Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak, vagy Jehovának kell...

Jézusnak, vagy Jehovának kell a tanújának lenni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 5. 16:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Zitus, köszönöm a linket. Sajnos továbbra sem látom a jehova szót leírva. Helyette a Szent Tetragrammaton van kiemelve, amit senki se firtatott és ami nem egyenlő a jehova szóval.

Így továbbra is várok bármilyen ókori szöveget, amiben szerpel a jehova szó.

2017. dec. 6. 16:11
 12/18 A kérdező kommentje:

Igazából az évek során, most már eljutottam arra, hogy nem fogok tovább ezzel a kérdéssel foglalkozni. Pár sort írnék is ehhez. Rengeteget beszélgettem tanúkkal, és magam is részese voltam egy gyülekezetnek, mint tanulmányozó, egy ideig. Azt veszem észre, hogy egészen egyszerűen értelmetlen akár csak baráti vitába kerekedni egy tanúval. Egy házaló ügynökhöz tudnám hasonlítani, aki eléd rakja az árucikket, jó hosszan elmondja, hogy neked miért lenne jó ha ezt megvennéd. Amennyiben pozitívan reagálsz, akkor jó eséllyel megvásároltál, egy minőségtelen árucikket, ha viszont nem, akkor közli veled, hogy hibát követtél el, és mint ha nem is léteznél tovább halad. Ha megpróbálod elmagyarázni, miért nem jó például a porszívó, amit árul, akkor is tovább halad. Persze, először megpróbál cáfolni, újra és újra, ugyanazokkal az előre betanult sorokkal.

Azt gondolom végezetül, egy tanú csak akkor fogja meglátni, hogy rossz helyen van, és tévedések képviselője, ha Isten maga szól a lelkiismereten keresztül. Persze van kb egy minimális esély, hogy az érvelést követően, egy tanú elbizonytalanodik a szervezetben, de a legtöbb esetben, vagy Isten kihívja, vagy leéli az életét, abban a hitben, hogy tökéletesen jó helyen van.

2017. dec. 6. 20:39
 13/18 anonim ***** válasza:
A tanúk Biblia ellenes házalása ugyanaz, mint az mlm.
2017. dec. 6. 21:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Semelyiknek nem kell a tanújának lenni.Élni kell az életet minél tartalmasabban,de ésszel és kész.Amikor az ember a végén jár visszanézve az életét ne bánjon meg semmit és boldogan adja át magát az örök enyészetnek.
2017. dec. 8. 18:54
 15/18 KZitus ***** válasza:

11-es hsz

Ismét utánanéztem, és ezt találtam:

[link]

Főleg a "A héber ábécé és írás" - bekezdést ajánlanám a figyalmedbe.

2017. dec. 9. 12:26
 16/18 anonim ***** válasza:

Elolvastam.

Továbbra is várok olyan -ha tetszik- óhéber iratot, melyben szerepel a *jehova* szó. Eddig mindig csak a 4 betűre tudtál bizonyítékot, amit soha senki se kérdőjelezett meg.

Ha már óhéber, noha én nem vagyok nyelvtudós, de akik értenek hozzá azt mondják, hogy a *jehova* szó nőnemű és nincs jelentése. Ellentétben a Jahve névvel, ami egész jól fordítható.

2017. dec. 9. 15:02
 17/18 KZitus ***** válasza:

10-es hsz

Miért vagy ellenséges velem? Hiszen nem ismersz!, mégis gyűlölet sugárzik a szavaidból :-) egy ismeretlen embert olyan szavakkal illetni mint amilyennel te illettél engemet nem krisztusi tanítás.

A Krisztus tanítása nézd meg mire ösztönzi az embert:

[link]

mert a szeretet hatalmas ösztönző erő.

Bocsássa meg neked Jehova, én már megbocsátottam.:-)

2017. dec. 9. 18:24
 18/18 anonim ***** válasza:
legyél az én tanúm
2018. márc. 6. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!