egy ilyen kapcsolatra, akkor azt nem azért mondják, mert valami jótól meg akarnak fosztani. Inkább azt szeretnék, ha érnél még pár évet, amikor talán már jobb döntést hozhatsz ilyen kérdésben is.
Hívő ember, és lányos anya vagyok. Ebből a szempontból írtam a kérdésedre.
Kedves kérdező
8-as hsz, 18/f válasza neked ismerősnek kell lennie/hangzania. Hiszen így gondolkodtak már több ezer évvel ezelőtt is azok az emberek, akik nem hittek Istenben.
Akik nem reménykednek Istenben és abban az ígéretében, hogy feltámasztja a halottakat, ugyanazt mondják, mint Jeruzsálem engedetlen lakosai. Ők ahelyett, hogy megbánást tanúsítottak volna, és szomorkodtak volna Isten közelgő ítélete miatt, vagyis amiatt, hogy el fogja pusztítani a városukat, érzéki gyönyöröknek adták át magukat. Ezt mondták: „Együnk, igyunk, holnap úgyis meghalunk” az Ézs 22:13 szerint. Pál apostol arra figyelmeztet, hogy ne engedjük, hogy hatással legyen ránk a remény nélkül élő emberek gondolkodása az 1Kor 15:32, 33 verseiben.
Amm, ne szívd mellre, de szerintem túlságosan is elvárod hogy isten tegyen, vagy döntsön helyetted.
Nem kell mindenben istent keresni.
Ha neked tetszik a srác, csak azért mert ateista nem beszélhetsz vele csak azért mert neki is megvan a saját véleménye? Ez szerintem baromság.
Én személyszerint azthiszem ezt utálom a legjobban a vallásban.
Van egyáltalán szabad akaratod? Vagy ahhoz is isten válaszát várod hogy ma milyen bugyit veszel fel? Hidd el, a a bugyi és a srác közti dologban nincs sok különbség, isten szabja meg azt hogy kivel barátkozhatsz és kivel nem? Valamint, ha nem is ő az igazi, még megpróbálhatod. Na és akkor mivan ha nem ő az? Az elsőnek nem muszáj az igazinak lennie, valamint épp abban a korban vagy amikor elkéne kezdened fiúkkal ismerkedni.
Elnézést kérek ha netán megsértettelek téged vagy más valakit, de ez az ÉN véleményem és próbáltam segíteni. Bár tudom hogy valószínűleg magasról le fogod tojni 😅
Vidiripi
Anonymj0123!
"Ha neked tetszik a srác, csak azért mert ateista nem beszélhetsz vele csak azért mert neki is megvan a saját véleménye? Ez szerintem baromság."
Szeretném felhívni a figyelmedet hogy egyetlen szóval sem írta azt hogy nem beszélhet a sráccal. Sőt arról ír a kérdező hogy ez a srác nagyon nyitott. Ha nem beszélne vele akkor honnét tudná?
"Van egyáltalán szabad akaratod?"
Van neki szabad akarata. Amiről ír is a 2. válaszban. Arról ír hogy ő maga beszélt a lelkipásztorral a bemerítkezésről.
"...isten szabja meg azt hogy kivel barátkozhatsz és kivel nem?"
Ezt a kérdező írta: "Szoval megismertem nemregiben egy fiut, aki nyitott barmire, nagyon kedves. Udvarolgat is nekem, es nekem nagyon szimpatikussa valt."
Szerinted az hogy szimpatikus neki a fiú és engedi a fiúnak hogy udvarolgasson neki az mit mutat?
Ugyanakkor ,vajon a fiú tiszteletben fogja tartani a lány döntését hogy eljár a gyülekezetbe és bemerítkezik majd idővel? Vagy megpróbálja rávenni arra hogy ne tegyen ilyesmit?
Egy dolog biztos kedves kérdező, hogy ha olyan férjed lesz, aki nem egy úton jár veled, akkor számodra gyötrelmes kapcsolat lesz és válással fog végződni. Neked azért mert lelkiismereted nyomasztani fog, a férjednek meg azért, mert számára teljesen felesleges dolgokkal foglalkozol.
Én azt mondom, hogy amelyik fiú hajlandó az önmegtartóztatásra Istenért (és nem elsősorban te érted, hanem elsősorban Istenért), akkor az legyen a te férjed.
Remélem világos, hogy értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!