Miért húznak magához ennyire a Skandináv Istenek?
Részeg voltál, ilyenkor hülyeségeket beszél az ember. Abban pedig nincs semmi rossz, hogy érdekel a skandi mitológia. Engem is nagyon érdekel, de persze az örök kedvenc a hellén. :)
Nem kell ezt túldimenzionálni (ugye most nem vagy részeg?).
Ma már nem kötelező kereszténynek lenned
És a skandináv "vallás"menő
1. Nyilván az vagyok! :D Ez is lehet egy magyarázat.
2. Miért lenne menő, a vikingeket tartják menőnek leginkább az egész Északi kultúrából, a vallásukból épp annyi maradt fenn, hogy ne süllyedjen el a porban az a szemlélet mint a 1000 évek magyar világfelfogása! :) (szerintem)
Már miért szegülnél ellen a magyarságodnak? Én is magyar vagyok és én ezekben az északi istenekben hiszek. A vallás nem csak északiakra terjedhet ki. Ha hiszel valamiben az csak is veled és a vallásoddal kapcsolatos, tök mindegy honnan jössz, milyen vagy, ha azt tartod igaznak vagy egyáltalán érdekel és kutatod. Nincs benne semmi kivetnivaló, ha az embert érdeklik más kultúrák.
A részegen hadoválás meg egy más dolog, azt nem kell komolyan venni.
[mellékjegyzet és saját vélemény: A marvel szarságok megszentségtelenítik az egész északi hitvilágot a képregényes bohóckodásukkal]
Engem is vonz a skandináv mitológia, nem követem a hitet meg semmi, nekem csupán egy érdekes hitvilág mint bármely más népcsoport mítikus lényei.
Még tetszene is bár a modern világban ezek a harcban elesni dolgok és mások nem igazán működnének szóval már nem hiszem hogy túl kompatibilis lenne a régi formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!