Jehova tanúi szerint hogy van ez?
Valamelyik nap olvasgattam itt a válaszok közt, és kissé megdöbbentem, mikor olyannal találkoztam, hogy Jézus halála nem érvényes azokra a bűnökre, amelyeket úgy követünk el, hogy tudjuk is, hogy az rossz. Akkor ezek szerint a szándékosan elkövetett bűnökre nincs bocsánat? Ez tényleg így van a tanúknál?
Ja, csak a félreértések elkerülése végett: nincs bajom egyik vallással sem, és nem üldözök senkit.
"Jehova Tanúi szerint"
Kedves Kérdező.
A Tanúk a Bibliában leírtak szerint beszélnek, és igyekszenek minden magán elgondolást mellőzni.
A Tanúk számára nagyon fontos, hogy ne az érzelmekre hagyatkozzanak, hanem a Biblia teljességével legyen összhangban.
Ezért nem Mi szerintünk, hanem a Biblia szerint van ez.
Hogy mások nem értenek egyet ezzel, az már egy másik kérdés.
A Farizeusok sem értettek egyet az írottakkal, de vallásvezetők voltak....
S nem gondolom, hogy üldözöl, vagy hogy bajod lenne velem, vagy velünk.
személyem szerint csak válaszolok kérdésekre, a Bibliából olvasottak szerint.Bár ez sokakat arra indít, hogy olyan szavakkal és válaszokkal illessenek, amit ha igazuk lenne sem tehetnék.
Értem, ezek szerint igen a válasz a kérdésemre.
De nem pont az lenne az egészben a LÉNYEG, hogy minden bűnt meg lehet bocsátani, még a gyilkosságot is? Nem ezt jelenti Isten végtelen irgalma?
" Akkor senki sem üdvözül a tanúk szerint VAGY önmagukat tökéletesnek hiszik "
Az ő hitük a "vagy" szócska után van. Bucimaci nem egyszer ecsetelte nekünk halandóknak,hogy ő mentes a bűnöktől. Most lehet még tőle autogram-ot kérni,később már szét fogják szedni a rajongók.
Bocsánat, de nem tudtam folytatni a válaszomat, mert közbe jött egy esemény, ami miatt el kellett mennem.
De látom, hogy máris tényeket állítanak, pedig nem is válaszoltam még a kérdésre
mindössze azt írtam eddig, hogy Mi nem magunkra hagyatkozva beszélünk, ezért nem a "tanúk szerint" hanem a Biblia szerint.
S most a válasz:
(Héberek 10:26, 27) 26 Mert ha készakarva gyakorolunk bűnt, miután megkaptuk az igazság pontos ismeretét, akkor nincs többé áldozat a bűnökért, 27 hanem valami félelmetes ítéletvárás és tüzes féltékenység, amely meg fogja emészteni az ellenszegülőket.
A szándékos bűnösök mindenképp elítélendők.
Először is azért, mert a bűnük nem egyszeri eset, amit pillanatnyi gyengeségből követnek el, hiszen ilyen hibákat a tökéletlenségünk miatt időnként mindannyian elkövetünk.
Ők gyakorolják a bűnt. Másodszor, készakarva követik el a bűneiket. A romlottság már teljesen beleivódott a szívükbe. Harmadszor, nem tudatlanul vétkeznek. Tudják „az igazság pontos ismeretét” Isten akaratáról és útjairól.
Az ilyeneknek nincs bocsánat, és Jézus áldozata érvénytelen rá nézve.
Ez a válaszom, és nem az amit helyettem válaszoltak némelyek.
"kiragadnak"
Tévedés, mert összhangban van az írotakkal.
Isten megbocsátó, amivel nem lehet vissza élni.
Ha valaki állandóan Jézusra apellál, és elaltatja a lelkiismeretét, az nagyot fog nézni
Maga Jézus mondta, hogy az Ő nevére hivatkozni, vagy apellálni, még nem a megmentés, mert sokan fognak Jézusra hivatkozni, még is maga Jézus jelentette ki, hogy törvénytelennek nevezi ezeket az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!