Mi történik, ha valaki a pokolban mindent megbán, amit kell, mindent jóvá akar tenni és meg akar térni?
Akkor már késő.
Mind a kárhozat, mind az üdvösség végleges állapot, így nem lehet egyikből a másikba kerülni.
Az ember önmagát kárhoztatja, így természetesen belátja, hogy mennyire gonosz volt élete során. Ez a felismerés azonban nem változtatja meg, hogy hova kerül.
Valóban ír a Szentírás halál utáni bűnbocsánatról, ahogy halál utáni megtisztulásról is. Azonban ez esetben nem beszélhetünk kárhozatról, tehát a kérdés szempontjából nem releváns, akár elfogadjuk a purgatoriumot akár nem.
Aki ebben az életben nem tér meg, örökre elkárhozik.
A gazdag esete a pokolban:
Lukács
16,26 És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
"Valóban ír a Szentírás halál utáni bűnbocsánatról, ahogy halál utáni megtisztulásról is. Azonban ez esetben nem beszélhetünk kárhozatról, tehát a kérdés szempontjából nem releváns, akár elfogadjuk a purgatoriumot akár nem."
Megkérdezhetem, hogy hol ír erről?
Ez nem így kűködik.
Pokolba azért kerülnek emberek, mert nem rendelkeznek azzal az elpusztithatatlan élettel ami Krisztusban van, amit a halál sem tudott hatalmába keríteni amikor a Föld alá szállt értünk.
Most kell hinni és venni az örök életet Jézus Krisztusban mert nem tudhatja senki, hogy mikor ér véget a földi pályafutása.
A pokol, az ember sírja, ahova eltemették.
A halálban sem gondolkodás, sem tettek nincsenek.
Ha valamit rosszul tett, azt még életében tudja megbánni, és elhagyni.
Jézus megváltó halála az, ami esetleg méltóvá teheti az embert Isten elbírálása alapján, hogy újra élhet-e vagy sem.
""Megkérdezhetem, hogy hol ír erről?""
Erre kiváncsi vagyok én is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!