Nem baj ha az ember szkeptikus a keresztény vallás Isten létezésével kapcsolatban?
Egyszerűen annyi a lényeg hogy nem mindig vagyok benne teljes mértékben biztos hogy létezik vagy sem.
És ezzel így van majdnem minden ember nem ?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha korrekt lennél, nem mondanál "istentelent".
Mint ahogy én sem hívlak téged "melegnek", holott nyilván vagy legalább 36 fokos. Ezen kívül "szentfazéknak" sem hívlak, pedig nyilván erős a hited.
Légy szíves, normálisan beszélj.
Abban igazad van, hogy az emberek többsége nem tudja ellenőrizni az emberiség teljes tudását, mivel ehhez egy élet is kevés lenne.
De mindenki ellenőriz valamit, és mindenki más területet. Az emberiség gyakorlatilag teljes tudása ellenőrzött, tehát nincs olyan, ami a tudásunk része lenne, és a felfedezőn kívül még senki megbízható ember sem ellenőrizte.
Ugyanebből mennyit mondhatsz el a vallásra?
A vallás a legnagyobb ostobaság ami csak létezett. Elnyomja a szabad gondolkodást,az önbizalmat,meggátolja az embert,hogy jól érezze magát. Undorító!
A hit szó azt jelenti,hogy önbizalma van valakinek!
A korrekt fogalmazás szerint minek mondhatnám másnak az istentelent,mint istentelennek,talán eszetlennek?
A "szentfazék",nem jelenti azt,hogy valaki mennyire hisz.Az,egy szélsőséges vallásosság külső megnyilvánulását fejezi ki.
A meleg,szépséges magyar nyelvünkben nem jelent ßuzit. Azt a szót,szégyellős ferde hajlamúak BITOROLJÁK csupán,és azt átveszik talpnyaló gyökértelenek .
Ezt állítod:"De mindenki ellenőriz valamit,..."Te mit ellenőriztél? Az istentelenek majdnem teljessége,csupán könyveket ellenőriz,és vakon HISZNEK azok íróinak.
Én leellenőriztem pl.a Grand Canyont,és nem tudok elképzelni mást kialakulására,csak egy irgalmatlanul nagy víztömeget,amelyik kimosta a Colorado folyó medrét.
Tudod te jól, hogy nem megfelelő kifejezést használsz.
A szentfazék felel meg annak, aminek te akarsz minket beállítani. Így foglak hívni, amennyiben nem hagysz fel ezzel. Ha nem vagy az, akkor is el kell fogadnod, mivel visszafelé sem érdekel téged az, hogy nem mondasz igazat - így akkor ez sem zavarhat.
Köszönöm a kérdésed: elég sok mindent kipróbáltam én is. Pl. az összes használati eszközt: a telefont, a GPS-t, a robbanómotort, stb.
De egy sima tranzisztor is ezen alapul.
Az a szép a tudományban, hogy sok minden összekapcsolódik. Ha ebből az egyik nem lenne igaz, akkor 500 másik dolog se működhetne.
Szia!
Teljes jogos a kérdés.
A mai ember igy van ezzel, A bűn miatt van ez...
Imádkozz, kérd Istent hogy Adjon neked erősebb Hitet.
Ha elindulsz A hit útját hidd el ha Istent követed egy idő után kimondod:
Nem vagyok szkeptikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!