Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet tudni, melyik az...

Mit lehet tudni, melyik az emberiség legősibb istenképe?

Figyelt kérdés

2017. dec. 11. 11:39
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Jogos az észrevétel, és köszönöm neked is a választ, Imakommandós :)

42%-os, ha te pedig tovább szeretnél kötözködni, kiírtam neked egy új kérdést, tessék átfáradni ide:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__9..

2017. dec. 11. 15:47
 22/28 anonim ***** válasza:

A "Lion-man" nem feltétlenül istenkép, bár valószínű, de nem sokat tudunk róla.

Rengeteg civilizáció létezett több tízezer évvel ezelőtt, de tudtommal olyan vallási maradvány amit megtaláltunk és amiben az "istenek" meg voltak nevezve legrégebbről a suméroknál volt (Enúma Elis), persze találunk szentélyeket vagy feltételezhetően áldozati helyeket több ezer évvel azelőttről is, de azokhoz köthetően nem sok információval rendelkezünk.

2017. dec. 11. 17:20
 23/28 anonim ***** válasza:
Újra 22-es vagyok: A 42%-ossal nem érdemes "vitázni", akárhogy érvelhetsz, nem fog okulni, te pedig csak az idődet fecsérled.
2017. dec. 11. 17:22
 24/28 A kérdező kommentje:

23.

Ehgen, ez feltűnt. Ezért is gondoltam, hogy lepasszolnám a tudomány rovatba. Ha őszintén úgy gondolja, hogy bármi értelme volt annak, amiker írkált, ott bizonyítson!

Bár az eddig látottak alapján inkább csak feltörölnék vele a padlót...

2017. dec. 11. 17:29
 25/28 imakommandós ***** válasza:

Nem figyelt senki? xd

Nem baj azért helyesbitek.

Nimród Noé leszármazottja volt.

2017. dec. 11. 17:52
 26/28 anonim ***** válasza:

imakommndós egyik előző válaszához:

Az özönvízre (nem egészen úgy, ahogy a keresztény biblia leírja) találtak bizonyítékot, viszont ha jól emlékszem 12600 évvel ezelőtti időre saccolták a megvizsgált jégminták alapján (plusz minusz 1000 év), ami nem függ össze a Nimród történettel.

Egyébként a suméroknál is volt özönvízről szóló irat, ami nagyon hasonlít a bibliaira, kisebb különbségek vannak csak.

2017. dec. 11. 18:55
 27/28 anonim ***** válasza:
Az istenek egyidősek az emberiséggel, nincs közülük első. Ha a legősibb ilyen képeket keresed, arra leginkább Jung kollektív tudattalanról alkotott elmélete adja meg a választ. Vannak meghatározott archetípusok, amik mindig előfordulnak, mint az Árnyék, a Bölcs Öreg, Az Anya, a Gyermek, az Animus (férfi lényeg), az Anima (női lényeg), az Állat, a Csaló. Ezek az emberi psziché közös ősképei. A mitológiai alakok, mint például az istenek, ezeknek az ősképeknek a projekciói.
2017. dec. 11. 21:07
 28/28 anonim ***** válasza:
Én nemtom, én egy szerető apuka-figurát képzelek el; aki nem ítélkezik, nem büntet, nemhogy megbocsát, hanem nem is haragszik, szerintem egy ilyen aranyos apuka-figura lehet. De az is lehet, hogy anyuka, erről már gőzöm sincs. De lehet mind a kettő is. :)
2017. dec. 11. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!