Keresztények, ti megnéztétek a Brian élete című filmet?
Ja, láttam. :D Ez nem gáz szerintem.
Viszont a Krisztus utolsó megkísértését nem nézném meg. Undorítónak tartom, már az alapján, amit hallottam róla.
Nincs ilyen, hogy szabad-e? "Minden szabad nektek, de nem minden használ." De az ilyen filmek egész biztos nem használnak. A normális, történelmi egyhák nem szabják meg a híveiknek, mit nézhetnek. Az embernek kell mérlegelnie, vajon helyes-e? Megéri-e megnézni?
Igen, utóbbiból a könyvet is olvastam
valószínűleg nem tiltották be ténylegesen csak mondjuk nem akarta leadni valaki közmédiumban vagy ilyesmi, pl nálunk MO-n elvileg a katolikusok intézték el h ne karácsonykor menjen le a premier hanem a két ünnep között(ahogy az történt is) és máris elkezdték hangoztatni hogy "az egyház üldözi a kultúrát" és a mai napig úgy él a köztudatban hogy "be volt tiltva"
egyébként az ilyen mit szabad olvasni meg mit nem szabad olvasni a gyakorin azért megy ennyire mert itt a rendszeres forumozók többsége vagy a "véres szájú ateista" vagy a "szektás keresztény" és mint álltalában bármiféle szélsőségeseknél vannak csak indexek, az "ateista" azért kiálltja ki hogy ne mszabad egy szent könyvbe beleolvasni (hacsak nem ilyen blogok idézik őket) mert akkor megbolodulsz mert valahol belül érzik hogy sosem hallgatták meg a másik oldalt, és mi lesz ha kiderül h tulajdonképpen az a másik ember sem alacsonyabb rendű, csak téved, akkor aztán elveszti a felsőbbrendűségérzetét és újra ő lesz a huszadik portás vagy a huszadik kis bénagyerek akit lepofoznak az iskolában
A szektás "keresztények" meg ehhez hasonlóan érzik belül hogy bár nagy hangon mindig "isten véleménye" meg "a biblia azt tanítja" de balójában alapok sincsenek meg és egy Brian élete szintű vicc is meg tudja ingatni a hitében és akkor aztán oda a felsőbbrendűségérzet, már nem ő "az igazság hordozója" csak egy... ezt már tudjuk
Nem láttam még, de a leírás alapján hasonló a Legújabb Testamentumhoz, amit viszont láttam.
Egy buta viccen nem sértődök meg, de nem is érdekel annyira hogy megnézzem. Megnézni meg szabad, ha csak buta viccnek fogod fel...
A Brian élete volt az első filmb amit DVD-n megvettem. Alapmű. A Scorsese-film eddig még kimaradt...
Ja és ajánlom minden nyitott kereszténynek Kevin Smith-től a Dogma c. filmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!