Ha a ta vallásod a helyes, akkor nem lenne köteles mindenki ezt, a te vallásodat követni?
"nem ismered, tehát nem létezik"
Mondom: NEM TÉNY!
Tudsz olvasni?
20-s hsz
"A biblia kb 1800-1900 éves ....." - nem tudom miért gondolod ezt. Mózes a könyveit i.e. 1513-ban kezdte írni János a Jelenések könyvének az írását i.sz kb.98-ban fejezte be.
A Biblia héber, arám és görög nyelven íródott.
Mindegy hány évesek a vallások a szabad akarat lehetőségeiről Ádám és Éva esetében olvashatunk, ami ugye több mint 6 ezer éve történt. És Isten már akkor tiszteletben tartotta azt, amit az embernek ajándékozott.
"akkor nem lenne köteles mindenki ezt, a te vallásodat követni?"
Nem, nem köteles követnie. Mindenkinek szabad akarata van.
Nem.
Az embernek joga van tévedni.
Még Isten, aki a vallások abszolút ismerője, még Ő sem kötelez. Világosan elmondja, hogy a vele való kapcsolat életmentő. Ez egy gyakorlati kérdés, nem pedig filozófia.
Élni vagy meghalni.
Ha megfogod a kezet, ki tud rántani a halálból, ha nem fogod meg, lehúz az örvény.
Nem kötelező megfogni a kezet, Ő csak hív, kérlel, vár és reméli, hogy megmenthet!
KZitus 17-re
Nem, a szabad akaratot nem a szemita törzsek találták föl. Legfeljebb ahogy azt az egyistenhit fogalmával is tették, egyedi erőszakos felhanggal fűszerezve saját tetteik igazolására kezdték hangosan alkalmazni.
JAHVE-ról sok minden elmondható, csak az nem, hogy tiszteli a szabad akaratot. Ebből fakadt Ádám és Éva kiátkozása is, mikor azok kezdtek JHVH-hoz hasonlóvá válni.
Szintén tévedés, hogy a "ne ölj" paracsolat ószövetségből eredő alaperkölcs.
Épp ellenkezőleg. Voltak kultúrák, ahol ez magától értetődő volt. Ott kellet ezt így megfogalmazni, ahol ez hiányzott
Teljes mértékben egyetértek veled.
Nem beszélve arról is, hogy az is durv hazugság, hogy a monoteizmust a zsidók találták ki. Valójában számtalan kultúra van a Föld több pontjáról, ahol már évezredek óta monoteizmust vallottak a zsidóktól teljesen függetlenül.
Jézus mondta:
Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!