Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyenkor mit tudnék tenni?

Ilyenkor mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Van egy lány évfolyamtársam,nagyon jó barátnők vagyunk.

Beszélgettünk és hirtelen megcsókolt én meg nem akartam félrelökni,ezért hagytam.Nem tudom mit tegyek.Jehova tanújaként nevelnek a szüleim,

És szerintük a leszbikusság az bűn, és szerintem is az, de ott akkor nem tudtam elfolytani az érzéseimet.

16/l

2017. dec. 19. 21:17
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
49%
Jézusom, mennyi sötét, primitív ember... Lassan oda jutok, hogy szégyenlem hogy keresztény vagyok. A homoszexualitás nem homosexualitás NEM betegség, nem bűn. És igen, tudom mi van a bibliában. Ezzel együtt. a bibliát emberek alakították ki. Iránymutatásnak jó, de hívőként is illik józan ésszel kezelni, és felmérni hogy a szent könyvből elvettek, és hozzá is tettek az idők folyamán. Viselkedjünk már józan ész szerint könyörgöm. És mielőtt valaki azzal jön hogy a vallás nem fér össze a józan ésszel, de összefér. És úgy gondolom a teremtő azért adott gondolkodásra képes agyat az embereknek, hogy maguktól is felmérhessék mi a jó és mi a rossz. Valakit, aki senkinek sem árt olyan életre kényszeríteni ahol hazugságban, önmagán erőszakot téve él, és magával rántja a családját is, rossz dolognak tartom. Persze ehhez kell némi minimális józan paraszti ész...
2017. dec. 22. 16:06
 32/48 anonim ***** válasza:
23%

#28 (és 32 is):

"Bántanak valakit? Rosszat tesznek ezzel valakinek? Mert szerintem a bűnnek az a mezsgyéje, ha másnak kárt okozunk ezzel, vagy ártunk valamilyen formában."

> Ez azért nem ilyen egyszerű. A Biblia 2 fő parancsolatba sűríti a parancsait, ebből az első, hogy szeressük Istent teljes szívünkből, teljes lelkünkből, teljes elménkből és minden erőnkből, és csak a második vonatkozik a felebarátok szeretetére. Azaz az Isten elleni vétkezések is bűnök (sőt általában ezek nagyobb bűnök, hiszen minden jó az életünkben Tőle származik), nemcsak az emberek elleniek.

Isten ellen az Ő természeti törvényeinek megszegésével is lehet vétkezni.

Ha a te definíciód lenne a bűn teljes definíciója, akkor nyugodtan lefeküdhetnénk a saját szüleinkkel, testvérünkkel vagy akár egy állattal is, hiszen "nem bántunk vele más embert". (Elnézést kérek mindenkitől az undorító példákért) Pedig minden ember spontán, a szívében érzi, hogy ezek nem helyesek, undorító dolgok, bűnök - még Biblia nélkül is.

Valójában ezek mind természetellenes dolgok, amit minden ember belülről érez, hogy nem normálisak, és ezért nem is csinálja. Azért természetellenesek és azért bűnök, mert megszegik Isten természetellenes rendjét.

Miképpen a homoszexualitás is.

Ezt minden ember érzi belülről a szívéből. Azaz majdnem minden ember. A probléma az, hogy ha valaki mégis megcselekszi ezeket a természetellenes dolgokat, annak ezzel párhuzamosan egy olyan változás is létrejön a szívében, hogy többé már nem fogja ezt természetellenesnek érezni (úgy is fogalmazhatunk, hogy elromlik a szívének a jelzőrendszere az adott bűn szempontjából). És emiatt esetleg újra és újra hajlamos azt elkövetni, vagy akár saját filozófiát is alkothat arról, hogy az a dolog mégiscsak természetes.

Részben így jöttek létre az LMBTQ filozófiák és filmek is.

2017. dec. 22. 16:22
 33/48 anonim ***** válasza:
5%

sorry elírást csináltam a 33-ban, most javítom:

"mert megszegik Isten természetes rendjét"

2017. dec. 22. 16:28
 34/48 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudunk meggyőzni titeket ép érvékkel, mert az agyatok nem fogadja be az igazságot, csak azt látjátok, amit akartok! Beleláttok a bibliába is olyasmit, amit egyébként nem is ír... De engem sem fogtok soha meggyúzni arról, hogy ez a normális felfogás, amit ti képviseltek. Ha egyikőtök gyereke (ne adja a Jó Isten!) bevallaná, hogy meleg, és évekig kínlódnátok a "gyógyításával", biztosan másképp vélekednétek, biblia ide vagy oda!
2017. dec. 22. 16:57
 35/48 anonim ***** válasza:
18%

32

A Bibliát nem emberek alakították ki. ( Mi az, hogy alakították ki????)

