Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudok meg terni?

Meg tudok meg terni?

Figyelt kérdés
Nagyon megszeretnek terni, de nem tudom, hogy Isten megbocsajt meg e nekem. Az inkielegites fuggosegeben voltam vagy 2-3 evig, es mindig tudtam, hogy rossz, de elkovettem. Mostmar nem kivanom annyira az onkielegitest. Isten efordult tolem? Nagyon szeretnek, hozza fordulni, mert eddig is ismertem Istent es jartam templomba, de mostanra elegem lett ebbol az eletbol es szeretnek megterni hozza.
2018. jan. 11. 04:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Reméljük, hogy azért a borzalmas helyesírásért is képes lesz megbocsájtani. Egyszerűen rossz volt olvasni....

Egyébként Isten mindent képes megbocsájtani, ha őszinte szívvel megbánod és megvallod bűnödet.

2018. jan. 11. 08:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Megbocsájt!

Lényeg, hogy oldasd el az újszövetséget, de vigyázz, jól nézd meg, hogy melyik levél kinek íródott, és ne feledd, hogy az evangéliumok még a mózesi törvények hatálya alatt játszódnak!

Fontosak Pál levelei.

A mózesi törvények betartása nem üdvözít, hanem csak Jézusban való hit, ami gyakorlati hit, azaz meg kell tanulni a cselekvő szeretetet. Jézus adja az erejét a megszentelődéshez

2018. jan. 11. 11:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy megbocsájt! Nem ő fordult el tőled, hanem a bűnök távolítottak el tőle. Bánd meg (ha katolikus vagy, menj el gyónni), és kezdd újult erővel az életed :)
2018. jan. 11. 12:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Hogyne tudnál megtérni? Ha szeretnél Isten szerint élni, semmi akadálya.

Egyébként megsúgom: mindenkinek vannak bűnei... ha Isten nem bocsátana meg, akkor senki nem térhetne meg hozzá... Szerintem a túlzott bűntudatod az, ami távol tart Istentől.

2018. jan. 11. 13:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Természetesen. A trollkérdések kiírását is megbocsátja. :)
2018. jan. 11. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
És a Biblia konkrétan hol írja, hogy önkielégíteni bűn?
2018. jan. 11. 19:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Az baj, hogy ma is elkövettem az önkielégítést és nem tudom, hogy meddig mehet ez így. Tudom, hogy bűn, de mégis elkövetem. Nagyon bánt a dolog, viszont nem tudok ellenállni a kísértésnek. Nagyon szomorú vagyok emiatt, mert ez állítólag Szentlélekkáromlásnak minősül, ha elkövetem szándékosan a bűnt. Az vígasztal, hogy függővé lettem e bűntől, szóval lehet, hogy ezt jobban elnézi.
2018. jan. 11. 21:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, hol hallottál te olyat, hogy az önkielégítés Szentlélekkáromlásnak minősül? Mert ilyen a világon nincs... a kettő ég és föld!

Fiú vagy vagy lány? Van párod, illetve van rá esély, hogy mostanában legyen?

Amúgy ez, amiről te írsz, pont nem egy olyan dolog, amit olyan könnyen abba lehet hagyni. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor pl imádod a csokit, és egy nap elhatározod, hogy soha többet nem fogsz enni. Vajon rögtön sikerül? Nem valószínű! És akkor el kell keseredni? Nem! Meg lehet próbálni másodszor, harmadszor, századszor is...

Másik példa. Gondolj bele abba, mit élhet át a kényszerbeteg, akinek rendszeresen Istenkáromló gondolatai vannak, akarata ellenére. Nem tehet róla, ez egy ilyen betegség. Most akkor őt ezért elveti Isten? Egy gonosz betegség miatt? Miért tenné? Persze ebből is ki lehet jönni, lehet ezt hatékonyan kezelni, de az sem egy sétagalopp.

Remélem, hogy ezzel meg tudtalak győzni arról, hogy Isten téged sem vet el, akármilyen bűnt is követsz el akárhányszor! Hozzá mindig lehet menni.

2018. jan. 11. 22:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor mégegyszer megkérdezem kérdező: Mire alapozod, hogy az önkielégítés bűn? (csak mert nekem nem rémlik, hogy a Bibliában ez benne lenne)

2018. jan. 11. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!