Ha abból indulunk ki, hogy valamilyen isten vagy istenek mindenképp kell hogy létezzenek, honnan tudhatjuk, melyik az igazi?
Nos azokra a mítoszokra amiket Ön felhozott a mai napig nincs bizonyíték, Isten létezésére azonban van.
Egyrészt a jól tervezett emberi szervezet, illetve minden más, ami a földön és égen található ( valószínű nem véletlen, hogy nagyon sok csillagász, és egyéb tudós hívő ember ) Illetve azért van pár millió ember, aki életében "találkozott" Istennel. Pld. Én magam is, amikor teljes ateista létemre megtértem :-))
"a jól tervezett emberi szervezet, illetve minden más, ami a földön és égen található"
Ezekből melyik a bizonyíték?
Amúgy jól sejtem, hogy te nagyon gyenge vagy természettudományból?
Nos nem vagyok természettudós, és bizony nekem is az evoluciót tanították, amit hittem is teljes szívvel......
:-(((
Azonban mióta megismertem Istent, látom, hogy mennyire elhitettek. Most nem akarok neked itt példákat hozni annak a lehetetlenségére, de van egy sorozat a youtubon- feltéve ha a "hited" nem akadályoz meg abban, hogy elfogulatlan légy - amit végig hallgathatsz, mert ő viszont tudós, és rengeteg bizonyítékot hoz fel, mind a föld, mind az ég, mind a biokémia területéről :-) Jó kételkedést!
Nem nézem meg, de ha pár szóban leírod az érveit, arra válaszolok. Ha érdekel téged, és ha hajlandó vagy foglalkozni ezzel.
Amit idáig írtál, az annyira harmatgyenge volt, hogy én nem írnám le még egyszer a helyedben semmiféle értelmesebb fórumon.
Egyébként koncentrálhatnál a kérdezőre is: MIBŐL lehet tudni, hogy melyik isten az igazi?
Értelemszerűen itt nem azt kérdezi, hogy melyiknek a szent könyve beszél szebben.
Ha nem nézed meg, az azt jelenti, hogy nem is érdekel senki érvelése, csak a magad álláspontja.
Mivel részemről nem óhajtok veled vitázni, ezért nem írok semmit.
Olvasd a Bibliát és meg tudod ki az igazi Isten.
viszlát!
Ez gyenge kifogás, mindkettő.
E szerint nem csak vitázni nem óhajtasz (miért is?) - de az érveidet is képtelen vagy röviden leírni.
Mondjuk szíved joga... csak azt ne képzeld, hogy ez valami pozitív dolog lenne.
Azért nincs értelme a vitának,mert nem fogom neked elmondani azt, amit meghallgathatsz, -nálam szakavatottabb embertől-, már ha egyáltalán érdekelne, de mivel nem érdekel, ezért ugysem "hallanád" meg tőlem sem.
Aki eddig kereste Istent, az meg is találta. Sok ismerősöm
példa erre. Te nem keresed, csak a vitát élvezed, hogy magadat okosnak állítsd be magad előtt, bocsi de ebben én nem vagyok partner.
Róm. 1.20.
Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!