Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyik templomban láttam...

Az egyik templomban láttam egy Illuminati háromszöget. Miért volt ott?

Figyelt kérdés
2018. jan. 1. 18:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Ez egy sátánista szimbólum és sokkal régebbi mint szabadkőművesség. Ott a videó, nézd meg."

Megnéztem, mert azt hittem tanulni fogok belőle valamit. Viszont minden történelmi, művészettörténeti és teológiai alapot nélkülöz.

A modern sátánizmus az 1960-as évektől jelent meg... A középkorban meg volt elvétve sátánimádó "szubkultúra", de ezek nem voltak intézményesítve, csak egy egymástól függetlenül fel-felbukkanó elszigetelt jelenségek. A háromszögben levő szem sosem volt a sátánimádók szimbóluma, legalább is erre még egy forrás sem volt. A szabadkőművességgé igen, de mint írtam, az újabb, mint a kereszténység Szentháromság szimbóluma.

2018. jan. 3. 08:30
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

"A modern sátánizmus az 1960-as évektől jelent meg"

Szerinted a Sátán csak 1960-óta létezik? :) Amint látod ez egy nagyon régi szimbólum és mindenféle kultúrában felbukkan. A háromszögben lévő szemnek, ami igazából egy piramisban van, semmi köze Jézushoz. Köztudatban az van hogy piramisokat csak Egyiptomban építettek, pedig a világon mindenfelé megtalálhatóak és ezek a kultúrák nem is találkoztak egymással és az egyszemű istenség is felbukkan. Szóval gondolkozz el azon hogy a keresztény egyház miért használ sátánista jelképet.

2018. jan. 3. 09:15
 13/24 anonim ***** válasza:

"Szerinted a Sátán csak 1960-óta létezik?"

Nem, a modern sátánizmus, mint eszme jelent meg a 60-as években. Egy szót nem írtam a Sátánról. De látom a szövegértés neked nem megy... Kár veled vitatkozni. Mutathatnék művelődéstörténeti tanulmányt a Szentháromság szimbólumokról, de úgysem hinnél a kutatásoknak. Ez a hatásvadász ostobaság, amit a videó mutat számodra befogadható és érthető, ezért ennek hiszel inkább.

2018. jan. 3. 11:53
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Neked vannak szövegértési gondjaid úgy látom. Tudom nem tetszik hogy a keresztény vallás amit követsz sátánista jelképet használ. A videó valóban kicsit hatásvadász, de amúgy igaz. Ha lenne bármi közöd művelődéstörténeti tanulmányokhoz akkor tudnád. Jézus nem beszélt szentháromságról és nem használt ilyen jelképet.
2018. jan. 3. 12:36
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondja a 38%-os, háromszögek nem is léteznek, csak a piramisok óta. Igaz, hogy a piramis gúla és nem háromszög, de ki törődik ilyen apróságokkal?
2018. jan. 3. 12:53
 16/24 anonim ***** válasza:
A gúla egy geometria test aminek az oldala háromszög, de semmi gond. Ki törődik olyan apróságokkal hogy keresztény templomokon sátánista jelképek találhatóak.
2018. jan. 3. 13:05
 17/24 anonim ***** válasza:
Csak szeretnéd, de mi a Szentháromság egy Istent imádjuk, a hozzád hasonlók pedig csak addig ugrálnak, amíg véglegesen, mesterükkel együtt, a számukra készült kínzóhelyre kárhoznak.
2018. jan. 3. 13:08
 18/24 anonim ***** válasza:
50%
Te csak azt hiszed. Valójában a sátán és az egyházad hazugságait követed. Jézus nem beszélt szentháromságról és nem használt ilyen jelképet. Ez a fenyegetésed és ítélkezésed is azt bizonyítja hogy közöd nincs Jézushoz.
2018. jan. 3. 13:59
 19/24 anonim ***** válasza:

Azt tudjuk, hogy amit állítasz, egyszerű hazugság. A Szentháromságot már nagyon korán ábrázolták háromszög formában, amikor nem is létezett sátánizmus, tehát nem lehet annak a jelképe.

A hazugság atyja a sátán.

Aki erőszakosan és folyamatosan hazudik, a sátánt szolgálja, tehát vele kerül megítélésre is.

2018. jan. 3. 14:43
 20/24 anonim ***** válasza:
Te aztán megszállott vagy az biztos. A szentháromságot jóval Jézus után találták ki. A korai keresztényeknél erről szó sem volt. Sátánizmus pedig az emberiség kezdetétől jelen van, nem 1960-tól :) Nem én vagyok a sátán szolgája hiszen nem én járok olyan templomokba ahol ilyen jelképeket tesznek ki. Bizonyára te még térdepelsz is ezek előtt.
2018. jan. 3. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!