Az egyik templomban láttam egy Illuminati háromszöget. Miért volt ott?
"Ez egy sátánista szimbólum és sokkal régebbi mint szabadkőművesség. Ott a videó, nézd meg."
Megnéztem, mert azt hittem tanulni fogok belőle valamit. Viszont minden történelmi, művészettörténeti és teológiai alapot nélkülöz.
A modern sátánizmus az 1960-as évektől jelent meg... A középkorban meg volt elvétve sátánimádó "szubkultúra", de ezek nem voltak intézményesítve, csak egy egymástól függetlenül fel-felbukkanó elszigetelt jelenségek. A háromszögben levő szem sosem volt a sátánimádók szimbóluma, legalább is erre még egy forrás sem volt. A szabadkőművességgé igen, de mint írtam, az újabb, mint a kereszténység Szentháromság szimbóluma.
"A modern sátánizmus az 1960-as évektől jelent meg"
Szerinted a Sátán csak 1960-óta létezik? :) Amint látod ez egy nagyon régi szimbólum és mindenféle kultúrában felbukkan. A háromszögben lévő szemnek, ami igazából egy piramisban van, semmi köze Jézushoz. Köztudatban az van hogy piramisokat csak Egyiptomban építettek, pedig a világon mindenfelé megtalálhatóak és ezek a kultúrák nem is találkoztak egymással és az egyszemű istenség is felbukkan. Szóval gondolkozz el azon hogy a keresztény egyház miért használ sátánista jelképet.
"Szerinted a Sátán csak 1960-óta létezik?"
Nem, a modern sátánizmus, mint eszme jelent meg a 60-as években. Egy szót nem írtam a Sátánról. De látom a szövegértés neked nem megy... Kár veled vitatkozni. Mutathatnék művelődéstörténeti tanulmányt a Szentháromság szimbólumokról, de úgysem hinnél a kutatásoknak. Ez a hatásvadász ostobaság, amit a videó mutat számodra befogadható és érthető, ezért ennek hiszel inkább.
Azt tudjuk, hogy amit állítasz, egyszerű hazugság. A Szentháromságot már nagyon korán ábrázolták háromszög formában, amikor nem is létezett sátánizmus, tehát nem lehet annak a jelképe.
A hazugság atyja a sátán.
Aki erőszakosan és folyamatosan hazudik, a sátánt szolgálja, tehát vele kerül megítélésre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!