Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak Istennek vágyai?

Ozmium42 kérdése:

Miért vannak Istennek vágyai?

Figyelt kérdés
2017. nov. 9. 20:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

(Jób 14:15) 15 Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után.

Ahogy említettem, Istennek nem ugyanazok a vágyai mint az embernek, de vannak érzései.

’Vágyakozik’ azon szolgái után, akik meghaltak.

A Bibliából kiderül, mit érez Jehova a feltámadással kapcsolatban.

Jehova pl nagyon szeretné már azokat az embereket feltámasztani, akik hűségesek voltak hozzá, mert fáj neki, hogy Sátán butasága miatt most még az embernek meg kell halnia.

Jób biztosra vette, hogy fel lesz támasztva a halálból.

Mert ismerte Jehova érzéseit. Tudta, hogy Jehova ’vágyakozni fog’, hogy újból láthassa hűséges szolgáját.

Ha valakihez vagy valamihez vonzódunk, mert szeretjük, akkor vágyunk utána. Miért ne lehetnének Istennek vágai, ha szeret.

2017. nov. 10. 08:06
 12/15 KZitus ***** válasza:

Szia

„Isten szeretet” 1Ján 4:8 írja magáról.

Akinek érzései vannak, annak vágyai is. A maga képére teremtett minket, úgy hogy teljesen érthetjük, átérezhetjük mit jelent ez. Persze Istennek teljesen másak a vágyai, mint nekünk embereknek.

2017. nov. 10. 08:38
 13/15 anonim ***** válasza:
32%
Minek válaszoltok egy trollnak? Komolyan nem értem
2017. nov. 10. 08:48
 14/15 Mansour ***** válasza:
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. (Ézs 55:8-9)
2017. nov. 10. 09:37
 15/15 Mansour ***** válasza:
Félreértések elkerülése érdekében, a fenti idézetben a föld és ég nem szó szerint értendő, tehát ha lehet, ne kezdjük el számolgatni, hogy az ég mennyivel magasabban van a földnél... :)
2017. nov. 10. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!