Egy református lelkész házasodhat katolikussal?
Figyelt kérdés
2017. okt. 15. 15:52
11/12 anonim válasza:
Érdekes kérdés!
Fel kell tenni a kérdést,hogy egy ember-jelen esetben egy lelkész-Krisztust követi,vagy valamelyik emberek által kitalált vallást.
A lelkész Krisztust hirdeti,vagy egy vallás dogmáit?
Az általam ismert református lelkészek zöme Krisztust követi,s igyekszik,hogy ne kerüljön összeütközésbe kényéradójával,a Ref. Egyházzal.
12/12 anonim válasza:
Én katolikusként valahol megértem a Református Egyház álláspontját ezzel kapcsolatban, mivel én magam sem tartom szerencsésnek a vegyesházasságokat. Tapasztalataim szerint idővel több nézeteltérést szül a házasságon belül. Persze, elején minden szép és jó, egy Isten van, mi őt követjük stb., de később valamelyik félnek nagyobb áldozatot kell hoznia. Kezdve a gyereknevelés kapcsán: mi szerint keresztelik? Vagy egyik, vagy másik, itt nincs kompromisszum. És mi szerint nevelik? Bizonyos kérdésekben itt sem lehet kompromisszumot kötni. A tapasztalat azt is mutatja, hogy vegyesházasságok esetén a gyerekek nem fognak kötődni igazán egyik felekezethez sem, és így a kereszténységhez sem, hiszen nem vert beléjük gyökeret semmi. Tisztelet a kivételnek. Számomra érthető, hogy a Református Egyház olyan lelkészeket szeretne, akik példás családi életet élnek, nincsenek felekezetbeli vitáik otthon és garantálva legyen a gyerekek református nevelése is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!