A Biblia Isten szava, amit emberek írtak le. Mivel Isten szava, minden igaz ami benne található. HA keresztény vagy akkor nem csak azzal értesz egyet ami neked tetszik vagy kényelmes vagy nem sértő, hanem az elejétől a végéig elfogadod és nem a józan paraszti eszedre hagyatkozol, mert nem mindenkinek van. De már tudjuk, hogy neked van. És nagyon örülök, hogy te nem vagy sötét és primitív. Isten gyermekei a józan paraszti ész helyett kapják a Szentlelket vagyis a segítőt, ami Istentől van.

„Hadd mondjam ilyen röviden: higgy az Írásnak! Isten minden parancsa érvényes ma is, úgy, ahogy itt meg van írva, csak jól kell érteni, és le kell fordítani a mi korunkra. Isten nem azért ad nekünk parancsokat, mert parancsolhatnékja van, hanem mert jobban szeret bennünket, mint ahogy azt elképzelni tudjuk, és mint ahogy mi szeretjük magunkat. Mert Ő minden veszélyt ismer, ami reánk leselkedik, és azért ad parancsot, hogy jól legyen dolgunk mindenkor, és hogy életben maradjunk. Ezekkel a parancsokkal Isten az ember életét védi.” (részlet egy prédikációból)

2017. dec. 22. 17:14
 36/48 anonim ***** válasza:
37%

Én legalábbis nem viselkednék másképp. Elmondanám neki, hogy ez nem jó, és hogy tönkreteszi vele az életét. Érvelnék bibliai módon, de az életből hozható érvekkel is. Imádkoznék érte és megpróbálnám elvinni (vagy legalábbis rábeszélném, hogy menjen el) egy ezzel foglalkozó keresztény szolgálathoz (amelyikből ide is beírtak többet is). Akik szintén imádkoznának, segítenének... és hiszem, hogy Isten az Ő jóságából megmentené ettől a veszélytől, ha buzgón könyörögnénk Hozzá. Hiszem, hogy még csak sok évet sem kínlódnánk vele, ha lehet, hogy nem is az első imára vagy az első napon jönne a szabadulás, hanem egy idő után.

Azt pedig semmiképp nem mondanám, hogy figyelj, ez teljesen normális, csináld akivel csak jólesik, nő, férfi, nem számít, hiszen nem ártasz vele semmit, élvezd az életet, ahogy csak jölesik, és csináld azt, ami csak jön vagy ami csak eszedbe jut. Mert ez egy téves életfilozófia, ami idővel komoly problémákba viheti a követői életét.

De jelen esetben még erről sincs szó, mert ezt a kislányt szerencsére még csak egy pusziba vitte bele a barátnője.

2017. dec. 22. 17:31
 37/48 anonim ***** válasza:
25%

"A homoszexualitás nem homosexualitás NEM betegség, nem bűn."

Hát mi? Klassz, trendi dolog? Minek is neveztél minket? Sötét, primitíveknek?

Hogy is írtad? "És úgy gondolom a teremtő azért adott gondolkodásra képes agyat az embereknek, hogy maguktól is felmérhessék mi a jó és mi a rossz."

Szerinted egészséges dolog, ha egyik férfi a másikkal az ánuszán át közösül?

"Jézusom, mennyi sötét, primitív ember... Lassan oda jutok, hogy szégyenlem hogy keresztény vagyok."

Megnyugtatlak, nem számítasz kereszténynek, mivel mi pl. Isten szavának tartjuk a Bibliát. Te max. kultúrkeresztény lehetsz, ide oda sodródva

2017. dec. 23. 07:57
 38/48 anonim válasza:
76%
Azt a mindenit, hogy lehet egy hús-vér ember ennyire befásult, konzervatív és ostoba? Az, hogy valaki leszbikus nem bűn, és nem is gyógyítható, mivel nem betegség. Én ezt komolyan nem hiszem el... ti hány évesek vagytok egyébként? Esetleg azt sikerült észrevenni, hogy 2017 van? Csak éltek a magatok kis világában, nehogy változás legyen mert az bűn, mert a bibliában nem úgy van megírva. Ti ilyen apáca ruhában jártok amúgy? Meg közterületen nem fogjátok meg a párotok kezét, nehogy meglásson valaki? Ez a betegség, nem a különböző nemi identitás. Egész rhadt életemben nem fogom megérteni ezeket az embereket. Hogy ez mért jó nektek, édes Istenem... nincs jobb dolgotok mint idézni a bibliából meg mindenkit lehurrogni mert nem agymosottak mint ti? Lényeg a lényeg: lehet anélkül is hinni, hogy minden változástól, újítástól irtóztok. Nyíljatok már meg egy kicsit a világ felé bakker.
2017. dec. 23. 15:20
 39/48 Tantételbeli ***** válasza:
31%

Kedves 39-es hozzászólónak meg a többieknek is, akik hasonló véleménnyel vagytok!

