Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halál Istene/angyala/bármily...

A halál Istene/angyala/bármilye gonosz entitásként van jelen vagy inkább semleges?

Figyelt kérdés
Mindenféle vallás szemszögére kiváncsi vagyok. :D

2017. dec. 10. 10:36
1 2
 11/14 imakommandós ***** válasza:
42%

" "Nem eszmèk ellen harcol"

Akkor mi az a gonosz szellem amit kiűzött?"

Ezt a kérdést hogy értsem?

Eszmének tartod a gonosz szellemeket?

Ha igen, akkor egy eszme lehet személy? Ugyanis Jézus egyszer még a nevét is kérdezte az egyiknek.

Ne legyünk ennyire materialisták! :d

2017. dec. 10. 20:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Mentalista vagyok nem materialista. :D küldjem el privátban?
2017. dec. 10. 20:36
 13/14 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat. Előre mondom én nem pontoztam senkit csak kiváncsi voltam. Nem hittem hogy emiatt így egymásnak ugrotok... ki ebben, ki abban hisz. Végül úgyis kiderül kinek van igaza :D
2017. dec. 11. 00:19
 14/14 anonim ***** válasza:

A biblia szerint négy apokalipszis lovasvan

De csak egyet nevez néven ő nem más mint halál

És látám, mikor a Bárány a pecsétekből egyet felnyitott, és hallám, hogy a négy lelkes állat közül egy monda, mintegy mennydörgésnek szavával: Jőjj és lásd.

És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön.

És mikor a második pecsétet felnyitotta, hallám, hogy a második lelkes állat ezt mondá: Jőjj és lásd.

És előjöve gy másik, veres ló, és aki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.

És mikor felnyitotta a harmadik pecsétet, hallám, hogy a harmadik lelkes állat modá: Jőjj és lásd. Látám azért, és ímé egy fekete ló; és annak, a ki azon üle, egy mérleg vala kezében.

És hallék a négy lelkes állat közt szózatot, a mely ezt mondja vala: A búzának mérczéje egy dénár, és az árpának három mérczéje egy dénár; de a bort és az olajt ne bántsd.

És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallám a negyedik lelkes állat szavát, a mely ezt mondja vala: Jőjj és lásd.

És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.

2019. júl. 31. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!