Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint hogy van ez?

Jehova tanúi szerint hogy van ez?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap olvasgattam itt a válaszok közt, és kissé megdöbbentem, mikor olyannal találkoztam, hogy Jézus halála nem érvényes azokra a bűnökre, amelyeket úgy követünk el, hogy tudjuk is, hogy az rossz. Akkor ezek szerint a szándékosan elkövetett bűnökre nincs bocsánat? Ez tényleg így van a tanúknál?

Ja, csak a félreértések elkerülése végett: nincs bajom egyik vallással sem, és nem üldözök senkit.

2017. nov. 17. 17:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
0%

"Jehova Tanúi szerint"

Kedves Kérdező.

A Tanúk a Bibliában leírtak szerint beszélnek, és igyekszenek minden magán elgondolást mellőzni.

A Tanúk számára nagyon fontos, hogy ne az érzelmekre hagyatkozzanak, hanem a Biblia teljességével legyen összhangban.

Ezért nem Mi szerintünk, hanem a Biblia szerint van ez.

Hogy mások nem értenek egyet ezzel, az már egy másik kérdés.

A Farizeusok sem értettek egyet az írottakkal, de vallásvezetők voltak....

S nem gondolom, hogy üldözöl, vagy hogy bajod lenne velem, vagy velünk.

személyem szerint csak válaszolok kérdésekre, a Bibliából olvasottak szerint.Bár ez sokakat arra indít, hogy olyan szavakkal és válaszokkal illessenek, amit ha igazuk lenne sem tehetnék.

2017. nov. 17. 18:13
 2/27 anonim ***** válasza:
81%
Ezt nem is tudtam. Tehát akkor gyakorlatilag szerintük magára a bűnökre nincs bocsánat,mert nyilván a bűn lényege pont nem az,hogy valaki jó szándékkal vezérelve ártatlanul,tudat alatt elkövet valamit,hanem szándékosság és aljasság a bűn alapja. El vagyok képedve.
2017. nov. 17. 19:03
 3/27 anonim ***** válasza:
Akkor senki sem üdvözül a tanúk szerint VAGY önmagukat tökéletesnek hiszik és ezért hiszik azt, hogy csak ők támadnak fel. Hát erre nincs mit mondani, aki ezt elhiszi, az egyszerűen nem normális.
2017. nov. 17. 19:46
 4/27 A kérdező kommentje:

Értem, ezek szerint igen a válasz a kérdésemre.

De nem pont az lenne az egészben a LÉNYEG, hogy minden bűnt meg lehet bocsátani, még a gyilkosságot is? Nem ezt jelenti Isten végtelen irgalma?

2017. nov. 17. 19:54
 5/27 anonim ***** válasza:

" Akkor senki sem üdvözül a tanúk szerint VAGY önmagukat tökéletesnek hiszik "

Az ő hitük a "vagy" szócska után van. Bucimaci nem egyszer ecsetelte nekünk halandóknak,hogy ő mentes a bűnöktől. Most lehet még tőle autogram-ot kérni,később már szét fogják szedni a rajongók.

2017. nov. 17. 20:37
 6/27 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, de nem tudtam folytatni a válaszomat, mert közbe jött egy esemény, ami miatt el kellett mennem.

De látom, hogy máris tényeket állítanak, pedig nem is válaszoltam még a kérdésre

mindössze azt írtam eddig, hogy Mi nem magunkra hagyatkozva beszélünk, ezért nem a "tanúk szerint" hanem a Biblia szerint.

2017. nov. 17. 21:34
 7/27 anonim ***** válasza:
0%

S most a válasz:

(Héberek 10:26, 27) 26 Mert ha készakarva gyakorolunk bűnt, miután megkaptuk az igazság pontos ismeretét, akkor nincs többé áldozat a bűnökért, 27 hanem valami félelmetes ítéletvárás és tüzes féltékenység, amely meg fogja emészteni az ellenszegülőket.

A szándékos bűnösök mindenképp elítélendők.

Először is azért, mert a bűnük nem egyszeri eset, amit pillanatnyi gyengeségből követnek el, hiszen ilyen hibákat a tökéletlenségünk miatt időnként mindannyian elkövetünk.

Ők gyakorolják a bűnt. Másodszor, készakarva követik el a bűneiket. A romlottság már teljesen beleivódott a szívükbe. Harmadszor, nem tudatlanul vétkeznek. Tudják „az igazság pontos ismeretét” Isten akaratáról és útjairól.

Az ilyeneknek nincs bocsánat, és Jézus áldozata érvénytelen rá nézve.

Ez a válaszom, és nem az amit helyettem válaszoltak némelyek.

2017. nov. 17. 21:42
 8/27 imakommandós ***** válasza:
Ez van mindig a tanuknál amikor kiragadnak egy verset és arra ráépitenek egy tanitást.
2017. nov. 17. 23:27
 9/27 anonim ***** válasza:

"kiragadnak"

Tévedés, mert összhangban van az írotakkal.

Isten megbocsátó, amivel nem lehet vissza élni.

Ha valaki állandóan Jézusra apellál, és elaltatja a lelkiismeretét, az nagyot fog nézni

Maga Jézus mondta, hogy az Ő nevére hivatkozni, vagy apellálni, még nem a megmentés, mert sokan fognak Jézusra hivatkozni, még is maga Jézus jelentette ki, hogy törvénytelennek nevezi ezeket az embereket.

2017. nov. 18. 00:21
 10/27 anonim ***** válasza:
Saját szavaitok sincs,jt...életképtelen banda!
2017. nov. 18. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!