Szia
Nem az átlag ember a teremtés koronája. Az ember az!
Mert az ember a földön(sajnos) az egyetlen értelmes gondolkodó lény. Itt nem áll a teremtésben fölöttünk senki.
Viszont a bűn miatt nézd mit tettünk a földünkkel? Nem lhetünk büszkék rá, minden féle tudományos előrehaladásunk ellenére a bőrünkön érezük Jeremiás igazát:"Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember."(10:23)

csatlakozom Zitushoz.
Isten megszámlálhatatlanul sok élőlényt és élettelen dolgot teremtett.
Az, hogy Isten képmására lettünk teremtve, azt jelenti, hogy szabad akaratunk van, képesek vagyunk szeretni, és személyes kapcsolatot tudunk ápolni a Teremtőnkkel. Ezért van az, hogy az agyunk annyira különbözik az állatok agyától. Jehova úgy alkotta meg az emberi agyat, hogy akár egy örökkévalóságon át is képesek legyünk bővíteni az ismeretünket Jehováról és a teremtésművéről, és ebben örömünket leljük.
Az emberiség történelmének hajnalán Isten az egész földet, annak minden csodájával együtt Ádámnak és a feleségének, Évának adta, hogy felfedezzék, és kedvüket leljék benne
Jehova bőséges élelemről gondoskodott számukra, és egy paradicsomi otthont adott nekik. Örökké élhettek volna, és több milliárd tökéletes gyermeknek adhattak volna életet, akiktől sok szeretetet kaptak volna.

Ez világnézeti kérdés. A materialisták az állatból származtatják magukat, mi pedig tudjuk, hogy magasabb rendűek vagyunk az állatoknál, növényeknél, tárgyaknál. Könnyű ennek belátása
Bár a materializmus is azt tanítja, hogy az ember kiemelkedett az állatvilágból, így nem értem, ezt ki nem látja be...

Ilyet konkrétan nem ír a Biblia. Kiolvasható ugyan a Bibliából hogy a Földet Isten az embernek teremtette, de az is, hogy az ember milyen nyomorult egy lény. Ez a "teremtés koronája" elég klisészerűen hangzik számomra.
De ezen a témán továbblépve az ember mindenesetre nyilvánvalóan kiemelkedik az állatvilágból, felőlem nevezheted az "evolúció koronájának" is, ha úgy jobban tetszik.

"Ilyet konkrétan nem ír a Biblia. Kiolvasható ugyan a Bibliából hogy a Földet Isten az embernek teremtette, de az is, hogy az ember milyen nyomorult egy lény. Ez a "teremtés koronája" elég klisészerűen hangzik számomra. "
Erre én is gondoltam, csak nem írtam le. Egyetértek

"Nem az átlag ember a teremtés koronája. Az ember az! "
Tehát az átlagember nem ember. Briliáns gondolat.

"Tehát az átlagember nem ember. Briliáns gondolat."
Úgy értette, hogy ebben a kérdésben nincs kategória. Általánosságban érvényes minden emberre. Ha továbbolvasod, és nincs szalmabáb kényszered érthető lett volna... Kiemelve a szövegkörnyezetből más értelmet adtál neki

így nincs benne, de Ter.1,27 ezt jelenti:
Megteremtette tehát Isten az embert a maga képére;
Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket
Az ember theomorf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!