Először is, a kedves kérdező, a lány, aki kérdezőként ide írt, JT vagyis "keresztény" nevelést kapott. Ezt ő mondta. Ezt fontos tudni. Miért? Azért mert ha valaki keresztény, akkor a Szentírás alapelvei szerint köteles élni, azt elfogadni, mégpedig azért, mert az ISTENÉ! Nem a szüleié, hanem Istené! Ezt ő is tudja nagyon jól és maga is őszintén elismerte, amikor azt írta: "a leszbikusság az bűn, és szerintem is az"

Persze nem kívánom senki Isten-tagadótól, hogy ezt megértse, nyilván nem is fogja. Aki viszont hívő, az tudja, hogy Isten nekünk MINDIG A JAVUNKAT AKARJA, EZÉRT HA TILT VALAMIT, ARRA ALAPOS OKA VAN, mégha a"felvilágosult", meg "mindent toleráljunk/fogadjunk el" modern ember ezt nem is érti meg. Márpedig Isten tiltja a leszbikusságot/homoszexualitást, mégha ez a modern, nagyon okos embernek nem is tetszik. Isten alkotott minket, nem mi magunkat, tehát Ő tudja, mi a legjobb nekünk, tehát ha valamit tilt, azt javunkból teszi.

Nos, Isten okosabb, vagy te? Szerintem Isten, mert Ő teremtett mindent, nem te.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy NEM arról van szó, hogy elítéljük vagy neadjaisten lenézzük vagy gyűlöljük azokat az embertársainkat, akik leszbikusok vagy homoszexuálisok. Nem, dehogy! Semmi negatív érzés nincsen a személyük iránt bennünk. Az evangéliumot velük is megosztjuk ugyanazon örömmel és elkötelezettséggel, mivelhogy Urunk parancsa szerint ez a kötelességünk minden ember felé.

Viszont nem értünk egyet az életformájukkal, mert tudjuk, hogy az helytelen. Ha ismerném a valóságban ezt a kedves kérdezőt is, bizonyosan együtt éreznék vele, de egyet érteni nem tudok. Azért, mert ezt a helytelenséget nem mi fogalmaztuk meg, hanem a Mindenható Isten! így gondolkodunk mi, mint keresztények és ehhez nem kell a ti elismerésetek, mert mi nem emberek elismerésére hajtunk, hanem Istenére!

Úgyhogy az ilyen dumákat, mint "Azt a mindenit, hogy lehet egy hús-vér ember ennyire befásult, konzervatív és ostoba?" inkább gondold át, mert nem vagyunk ilyenek. Mindösszesen annyi van, hogy ragaszkodunk olyan szép és tiszta erkölcsi alapelvekhez, melyet maga a Teremtő Isten fogalmazott meg!

Inkább pontosan TE gondolkodjál el azon, kérlek,hogy milyen értékítélet alapján élsz!

Nem akarlak megbántani, de én a keresztényit bizonyosan nem fogom lecserélni a tiédre.

"Hogy ez mért jó nektek, édes Istenem... nincs jobb dolgotok mint idézni a bibliából meg mindenkit lehurrogni mert nem agymosottak mint ti? "

Az isteni alapelvek szerint élni nem "agymosott" dolog, hanem kivánatos, mert attól csak jobb ember leszel, persze lehet ezt te nem érted.

"Lényeg a lényeg: lehet anélkül is hinni, hogy minden változástól, újítástól irtóztok"

Biztosíthatlak, hogy nem irtózunk semmilyen változástól, változunk mi is, ámde a Biblia alapelveket nem adjuk fel, mert azok Istenéi és változtathatatlanok! Nem csinálunk hitünkből kocsonyát, mert akkor nem lennénk mások, mint a hitetlenek, akik azt teszik, amit akarnak.

"Nyíljatok már meg egy kicsit a világ felé bakker."

Nem tudom, mire gondolsz, mert a keresztény hit mindig is a legnyitotabb volt a világ felé. Abban viszont nem "nyitunk", hogy elfogadjunk olyan szokásokat, melyeket Isten egyértelműen tilt.

A kedves kérdező lánynak sem tudok mást írni, amit már írtam: Azt kell eldöntenie, kinek akar tetszeni? A barátnőjének (akit most úgy érez szeret), vagy a Teremtőjének. Ez drasztikus döntésnek tűnik - az is - , és neki kell meghoznia.

Istennel nem lehet "lepaktálni", Ő megmondta, mi a helyes - ebbe a leszbikusság nem fér bele. Kedves kérdező lánynak el kell döntenie, mit tegyen és ezt a döntést csak ő hozhatja meg.

Persze kérhet segítséget. Kitől? Az Atyától! Ő a mi Apánk és megígérte, hogy segíteni fog nekünk, ha hozzá fordulunk. Kedves kérdező lánynak is ezt kell tennie!

2017. dec. 24. 16:17
 40/48 anonim válasza:
44%
Aha. És miért tiltja Isten a leszbikusságot? Neki nem az az érdeke, hogy mindenki boldog legyen? Vagy rosszul tudom?
2017. dec. 25. 15:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!