Nem mindegy, hogy az isten teremtette az embert, vagy az ember az istent?
A kérdésed gyakorlatilag ez:
"Valóban létezik Isten?
Igazat ír a Biblia?"
Mindkettő fontos kérdés, aminek érdemes elfogulatlanul (!) utánajárni, mielőtt állást foglalnánk valamelyik oldalon. "Azt is csak ugyanúgy az ember találta ki" - írod.
Egy költői kérdést teszek fel:
Az, hogy van hamis pénz, jelenti-e, hogy nincs igazi? Vagy tegyük fel, hogy egy kupacnyi aranyszínűre festett vas között el van rejtve egy aranyrúd. Az, hogy sok a hamisítvány, jelenti-e, hogy nincs igazi?
Nem mondhatjuk, hogy nincs igaz Isten, CSAK azért, mert több 'isten' az emberi elme szülötte. Tényleg érdemes elfogulatlanul(!) utánajárni a kérdésnek.
Linkelnék ezzel kapcsolatban 2 videót.
1. Ez egy pár perces videó arról szól, hogy hihetünk-e a Bibliának. Tényleg csak pár perces, szóval ne várd, hogy teljesen minden bizonyítékot bemutasson.
2. Ez pedig Isten létezéséről szól, vagyis inkább egy intelligens tervezőről. Ez egy dokumentumfilm, nagyjából egy órás.
Persze nem gondolom, hogy ezek a videók megnézése után azonnal változni fog valaki nézőpontja, de elindíthat egy úton, a keresés és kutatás útján.
Köszönöm szépen ezt a két videót, a 2.-at már láttam, engem nem túlságosan győzött meg. Viszont elismerem, nagyszerű állítás. (Én jóval logikusabbnak találom Darwin állításait.)
A költői kérdések, szerintem egyáltalán nem a témához kapcsolódnak. A pénzről, illetve az aranyról, kisebb-nagyobb utánajárással akár mi magunk is meg tudjuk állapítani, hogy valódi-e.
Az első videó, azt állítja, hogy i.e. 1473-ban írta le Mózes, hogy a föld fel van függesztve, illetve Ézsaiás i.e. 732 körül azt írta le, hogy a föld gömbölyű. Ezeket még pár ezer évvel azelőtt, már az ókori egyiptomiak is tudták. (Lsd. Piramisok építése)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!