Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van arról valamilyen statiszti...

Van arról valamilyen statisztika, hogy melyik vallást veszi fel önszántából a legtöbb ember?

Figyelt kérdés

Az ugye elég általános, hogy ha valaki hajlamos a hitre, és például keresztény környezetben nő fel, akkor nagy valószínűséggel azért lesz keresztény, mert ezt látja a környezetétől, így ő is ehhez idomul.

De készült már valami felmérés arra vonatkozóan, hogy például hányan váltottak hitet életük során? Például hogy hány muszlim tért át később a kereszténységre, vagy épp hány hindu választotta valamelyik monoteista vallást, mikor megismerte azokat is?

2017. nov. 14. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

Nincs, és ezt ténylegesen lehetetlen felmérni.

Esetleg olyan adatokat találhatsz, hogy miként változott egyes országokban a vallások aránya, de ebből se igazán lehetne ilyen statisztikát készíteni. Legfeljebb bizonyos trendeket tudnál megfigyelni.

2017. nov. 14. 18:10
 2/6 anonim ***** válasza:
17%

Szia!

Statisztikák alapján az egyik legdinamikusabban fejlődő egyház a Hetednapi Adventista Egyház:

"Az adatok mérésének módjától függően arról számoltak be, hogy a gyülekezeti tagság 1955 és 1961 között elérte az egymilliót, és 1986-ban ötmillióra nőtt. A 21. század fordulóján a gyülekezetnek több mint 10 millió tagja volt, 2005-ben, 16 millió 2009-ben és 19 millió 2015-ben. [71] Úgy tűnik, hogy napjainkban több mint 25 millió ember látogatja hetente a hetednapi adventista egyházat. [72] Az egyház 202 országban működik az ENSZ által elismert 230 ország közül [2] így „talán a leginkább elterjedt protestáns felekezet”. [73]

Forrás: Wikipédia.org

Üdv. Péter

2017. nov. 14. 18:37
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

A keresztyének körében a legmagasabb a "kitérés" és betérés tekintetében is.

Érdekesség: Ugyanebben a cikkben írja, hogy a világ lakossága nő, de a felekezeteken kívülieké lassan nő, a keresztyéneké közepesen nő, a muzulmánoké gyorsan nő.

2017. nov. 14. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
30%

A 2.Hsz-hoz egy fontos tény:

Az adventisták létszámához nincsennek hozzáadva a meg nem keresztelt gyermekek,pedig 12 éves kor alatt igen ritkán keresztelnek. Különösen,a 3. világ országaiban,az istentiszteleteket rendszeresen látogató 12 év alatti gyermekek létszáma 2-3-szorosa a tagságnak.

A tagság zöme minden héten legalább egyszer látogatja valamely adventista közösséget.Azoknak aránya szinte elhanyagolható,akik évente csak néhányszor látogatják az istentiszteleteket.

2017. nov. 15. 07:05
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
4: mivel nekik kötelező a szüleikkel járni. Nálunk az átlag gyereklétszám három, de jócskán akad ennél több is, mégsem számoljuk bele. Ezeknek a gyermekeknek nincs még élő hitük. Így nem számítanak ebben a létszámban.
2017. nov. 15. 09:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Erről szerintem nem nagyon lehet statisztikát felállítani,mert ahhoz végig kéne kérdezned a többséget,hogy milyen indíttatásból tért át valahova,vagy tért meg. Mert nem elég azt látni,hogy valahol keresztények a szülők és ebből kapásból leszűrni,hogy azért lett az a gyerek is,mert keresztény neveltetés ellenére is választhatja szabadon a kereszténységet a maga elhatározásából. Az én anyám is próbált vallásos neveltetést adni,járatott templomba is,de csak bosszantott vele,bőven azután tértem meg,hogy már elköltöztem otthonról,ráadásul még csak nem is katolikus lettem,szóval a környezet kb ennyire mérvadó. Van,akit a vallásos neveltetés csak felidegesít,de egy idő után magától megtér,nincs kőbe vésve,hogy minden keresztény neveltetésben részesült keresztény a szülők miatt lett az. Ugyanez igaz szerintem más vallásokra is,én azért ezt hoztam fel,mert ebben vagyok benne,erre látok rá.
2017. nov. 15. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!