Nektek is nehéz fel fogni hogy az Isten Országában örökké jó idő van?
Nekem kicsit nehéz felfogni ezt a tényt hogy örökké jó idő van a Mennyországban.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Számomra a jó idő az mínusz 4-5 fokot jelent és szép havas tájat, remélem olyan lesz ott is az idő.
(Egyébként továbbra sem értem, hogy sokan miért fogják fel ennyire materalista módon például a mennyet.)
Mondta valaki, hogy ott időjárás van?
Ugye tudod, hogy ahhoz légkör is kellene?
A "jó idő"ma mindenkinek mást jelent.
A mexikói 15 C fokban felvesz magára minden elérhető ruhát,kabátot,és úgy is láthatóan vacog,különösen akkor,amikor engem meglát rövidnadrágban,egy szál rövid pólóban,amint dolgozom,és élvezem a kaliforniai napsütést.Viszont nyáron,ők hosszú pólóban,nadrágban,kalapban dolgoznak,mint a hangyák,én pedig szenvedek a 45 C fokos hőségben.
Nem tudom,hogy az Isten Országához teremtéskorira átváltozott testünk mennyire fog alkalmazkodni a különböző hőmérsékletekre,de azt tudhatjuk,hogy ruhára nem lesz szükségünk,és jól fogjuk érezni magunkat ennek ellenére mindig.
Szia
Mielőtt a kérdésre választ lehetne adni: miért gondolod, hogy "Isten Országában" a mennyben van? van erre valami bizonyítékod?
Krisztus így tanított kérni "Isten Országát": Máté 6:10
"Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod mint a MENNyBEN, ÚGY A FÖLDÖN IS"
Akkor hol képzeled el a jó időt? Fent, vagy lent? kicsit pontosítanád a kérdésedet?
"Így érvényes az Írás szava: Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik." (1Korintus 2:9)
Nem sok minden tudunk a Mennyek országáról, de ez nem is fontos. Biztosan nagyon jó dolgunk lesz, panaszra senkinek sem lesz oka.
A Jelenések könyvében sok jelkép van, lehet, hogy az új Jeruzsálem is ilyen. A Mennyek országáról túlnyomó részben olyan magyarázatokat hallottam, miszerint ez egy állapot. Én egy kicsit kételkedem ebben. Jézus azt mondta: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (János 14:1-3)
Aztán Pál apostol azt írja, hogy látta a Paradicsomot.
"Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. Én tudom, hogy az az ember – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat." (2Korintus 12:1-4)
De számomra a legfontosabb: Isten örökre velünk marad, mert megígérte, mert ez volt a terve.
Ha nincs anyagiság, nincs idő sem. Időjárás sem.
Aki az esőt kedveli, az inkább a pokolban élvezze az örök nyarat? Isten feudális képe királyságot, országot feltételez. A régi berögződések. Államhatalom, egyházhatalom metaforája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!